Delegát a Michal Jedlička. Foto: Štěpán Černý Delegát a Michal Jedlička. Foto: Štěpán Černý
24. 2. 2015 Superliga (52) KOMENTÁŘŮ

Kde je hranice? Otevřený dopis diváka a trenéra mládeže Bohemians

 



Redakce florbal.cz obdržela otevřený dopis od diváka a trenéra mládežnického týmu Bohemians. Zveřejňujeme jej v plném znění.

Kde je hranice?
Vážení pánové Šolci, Furmánku a delegáte Zimo,

rád bych znal odpověď na otázku vyvedení Michala Jedličky z haly Na Děkance.

Seděl jsem vedle pana Jedličky a brankáře Mladé Boleslavi Davida Rytycha během utkání Bohemians proti Pardubicím (22. 2. 2015) a nepřišel na důvod, proč pan Jedlička musel opustit halu. V hale nastaly emoce v čase 27:51, kdy se hostující hráč Radek Krajcigar ohnal nohou po hráči Bohemians (bylo to přímo pod místem, kde jsem seděl, a řekl bych, že ho surově kopl). Bylo to po odpískání a měla přijít červená karta. Hráč byl ale potrestán 5 minutami. Pak hráli Bohemians přesilovou hru. V rohu u mantinelu v útočném pásmu došlo k dohrání souboje a ozval se výkřik z publika (ne od pana Jedličky): „To je florbal a ne sumo!“ Rozhodčí přerušil utkání a nechal vyvést pana Jedličku. Na tribunu přišla slečna Blažková a pan Zima. Vy, pane Zimo, jste řekl panu Jedličkovi: „Vypadni okamžitě z haly!“ To u mě není slušné chování.

Florbalu se věnuji asi osm let, od doby, kdy ho začal hrát můj syn. Jsem bývalý vrcholový sportovec, hrál jsem volejbal. Nikdy jsem neměl beránčí povahu. Rozhodčí Sysala by mohl vyprávět (bývalý ligový a mezinárodní rozhodčí). Vždy jsem ale dbal na férovost. To, co se stalo, mi přijde jako hon na čarodějnice – a tou čarodějnicí je Michal Jedlička. Znám Vaši odpověď. Jedlička teď neřval, no a co, řval jindy. O mně si řeknete, je to poplašený strejda, co nám do toho chce kecat.

To opravdu nejsem. Dva roky jsem dělal ve FBŠ Bohemians vedoucího složky extraligových žen. Nyní pracuji s dorostenci a jezdím jako vedoucí družstva bohemácké juniorky. Jsem trenér licence „ C“ a béčko si nedělám z časových důvodů. Také se jako divák a trenér zúčastňuji extraligových zápasů mužů a žen, a nejen těch, kde hrají Fbš.

Pozoruji dost často rozevírající se nůžky mezi kvalitou hráčů na jedné straně a rozhodčích na druhé. Hráči trénují čtyřikrát týdně, mají dost těžkou fyzickou přípravu. Oproti tomu rozhodčí plnící nějaké fyzické testy dost často trpí nadváhou; nechci jmenovat, stačí objet pár zápasů. Je tedy na zamyšlení, co vlastně chceme. Mrzačit hráče nekompetencí posuzování tvrdých zákroků, nebo kvalitní hráče chránit, mít kvalitní reprezentační týmy a získávat medaile na nejvyšší úrovni? To ale nejde bez kvalitních rozhodčích, delegátů a trenérů. Pan Jedlička je sice pošuk, ale kvalitní trenér určitě je. Pokud vím, tak dvojice rozhodčích Černý, Janoušek s ním problémy nemá a vždycky mu dokáže domluvit. Ale bohužel, oni jsou mezi našimi rozhodčími jiná liga.

Zamyslete se nad tím, co se v hale vlastně stalo, jestli to není náhodou všechno zásluha rozhodčích. Trenér může krotit pouze emoce na lavičce, ale emoce publika, ty jdou většinou za tím, kdo utkání vede a jak.

Pavel Krbec
Zatím ještě trenér mládeže FBŠ Bohemians


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • tim napsal:

    (y) dost výstižně napsaný. Souhlasím s každým slovem. Psal jsem to v jiném příspěvku. Příjde mi, že bedla je ten klacek ve vosím hnízdě.

  • kili33 napsal:

    Tak už jenom na té fotce je vidět, jak se mu smějou do ksichtu. Ale po přečtení rozhovoru s panem Horou nemám strach, že by se to nevyřešilo ve prospěch sportu… Fakt k blití.

  • Bova napsal:

    Souhlas. Škoda, že nás, kteří to vidíme takhle není mnohem
    víc. Bojím se, že se nic nezmění.

