Delegát Zima vyvádí Michala Jedličku z haly na Děknace. Repro: youtube florbal.cz Delegát Zima vyvádí Michala Jedličku z haly na Děknace. Repro: youtube florbal.cz
23. 2. 2015 Superliga (48) KOMENTÁŘŮ

To je sumo, pánové! A pro nevinného Jedličku si došel delegát

 



Florbalová extraliga má zase o zábavu postaráno. Na Děkance vzali nejen zápas do svých rukou sudí Furmánek se Šolcem. Po pokřiku z tribuny nechali vyvést z haly pověstného bouřliváka Michala Jedličku, který je v trestu a zápasy Bohemians musí sledovat jen z tribuny. Jenže paradoxně v ten moment zrovna „Bedla“ neřekl ani slovo.

Jedlička seděl s partou příznivců „klokanů“ na místě kousek nad středovou čárou. Právě pod jeho očima se chvíli předtím udál incident, po němž ležící pardubický Radek Krajcigr kopl do Martina Šimka. Krajcigr, který hrál skvělý zápas a motal obranu Bohemians, už předtím dvakrát dostal dost ošklivě naloženo od domácího Kisugiteho, aniž by sudí trestali. Nakonec se pardubický forvard ve frustraci mstil Martinovi Šimkovi, který se k situaci připletl náhodou, ale možná i Krajcigrovi úmyslně šlápl na nohu…

Delegát Zima odchází vyvést Michala Jedličku z haly. Foto: Štěpán Černý

Delegát Zima odchází vyvést Michala Jedličku z haly. Foto: Štěpán Černý

Za Kisugiteho zákrok či úder do zad aspoň dvojminutové tresty nepadly, Krajcigr dostal za kopnutí „jen“ pětiminutový trest, i když rozhodčí klidně mohli tahat červenou kartu. Jednoduše to byla bramboračka, která diváky jen vyprovokovala.


Inkriminované momenty najdete na čase 1:00:30 – 1:07:00.

Když pak „klokani“ začali hrát přesilovku, ozvalo se po zákroku na Martina Šimka, jenž se ocitl v rohu hřiště tísněný dvěma pardubickými zadáky, zvolání dosti hlubokým hlasem: „To je sumo, pánové, tohleto!“

To nevydržel rozhodčí Šolc a přerušil hru. Jednoduše proto, aby si pořadatelé došli pro troufalce na tribuně, který na ně pořvával. Za viníka byl označen Jedlička.

Rozhodčí Šolc a delegát Zima řeší problém s Michalem Jedličkou. Foto: Štěpán Černý

Rozhodčí Šolc a delegát Zima řeší problém s Michalem Jedličkou. Foto: Štěpán Černý

Ze záznamu TVCOM je dokonce zřetelně slyšet i rozmluva, ve které svědek události – gólman Mladé Boleslavi David Rytych upozorňuje na příkoří. „Já nevím, ale Bedla teď neřekl ani slovo…“ zní z jeho úst. Byla to pravda. Jedlička nebyl autorem osudného zvolání. Podle zdrojů serveru florbal.cz křičel otec Martina Šimka.

Zatímco uznávaný trenér a zároveň florbalový démon, kterého si vybrali i Radim Cepek a Zdeněk Skružný k florbalovému nároďáku jako asistenta, opouštěl v rozpacích tribunu, hlasatel poslal divákům další varování. „Upozorňujeme diváky, že ti, kteří budou pokřikovat na rozhodčí, budou vyvedeni z haly. Jo? Prosím fanděme slušně. Díky všem…“

Rozhodčím, kteří se pokoušeli udělat pořádek, kde to jen šlo, pak zkomplikoval situaci i zapisovatelský stolek, který ve zmatku zapomněl zapnout čas. Hráči Bohemians možná i kvůli podivnosti situace pětiminutové vyloučení Krajcigra nevyužili. Naopak, pardubický útočník jim po návratu z trestné lavice přidal ještě dva góly a zápas zakončil s bilancí 3 získaných bodů, 4 vstřelených gólů a 5 trestných minut.

Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý

Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý

Michal Jedlička naopak řeší, jak to nyní bude s jeho žádostí o prominutí zbytku trestu. Už se totiž těšil na střídačku. Jenže verdikty sudích z nedělního duelu mu situaci komplikují.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • markaduk napsal:

    Pan delegát Zima si vzal mozna sumokomentář osobně, zcela nepochopitelny je však fakt, ze pri zápasech, na kterých je přítomen hodnotí jen fungování pořadatelů a pokřikování DIVÁKŮ(!!!) a na výkon rozhodčích, což by melo byt také jeden z jeho hlavních bodů zajmu, vubec nebere zřetel. Mame si to my, jako nezaujatí pozorovatelé, brát tak, ze florbal je stále na bázi „ja sem kamarad, mne se nic nemůže stat“? To je totiz jedna z příčin, ze florbal je a dlouho bude pouze amatérským sportem. Občas mi prijde, ze někteří lide ani nechtějí, aby se florbal kamkoli posunul.
    Chtel bych videt, jak pri zapase hokejové extraligy nekdo zakrici nejaky nevhodný komentář a bude vyveden z haly.
    Někteří florbalovi činovnici by se uz konečně měli zamyslet nad tim, kdo rozhoduje zapasy nejvyšší florbalove ligy a kdo nad nimi drží ochrannou ruku.
    Takovéto problémy a stížnosti na rozhodování zápasů a nominace rozhodčích pro nejvyšší soutěže jsou poměrně časté.
    Je na čase se zamyslet; to opravdu nejsou schopni lidé, kteří by chtěli piskat extraligu?
    Začínám se trochu bát o budoucnost tohoto sportu!

  • mm napsal:

    Vážený markaduku,

    pokud si projdete nový web ceskyflorbal.cz zjistíte, že někteří delegáti (tzv. techničtí delegáti) mají opravdu ve svých kompetencích pouze fungování pořadatelů (vč. diváků) a nemají právo jakýmkoliv způsobem hodnotit výkon rozhodčích. Pokud se nepletu, pan Zima je jedním z těchto technických delegátů.

    Myslím si, že problém s neslušnými fanoušky se opravdu netýká pouze florbalu. V jiných sportech bohužel nezvládli ‚činovníci‘ zakročit včas a musí řešit daleko horší chování. Mělo by být v zájmu všech slušných florbalistů, aby se tento sport nikdy v tomto aspektu nedostal tam, kde je teď např. fotbal a měli bychom být rádi za všechny činovníky, kteří budou mít takovou kuráž jako pan Zima zakročit proti neslušným fanouškům.

    Pan Jedlička měl být z haly vyveden už mnohokrát. To, že se to pravděpodobně stalo zrovna v momentu, kdy nic neřekl, je smutné. Tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu…

    • kielero napsal:

      Vážený mm,

      docela mě bavíte. 🙂 Činovníci v ostatních sportech nestačili zakročit včas. 🙂 Chtěl bych celkem vidět, jak florbaloví činovníci obchazí několikatisícový dav fanoušků a každého, kdo hlasitě nadává vyvedou z tribuny. To vaše včasné zakročení je dáno pouze tím, že kromě významných akcí typu MS, Superfinále a řady větších turnajů na florbal stále chodí jen hrstka diváků a vy můžete řešit jednotlivě, kdo komu řekl, že se ze zápasů stává sumo nebo nedej bože, že je někdo vůl. Tak to tady prosím Vás nepředkládejte jako obrovský úspěch florbalových činovníků a vzorový příklad pro ostatní sporty. 🙂

      Ale o to ani tak nejde. Já osobně se snažím, i když to jde občas jen velmi težce, hodnotit vystoupení rozhodčích slušně a špíš tak nějak s humorem (výroky typu uličníci a mikulášové pro příklad). Na základě těchto výroků mi bylo pohrozeno vyvedením z haly – to mi přijde poněkud srandovní a vypovídá to cosi o tom, jak je daný rozhodčí schopen psychicky zvládat zápas a kritiku na jeho osobu.

