Juniorská reprezentace při přátelském utkání v Králově Dvoře. Foto: Martin Flousek. Juniorská reprezentace při přátelském utkání v Králově Dvoře. Foto: Martin Flousek.
30. 1. 2015 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Švýcaři přidávají plyn. Junioři mají o víkendu v plánu 15 hodin tréninků!

 



Švýcarský florbal se nechce spokojit s aktuálně 4. místem na světě. Loni je porazili soupeři z Česka na mistrovství světa v boji o bronz v mužích i v juniorkách, takový stav se pod Alpami nikomu nezamlouvá. Nový rok proto začnou alpští vyzyvatelé naplno. Před mezinárodním víkendem se ještě jejich výběry sejdou k vydatnému soustředění.

Mužská reprezentace zahájila nové období podáním ruky na rozloučenou finskému kouči Petterimu Nykkymu, i když někteří experti tento krok s nepochopením odsuzují. Ta ženská nastoupí příští týden v kvalifikaci na mistrovství světa v Lotyšsku s cílem: žádná pětka nesmí ani v jedné třetině prohrát svůj minizápas.

Švýcaři zvlášť v mužské reprezentaci vnímají, že silné generaci chybějí nástupci. Proto věnují velkou pozornost juniorským výběrům. Kluci do 19 let, které v květnu čeká mistrovství světa ve Švédsku, se o tomto víkendu sejdou na soustředění v Schaffhausenu. Také kvůli tomu, aby se připravili na další víkend, kdy jedou do Polska na tradiční mezinárodní turnaj, na němž se vedle domácích střetnou s Dány, Němci, Lotyši a Nory.

Jejich čeští vrstevníci se tou dobou budou připravovat na soustředění v Hostivicích, na němž se postaví mužským extraligovým celkům Tatranu, Mladé Boleslavi a Vinohrady. Zatímco jejich kouč Luděk Beneš si stýská, že termínová listina nenabízí dostatek termínů pro přípravu a s týmem se nyní bude muset spokojit se 4denním soustředěním, Švýcaři budou spolu prakticky 9 dní. A to i přesto, že o víkendu běží jejich mužská nejvyšší soutěž.

Ta ženská má na rozdíl od té české dokonce přestávku, výběr juniorek se tak může nyní o víkendu chystat na 3zápas proti českým soupeřkám, jejž bude od příštího pátku hostit Králův Dvůr. Naplánovaný má během jediného dne dopolední 2hodinový trénink na techniku, odpolední 2hodinový na taktiku a večerní zápas s Burgdorfem, aktuálně 4. týmem švýcarské ženské NLA. Junioři dokonce od pátečního večera do nedělního odpoledne stihnou 14,5 hodin tréninku!

To je velký luxus. A zároveň ohromné zintenzivnění přípravy. Vedle toho se sejdou i regionální výběry do 17 let, které spolu sehrají další kolo národního poháru této věkové kategorie.

Švýcarská florbalová unie navíc na svém webu zveřejnila časy i místa tréninků juniorských výběrů a vyzvala všechny, aby se přišli podívat a nechali se inspirovat. Navíc nabídla zájemcům možnost zeptat se trenéra juniorského národního týmu na jakékoliv tipy a nápady pro přípravu…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*