Irena Palatínusová (vlevo) s Adélou Pantělejevovou se dnes neprosadily.
8. 2. 2015 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky potřetí Švýcarky neporazily. Ale šancí bylo na další 3 zápasy, říká kouč

 



Po 10 výhrách v řadě přišel nezdar. České juniorky poprvé od května 2012 nestačily na své švýcarské vrstevnice a v posledním díle přípravného 3zápasu v Králově Dvoře jim podlehly 3:5, přestože po 1. třetině vedly 2:0. Pod všechny 3 branky národního týmu do 19 let se podepsala útočnice ELITE Daniela Frantíková (2+1).

Poprvé jí nahrála stabilní parťačka z útoku Karolína Vachušková, podruhé se prosadila z trestného střílení a získala svému celku nadějný náskok. Jenže ten se během 57 vteřin 26. minuty rozplynul. A ještě v prostřední části šly Švýcarky do vedení. „Byly to nešťastné góly, žádné vypracované akce. Nahozená střela, odraz…“ komentoval obrat kouč Jiří Uher. A litoval neproměněných šancí. „Holky šly asi 5x samy na branku, ale nic z toho. To rozhodlo. Šancí bylo na 3 další zápasy,“ uvedl.

Navíc ve vyložených možnostech český tým selhal zrovna ve chvílích, kdy to nejméně potřeboval. „Zvlášť po gólu na 2:3 měly holky 3 tutovky. Ale přišel gól do opačné branky…“ posteskl si Uher. Na 2:4 navíc jeho svěřenkyně inkasovaly ve vlastní přesilovce, což se jim stalo už podruhé během tohoto 3utkání. „Zkoušeli jsme v přesilovkách 3 úplně nové věci. Góly jsme v nich dokázali dát (dohromady Češky využily 4 ze 6 příležitostí, ve zbylých 2 naopak inkasovaly – pozn. aut.). Věděli jsme, že při systému, který hrajeme, bude problém případný brejk ubránit. Holky si teď uvědomily, že mohou v přesilovce i dostat gól,“ podotkl český kouč.

Potěšil jej fakt, že naopak ze 7 oslabení se povedla ubránit všechna. Závěrečná trefa Švýcarek při trestu Ivy Paloncyové dnes přišla ve chvíli, kdy se po gólu Karolíny Vachuškové ještě český tým pokoušel vyrovnat na 4:4. Místo toho ve hře 5 na 5 inkasoval do prázdné branky.

Víkend tak Češky zakončily s bilancí 2 výher a 1 porážky. „V každém duelu jsme hráli něco nového, především v rozehrávce. Dnes jsme také bez předchozího tréninku vyzkoušeli aktivnější napadání. Ale spíš proto, abychom si pak mohli na videu rozebrat to, kde děláme chybu,“ přiblížil Uher.

Ten zatím absolvoval s nově se tvořícím týmem 2 herní akce, a i když se na obou představil z poloviny odlišný tým, už vidí skupinu těch, o něž se bude moci národní tým mladých florbalistek opřít. „Je to nějakých 12 hráček, jež by mohly vytvořit osu týmu. Zároveň však v září bude moci hrát extraligu nový ročník, což holkám, které ještě nejsou tahounkami, může pomoct a klidně mohou vytlačit ty, které na sobě nebudou dál pracovat,“ upozornil.

Výsledek:
Česko – Švýcarsko 3:5 (2:0, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Frantíková (Vachušková), 15. Frantíková z trest. střílení, 57. Vachušková (Frantíková) – 26. Gerig, 26. Kuster, 36. Dierks (Kuster), 46. Gerig (Krahenbühl), 60. Gerig (Dierks). Střely na branku: 23:26. Rozhodčí: Kroese, Schram (oba Niz.). Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráčky utkání: Daniela Frantíková – Micheline Müller.
Sestava: Kuchyňková (31. Tomšová) – Syslová, Hložanková (31. P. Havlíková), Nová, Vrlíková, Jurečková, Divišová – Šuranyiová (31. Palatínusová), I. Paloncyová, Pantělejevová – E. Loudová, Frantíková, Vachušková – Pekárková, Kašparová, Plášková. Trenéři: Jiří Uher, Lukáš Nesměrák a Karin Vavrečková.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*