      Zde totiž vůbec nejde o to, jestli člověk hodnotí výkon rozhodčích (mimo jiné tragický neřkuli až trapný) vulgárně, ale o to, že ho vůbec hodnotí, což si podle pánů rozhodčích zřejmě nemůže dovolit. Kde bychom to ale byli, kdybychom nemohli vyjádřit svůj nesouhlas s výroky rozhodčích, kteří ve většině nezvládají zápasy, jak po stránce hodnocení zákroku, tak po stránce fyzické a rozhodčí si mohli na hrišti dělat z hráčů i fanoušků s prominutím prdel a ještě být tak zbavení sebekritiky, že budou vyvádět nespokojené diváky z tribun. To je myslím maličko na zvážení nemyslíte?

      K poznámce o panu Jedličkovi. Už je z toho maličko trapná kauza, ve které všichni hodnotí projevy (zde podle očitých svědků neprávem) pravděpodobně nejlepšího trenéra v republice, který toho myslím florbalu rozhodně víc přinesl, než vzal svými slovními výroky směrem k rozhodčím. Začíná mi spíš totiž připadat, že úspěchy se už neodpouští ani v tak podle Vás kultivovaném a nezkaženém sportu jako je florbal.

      Na závěr bych chtěl jen říct. Já jako hráč, když zahraju špatně, počítám s okamžitými následky a slovním ohodnocením jak ze strany diváků tak ze strany trenérů. Stejně tak by neměl čekat rozhodčí, který píská jak se říká tužku, že si to tam odstojí bez adekvátní reakce.

      A Vaše přislový se džbánem by se dalo parafrázovat takto: Tak dlouhou se píská špatně, až se lidi naserou.

      Pěkný den 🙂

    • Pavel Krbec napsal:

      Dobrý den to co jste napsal je na jednu stranu pravda,ale to ,že pan Jedlička měl být vyveden mockrát a nebyl je zrůdnost. Pokud nebyl vyveden tak v právním státě platí presumce neviny. Takže se na něj tak musí pohlížet.Je velmi vzláštní ,že byl vyveden zrovna v době kdy si požádal o prominutí trestu.Vyvést ho nechá pan Furmánek sekretář disciplinární komise O tom by se mělo diskutovat.
      S pozdravem
      Pavel Krbec

      • kielero napsal:

        Pane Krbec, tady už asi nemá ani cenu nic dodávat. Pan MM nám už zřejmě neodpoví. Asi nemá co nebo s obyčejnými smrtelníky nehodlá diskutovat. Jednoznačné ale je, že tu něco pěkně smrdí.

  • bobson napsal:

    zajímalo by mně vysvětlení od pánů rozhodčích a pana delegáta co je na formulaci “ to je sumo pánové “ tak vulgárního ?, teď mi dochází jestli jsem se jich oslovením „pánové “ nějak nedotknul :-), když jo tak prosim o info jak je mám při případném setkáni oslovit .

    • Martin D napsal:

      Mě by spíše zajímalo, proč mají všichni zafixováno, že můžou být vyhozeni jen za něco vulgárního. Za vulgarizmus má hráč obdržet dle pravidel rovnou ČK3. Pak jsou menší tresty 2+10 nebo 2 za neustálé připomínky k rozhodčím nebo nevhodné chování, do čehož spadávají i arogantní prupovídky, například ta o sumu, v každém případě se nejedná o komunikaci slušnou formou, kdo si myslí, že ano, měl by se nechat znovu převychovat. Pro diváky to platí v bleděmodrém, ovšem existuje jen jediný trest, že je vyvedou.

      • kielero napsal:

        Vy budete zřejmě rozhodčí, že? 🙂

        • Martin D napsal:

          A Vy budete nejspíš jeden z těch hulvátů, co pravidla nikdy neviděli a vše znají nelépe, že?

