Sparta Praha. Foto: Adéla Pulpánová Sparta Praha. Foto: Adéla Pulpánová
23. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta řeší přesun posledního kola. Bude hrát později, než rivalové?

 



Pražská Sparta začíná mít problém. Po prohře na Tatranu a vítězstvích Pardubic a Ostravy je její postavení v playoffové osmičce výrazně ohrožené. Zápas posledního kola s Bohemians navíc mají Pražané odehrát dva dny před zápasy hlavních rivalů…

Situace je jasná. Zápas Sparty s Bohemians je naplánován už na čtvrtek 26. února od 19:15. Pokud Sparta prohraje, může se klidně stát, že Pardubice s Ostravou svého konkurenta v boji o play off vyšachují.

Situace po 21. kole:
7. Pardubice 29 bodů
8. Sparta 29 bodů
——————————-
9. Ostrava 28 bodů

Co se může stát, když Sparta nezíská body? Pardubice a Ostrava hrají vzájemný zápas. Oby týmy mají se Spartou horší vzájemné zápasy. Ale když utkání skončí remízou a v prodloužení nebo po nájezdech vyhraje Ostrava, bude Sparta mimo hru.

Možná situace po 22. kole:
7. Pardubice 30 bodů
8. Ostrava 30 bodů
——————————-
9. Sparta 29 bodů

Zápas Pardubic s Ostravou je naplánovaný na 28. února. Proč ale Sparta hraje už ve čtvrtek? Halu na Podvinném mlýnu měli na víkend dlouhou dobu zamluvenou judisté, Praha totiž hostí Evropský pohár žen. Nakonec ale akce skončí už v sobotu a tak by se v neděli mohlo hrát. Jenže v tom případě by zase byly znevýhodněné týmy Pardubic a Ostravy. Podle informací florbal.cz se Sparta už snaží s Bohemians na změně termínu, který si vyžádal vývoj situace, domluvit.

„Zápas musí být odehrán do neděle 1. března a musí začít nejpozději do 18 hodin, tak jsou postavené řády. Pokud se týmy dohodnou, ligová komise jim to může schválit,“ říká sekretář soutěžního úseku Zdeněk Mlčoušek.

Otázkou ještě je, zda by se po případné změně termínu duelu Sparta – Bohemians ozvaly se žádostí o změnu data a času i týmy Pardubic a Ostravy. V ligovém reglementu není zakotven bod o tom, že by zápasy posledního kola měly začínat v jeden čas.

Aktuální program posledního 22. kola základní části extraligy:

Čtvrtek 26. února
19:15 Sparta – Bohemians

Sobota 28. února
19:00 Mladá Boleslav – Vítkovice
18:30 Vinohrady – Liberec
18:00 Pardubice – Ostrava

Neděle 1. března:
17:00 Chodov – Otrokovice
17:00 Brno – Tatran


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*