Obránkyně ELITE Tereza Syslová je jednou z menšiny hráček, které už hrály na podzimním EFT.
5. 2. 2015 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky výrazně obměnily tým. Na Švýcarky jdou s 11 hráčkami mimo extraligu

 



Reprezentace juniorek vyběhne k 3zápasu se Švýcarkami v Králově Dvoře se značně pozměněnou sestavou. Proti soupeři, proti němuž nově tvořený výběr slavil na listopadovém EFT v Praze svou první výhru, nastoupí s 12 nevyzkoušenými hráčkami, z nichž většina zažije premiéru v národním týmu v mezistátním zápase.

To třeba neplatí o kapitánce a majitelce bronzové medaile z loňského mistrovství světa Adéle Pantělejevové, jež minulý turnaj vynechala kvůli nemoci. Nyní v týmu nechybí. Mezi 5 hráčkami, které naopak na poslední chvíli z původní nominace vypadly, je třeba ostravská střelkyně Veronika Káčová či další účastnice loňského MSJ Lucie Pilíková. Oželet účast musela i šikovná obránkyně Nela Jiráková z Kladna. „Máme víc než z poloviny jiný kádr a do toho přišly ještě omluvenky kvůli nemocem a zraněním. Dali jsme většinou šanci dalším novým nadějím,“ uvedl pro server ČFbU kouč Jiří Uher.

Ze setkání v Králově Dvoře se stala tradice. Juniorky si tam Švýcarky pozvaly už potřetí za sebou, tentokrát na ně vyrukují se značně nezkušeným týmem. Celkem 11 hráček, čili polovina týmu, v něm nemá žádný start v ženské extralize. Vedle jednoho utkání čeká tým každý den ještě trénink.

Jeho trenér by rád od svých svěřenkyň viděl víc než jednu vyhranou třetinu, což se povedlo v každém ze 3 duelů listopadového EFT. A apeluje na diváky, aby do haly dorazili české naděje podpořit. „Určitě bychom rádi atmosféru, která byla loni na Podvinném mlýně, kde nás fanoušci skutečně hnali a my i díky nim dokázali vyhrát poslední třetinu s Finskem a přestříleli jsme i Švédky. Budeme chtít dokázat, že výhra na EFT nebyla náhodná a že dokážeme Švýcarky porazit i víckrát za sebou,“ předsevzal si kouč reprezentace juniorek.

Nominace Česka na 3zápas se Švýcarskem (6. – 8. února v Králově Dvoře)
Brankářky: Kuchyňková (Herbadent), Tomšová (Orlicko-Třebovsko)
Obránkyně: Divišová, E. Mrázková, Nová (všechny Bohemians), P. Havlíková (Liberec), Hložanková (Vítkovice), Jurečková (FBC Ostrava), Syslová (ELITE).
Útočnice: I. Paloncyová, Šuranyiová, Vrlíková (všechny FBC Ostrava), Kašparová, E. Loudová (obě Bohemians), Buchalová (IBK Hradec Králové), Frantíková (ELITE), Palatínusová (FA Mladá Boleslav), Pantělejevová (Olomouc), Pekárková (Liberec), Plášková (Chodov), Suková (Herbadent), Vachušková (Tatran).

Program:
Dnes 18.00         ČESKO – Švýcarsko
Zítra 18.00          ČESKO – Švýcarsko
Neděle 10.00    ČESKO – Švýcarsko


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*