          • kielero napsal:

            Trefil jsem se, viďte? A za hulváta mě můžete začít označovat až k tomu budete mít důvod. To jen k tomu vychování. Jestli teda neberete otázku, zda jste rozhodčí za úrážku nebo arogantní jednání. Pak by jste na tuto reakci měl samozřejmě právo. A ještě jedna věc… To, že si někdo někdy přecte pravidla ještě neznamená, že je dobrý rozhodčí, že zná všechno nejlíp a že všichni ostatní jsou blbci, kteří mohou pouze mlčet a s nimiž nemá cenu diskutovat.

      • kili33 napsal:

        Arogantní průpovídka o sumu 😀 Vám nevím, jestli brečet smíchy, nebo nad tou tragédií, co všechno ti chudáci s píšťalkou musí vydržet… Zkuste kuličky, tam si vás nikdo dobírat určitě nebude. By mě zajímalo, co by ti nebožáci dělali, kdyby na ně řvala celá O2 aréna, nechali ji vyklidit? Tak na to se dost těším. Pískat umí jeden z deseti, ale velmistři jsou všichni až na půdu…

  • Michelin napsal:

    Připomnělo mi to nedávné utkání na EŽ v Olomouc, kdy nám na stolek přišli pohrozit rozhodčí, že jestli se tribuna neuklidní, tak že ukončí zápas předčasně.

  • pan Inkognito napsal:

    Český florbal pro fanoušky!!!

  • divak napsal:

    Prosím pana Marina D o seznam povolených pokřiků, při nesouhlasu s výrokem rozhodčího. Nebo se k té bramboračce co většinou pískají nesmím vyjadřovat? Děkuji za odpověď.

    • Martin D napsal:

      Divák má fandit svému týmu a to slušně, pokřikování na rozhodčí nemá s fanděním nic společného. Pokud se Vám nelíbí výkon rozhodčích, vemte píšťalku do ruky a pojďte ten florbal spasit. Rozhodčího může dělat každý.

  • Marja napsal:

    Když už jsme u slušnosti, ono do ni spadá i umění se omluvit za chybu. Zatím jsem nikde nenašla, že by se za evidentní pochybení (vyvedení diváka neprávem nařčeného) někdo omluvil. Nebo se pletu? Prosím případně o odkaz, kde to najdu.

  • tim napsal:

    A Šimek senior je taky hrdina, že se nepřiznal, když pro bedlu šel pan Zima. Mimochodem at mi ukáže pan Zima, kde je v pravomoci technického delegáta, zmínka o tom ,že vyvede diváka on a nikoliv POŘADATEL, který to má v popisu činnosti.Ale jak tu někdo psal, je to o těch starých strukturách – činovnících, kteří sedí ve vedení ČFBU a jednotlivých komisí, především Komise rozhodčích a delegátů. Protože o Pardubicích , je všeobecně známo, že si občas borci z města perníku a HOKEJE, pletou sporty.A takový to utkání by měli pískat více zkušení rozhodčí. Jenže rozhodčí, kteří by to zvládli levou zadní jsou maximálně dva páry. A další věc, někteří lidi ve vedení unie, zřejmě bedlu nemají hodně rádi. Viz jeho trest – ČK ,kterou dostal od těch samých rozhodčích ,díky kterým měl tu podmínku. Ale 90% informací hovoří o tom,že ta ČK, dostal neprávem.Že toho tolik neřek ,aby dostal ČK3.Ale, radši mlčím nebo budu vykázán z internetu. 😀

    • kili33 napsal:

      Vzhledem k tomu, že delegát i pořadatelka odmítli sdělit, proč má být Bedla vyveden, těžko se mohl k něčemu přiznávat…

      • Bova napsal:

        A navíc se potom přiznal, když jsme s delegátem mluvili po zápase. Ten na přiznání reagoval slovy: „Na vás taky dojde pane Šimek“.

