Florbalistky Tatranu mají stříbro z kategorie Ženy Open. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
29. 1. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatranky ještě mohou do play off, porazily v dohrávce 5:4 Vinohrady

 



Hráčky Tatranu stále živí slaboučkou naději na účast v play off. V dnešní dohrávce 14. kola na Vinohradech potvrdily roli mírných favoritek a po výhře 5:4 mají nyní na 8. příčku ztrátu 9 bodů, ale utkání k dobru. Klíčový bude jejich nedělní duel na hřišti FBC Ostrava.

Za udržením naděje vykročily hostující hráčky rázně a v čase 2:11 vedly po brankách Lucie Chaloupkové a Adély Kramperové už 2:0. Do konce periody ještě stihla snížit Monika Petřeková, ale když vyhrál Tatran 2. třetinu 3:0 a celkově vedl po 40 minutách 5:1, asi by si nikdo nevsadil na to, že to na Vinohradech bude ještě drama.

To by se však mýlil. Vinohrady totiž během necelých 10 minut dokázaly snížit na rozdíl jediné branky, když se postupně trefily Petřeková, Ivana Hyršlová a Natálie Bartošová. Kýženého vyrovnávacího gólu se ale svěřenkyně (dnes hrající trenérky) Magdaleny Kotíkové nedočkaly, i když k tomu měly ještě výhodu 2 přesilovek.

Kouč Tatranu Luděk Pasecký věděl, že příště by se takový hazard jeho týmu nemusel vyplatit. „Mrzí nás poslední třetina, ve které jsme začali hrát příliš hekticky a po celém hřišti začali kupit individuální chyby. Do té doby jsme měli utkání pevně ve svých rukou, příště je třeba hrát celých 60 minut,“ hodnotil.

I Vinohrady čeká v dalším vystoupení důležitá zkouška. Doma v neděli nastoupí v duelu o předposlední místo proti Jičínu. Zápas má hlavně psychologický význam pro play down. „Dnes jsme si zápas prohrály v prvních 2 třetinách, kdy jsme naprosto selhaly v obraně. Pozitivum do neděle je výkon ve 3. třetině,“ uvedla s nadějí trenérka SKV.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*