        • kili33 napsal:

          Tak to je taky hodně slušný. Tady někdo může mluvit o aroganci… Že, pane Martine D.

          • kielero napsal:

            Zrejme ma pan Zima v planu postupne zrusit celou Bohemku 🙂

          • Bova napsal:

            Vůbec nevím, co vlastně panu delegátovi konkrétně vadilo. Řvali jsme, to ano, ale nic neslušného a většinou jenom: „Bohemka do toho.“ Připomnělo mi to školu, kdy paní učitelka
            nás napomínala, abychom nevyrušovali při vyučování.

          • kili33 napsal:

            Ale tak komentáře k rozhodčím tam byly taky, ne že ne. Jenže to jsme zase u jádra pudla, rozhodčí si beztrestně můžou mršit zápas (na obě strany), ale diváci je nesmí nahlas kritizovat. To je solidní absurdistán.

        • tim napsal:

          Ok ,díky tak první větu škrtám. Ovšem trvám na tom, že Bedla musí někomu ze starousedlíků v Unii hodně vadit. Co si budem povídat, tyhle lidi jsou tam od počátku ČFBU. A nikoho novýho mezi sebe nepustí.Viz 2x kandidatura Tomáše Kafky-neuspěšná. Připomíná mi to žumpu jménem FAČR v čele s Peltou, který je obklopen Berbrem a Damkovou.Vždyt podívejme se na to takto. Bedla – podmínka, dostal na podnět Valenta – Ždárský, ČK a zákaz činnosti na podnět Valenta – Ždárský. Vyveden v době kdy žádá o prominutí trestu, nechá ho vyvést dvojice Furmánek – Šolc. A teď zainteresované osoby v případu: Valenta – sekretář kraje Praha a Střední čechy, Furmánek sekretář DK (která rozhoduje o prominutí)delegát Zima – bývalý sekretář kraje PH-SČ.Neříkám ,že je Bedla svatej ,ale jako trenér je vynikající. A byl i skvělý hráč. Ale pro některý lidi z ČFBU je pověstným klackem ve vosím hnízdě.

          • pan Inkognito napsal:

            Jenom bych upřesnil, že první podnět podal taktéž Zima…

  • frantisek napsal:

    Pan Zima řekl,že nás budou řešit postupně…Nebyl schopný ale říct,proč vyvedl Bedlu.Takže je jasná jedna věc,neměl k tomu sebemenší důvod,jen to bylo v plánu asi už před zápasem.Je to k smíchu i k pláči,když nezná odpověď na důvod k vyvedení.A potom se nemůže divit,že dává podnět k tomu,abychom si my všichni pohybující se okolo Bohemky mysleli,že Bedla někomu „hodně vadí“…..

  • Bova napsal:

    Ano komentářů k rozhodčím tam několik bylo, ale žádné nadávky
    nebo něco takového. Bedla spíš sledoval hráče, jestli dělají co mají.

  • kokojambo napsal:

    Tato kauza mi prijde postavena dost na hlavu. Podle me by se na unii mel udelat razantní uklid. Jak muze byt nekdo vyveden z utkani za to ze prirovnal florbal k sumo. Pokud mam dobre informace tak ziji v domneni ze florbal usiluje byt olympijskym sportem stejne tak popularnim jako je sumo. Takze proc za toto prirovnani je nekdo vyveden? Je to dost hloupe… Bude postizen i pan Suman ktey nekolikrat v TV prohlasil ze snahou florbalu je zarazeni mezi olympijske sporty???

  • kokojambo napsal:

    A pokud někdo dostava plat za to ze nekomu pokazil zapas musi se smirit i s kritikou. Jestli to nekdo neustoji tak at se na to radsi……

    • theshorty napsal:

      Jde vidět, že problematice rozumíte, proto bych se chtěl zeptat na jednu otázku: Jaký je měsíční plat rozhodčího? Nebo alespoň do jaké platové třídy spadají rozhodčí florbalu? Jinak děkuji za osvětu, kterou zde děláte svými příspěvky.

      • kili33 napsal:

        Sorry, ale rozdíl mezi mzdou, platem a odměnou (můžeme se klidně bavit i o tom, jak se tomu finančnímu plnění říká mimo pracovněprávní vztah, ve kterém florbaloví rozhodčí pravděpodobně nejsou) si plete i lecjaká účetní, takže Vaše machrování v tomhle směru je na tomto fóru dost mimo mísu. Podstata příspěvku, že když za nějakou činnost, kterou fušuju, beru prachy, tak musím taky počítat s kritikou, Vám zřejmě úmyslně unikla, že? Nejspíš zase jedna z těch potrefenejch hus s píšťalkou…

        • theshorty napsal:

          Velmi správně jste podotkl(a), že si někteří lidé pletou plat a mzdu (a případně i další pojmy). Stejně tak si bohužel mnoho lidí plete kritiku s urážkou, pomluvou, aj. Je zřejmé, že se nejedná o marginální problém. Právě naopak. Toto je podstata problému, kdy stejný výrok může jedna strana považovat za kritiku, zatímco pro druhou se jedná o něco jiného. A tímto se nestavím ani na jednu stranu sporu, pouze konstatuji.

          • kili33 napsal:

            Oceňuji snahu o argumentaci, ale v principu se neshodneme. Rozhodčí je na hřišti od toho, aby pískal, ne od toho, aby hodnotil, jestli se náhodou někdo z hlediště nedotkl jeho jemnocitu. Obzvlášť v kontextu toho, o jaké hlášce se zde bavíme, že měla k tomu vyvedení vést….

  • Charlotte Stikova napsal:

    Ten Kozák, ten nemůže hrát.

    S úctou Vaše Charlottka :-*

  • Santa napsal:

    Je jasny ze kdyby se kapitani mohli vyjadrit do zapisu k vykonu rozhodcich tak by to bylo lepsi a pak by to resila prislusna komise. Taky si asi nemuzou moc vybirat koho tam dat ptz to nechtej lidi moc delat a sam si danit odmenu taky nicmoc a kdyz priberete jakym zusobem se ty licence rozdavaji taky o necem svedci. Kamarad tam byl na skoleni krome toho ze to zaplatil a ten test udelal, tak mu ji nedali ptz jeho fotku dali nekomu jinymu a kdyz chtel aby mu aspon poslali fotku zadna odpoved. Jinak souhlasim at je Bedla jakej chce tak florbalu dal vice nez nekteri cinivnici na Unii.

  • Kris napsal:

    Tak to mě vážně pobavilo 😀 moc si nedokážu představit některé vyhrocené semifinálové či finálové zápasy, to by museli zavřít celou halu a všechny poslat domů 😀
    Teď jsem ráda, že nás nevyvedli když jsme pokřikovali na rozhodčí že jsou Kedlubny, Mrkvičky, Zelí a podobně (samozřejmě jenom v žertu), ale taky by se to někoho mohlo dotknout. 😀

  • brb napsal:

    Nektere komenty to uz je falt ubohost….

    • kielero napsal:

      Ubohost je spis nekonkretne hodnotit. Zkuste specifikovat ktere a co je na nich ubohe. Tyhle vykriky do tmy toho moc nereknou.

      • brb napsal:

        Tak jen například u Vás je to házení všech rozhodčích do jednoho pytle. Tot jen něco z mála.
        Ano, vyvést někoho za takove pokriky…..to už je do nebe volající. S tímto naprosto souhlasím. Jedla si však svým chováním šel tomuto naproti. A neznamená přece že někdo jeho formátu se muže neustale chovat takovym stylem. To co vyváděl uz bylo daleko za hranou.

        • kielero napsal:

          Děkuji za názor, ale svůj komentář zas tak uboze nevidím.

          Hrál jsem několik několik let vrcholově hokej, momentálně extraliga hokejbalu a jestli mi chcete tvrdit, že to, co předvádí Bedla je za hranou, tak Vám můžu z vlastní zkušenosti říct, že jste toho asi ještě málo viděl. To je prostě Váš subjektivní pohled. Stejně jako můj, který se může diametrálně lišit. Každý trenér má svůj přístup. Že řve na rozhodčí, to budiž, to by si měl odpustit, ale že mu byl první trest udělen za to, že řval na svého svěřence? Tak to prostě občas chodí a jestli se to hráči nelíbí, tak v tom týmu hrát nemusí. Zažil jsem trenéry „magory“ typu Šindel a můžu Vám říct, že Bedla je slabej odvar.

          Jinak jeho jsem se v tom komentu nijak zvlášť nezastával. Jen jsem napsal, že je to trapná kauza a ty okolnosti posledního vyvedení už docela smrdí. Ono to totiž vypadá, že se někdo snaží najít si prostě něco (i když v daný moment nemá co), aby Bedlu mohl vyvést, potažmo dát důvod k dalšímu řešení jeho osoby.

          V komentáři jsem zobecňoval, protože podle toho, co mám čest vidět se zobecňovat dá. 80% zápasů je totální bramboračka a to asi nebude vina ani hráču ani trenéru a ani diváků. Asi se najdou i tací, kteří to v pohodě zvládají, ale těch je žalostně málo. Je to škoda, ale bohužel je to realita.

          • Internetový rozumbrada napsal:

            Ano, když to napíšete Vy, téměř profesionální hokejista a extraligový hokejbalista, tak to musí být realita. Dle mě je smutná realita, že pro některé lidi je zcela normální chovat se jako zvířata a ještě se bít za své právo to dělat. V tomto případě pravděpodobně došlo ke křivdě vůči Bedlovi, nicméně k celé té věci by nikdy nedošlo, kdyby se Bedla a fanoušci okolo něj chovali v minulosti slušně. Je pro Vás normální pořvávat na lidi okolo sebe, když dělají něco jiného, než by podle Vás měli? V rodině? V práci? Kdekoliv?

          • kielero napsal:

            Vážený rozumbrado,

            pořvávat na lidi v rodině, v práci a kdekoliv nemusím. Většinou mě dobře slyší a nemusím zvyšovat hlas. 🙂 Navíc jsou schopní dialogu a nezačnou mě vyhazovat z bytu nebo práce, když jim řeknu, že se mi něco nelíbí. Jinak nevím, kde jste sebral, že se chovám jako zvíře a ještě za to bojuji. Jestli Vám přijde hlasité komentování výkonu rozhodčího jako chování zvířete, tak to pak ano. Jsem zvíře a budu se za to bít.

            Zmínka o tom, že jsem někdy něco hrál, jak jste si patrně nevšiml, patřila do prvního odstavce, který komentuje přístup některých trenérů, které jsem zažil. To jaká je realita v řízení zápasů sudími (třetí odstavec) s tím nijak nesouvisí, ale to by měl rozumbrada internetového formátu umět rozlišit.

            Přeji hezký den

  • Dominik napsal:

    Slova Davida Rytycha mi připomněla dnes už již legendární číslo Ondřeje Vetchého :D. Pro připomenutí https://www.youtube.com/watch?v=Ffu5xR2ai0A

  • Petis napsal:

    Čau Bedlo,
    ničeho nelituj – všechno špatný k něčemu dobrý. Po tomto hromadném fatálu má Unie jedinou možnost, jak z toho trapasu ven: Vyhovět Tvojí žádosti o prominutí zbytku trestu a alespoň na oko tak zamaskovat, že v tom trapným incidentu nebyl žádný předem nachystaný úmysl.
    Držim palce!
    Petis

    No a jestli se pletu a Unie to naopak použije jako argument k nevyhovění žádosti, tak pak se o tom dá říct už jen jedno: Je to sumo, pánové! 🙂

Napsat komentář

*