  • Marja napsal:

    Je sice pravda, že je Bedla v každým hovně kvrdlačkou, ale neustále ho trestat i v situaci, kdy se drží a mlčí?! CFBU mi v souvislosti s Michalem připadá jako zmatení rodiče, kteří nevědí, co s hyperaktivním dítětem. Místo aby využili jeho energie a neuvěřitelných možností, které nabízí, aktivně po něm dupou a snaží se z něj udělat průměrné, společensky přijatelné dítě. Reagovat stejně při jeho rozdílných chování je nevýchovné. Zajímalo by mě, co se od něj vlastně chce.

  • kielero napsal:

    Bohužel neznám funkcionáře na florbalové unii. Ale jestli jsou všichni podobní panu Horovi, tak i kdyby nás bylo víc, je to k ničemu. Protože páni jemu podobní budou neustále překrucovat realitu, hlásit líbivá slova o uklidňování situace, která škodí hráčům a podobně, takže většina, která na problematických zápasech nebyla a pouze čte články na netu si řekne… Má pravdu ten Hora 🙂 Vždyt to přece myslí s hráči dobře. Magoři typu já, Bedla a spousta mých blízkých (občas nejsme spokojeni s výroky rozhodčích – mimo jiné stejně jako většina hráčů na hřišti) na tribuně nemají co dělat. Jsou to neslušní hulváti, jak mi bylo naznačeno u jiného článku.

  • Barrandov napsal:

    Jsou to bitches !

  • Aťka Janoušková napsal:

    ten Kozák, ten nemůže hrát

  • bobson napsal:

    pod to se můžu v klidu podepsat

    Marian Bobko

  • Speedy Gonzalez napsal:

    Za mě divák je divák a ať v hledišti sedí kdokoliv, má právo si pokřikovat co chce. Ať se pánové zajdou podívat na hokejovou Spartu, kde lítaj z hlediště šílenosti, ale dokud někdo nehodí po někom něco nebo něco na led, zde tedy hřiště, je jen divákem, který dává průchod svým emocím.

    A tady se nestala žádná výtržnost, pouze rozhodčí neudrželi nervy na uzdě a není to poprvé. Děje se to napříč soutěžemi, neustále vidíme rozhodčí, co nesmyslně tahají karty nebo udělují tresty, špatně posuzují situace, o zmíněné fyzičce nemluvím, kdy po hřišti CHODÍ 150ti kilový týpek.

    Ať se unie laskavě stará o zajištění kvalitních hal pro florbal, mantinelů, povrchů, ať člověk nehraje hokej na kluzké palubovce nebo na hrbolatých parketách, máme kvalitní rozhodčí, kteří znají pravidla a vědí co pískají a pak se nám bude všem hrát i fandit líp.

  • Martin napsal:

    Jsem jeden z těch co jse zúčastnily teto nestastne a politovani hodne situace. A také se musím zastat Michala Jedličky který byl neprávem vyveden z haly Děkanka. Jsem zvědav jestli někdo z těch co toto zapříčinily se Michalovi aspoň omluvi. Ať už to jsou rozhodčí nebo delegát. Myslím že rozhodčí by měl v zápasech takove urovne dbát spíš na to aby se utkání konalo v duchu fairplay , a aby ochranily zdraví hráčů obou týmu.

  • fanda napsal:

    kdybychom brali čfbu potažmo p.horu vážně, pak mám velice vážné obavy z toho, že by se do budoucna nemusel dohrát ani jeden zápas extraligy nebo by se hrálo před prázdnými tribunami, nejlépe za dohledu státního notáře a zásahovky policie čr… absurdní situace, lehce zneužitelná na jakémkoliv hřišti či situace… jedla je samorost a hubu má možná nevymáchanou, podstatou tohoto pseudosporu on ale rozhodně není, tou jsou spíše neschopní nebo všehoschopní funkcionáři na všech úrovních unií počínaje, nekvalitní rozhodčí a potom jedna nevyléčitelná nemoc – úplně obyčejná lidská blbost

  • Jakub Olejník napsal:

    Na zápase jsem nebyl, nesledoval jsem ho pouze jsem si přečet tento text a komentáře a zaráží mě hned několik věcí.

    1) všichni jsou tu hrdinové, ale vlastním jménem se tu podepsal jen jediný komentující – jak ubohé

    2) zajímalo by mě, kolik z diskutujících někdy na jakékoliv soutěžní úrovni pískalo jakýkoliv sport – možná bych byl překvapen, možná ne, ale člověk na ty dva kluky s píšťalkou pak taky kouká jinak a chyby dělá každej z nás

    3) vyvedení za takovouhle poznámku obzvlášť od diváka je na téhle úrovni asi vážně trochu přes čáru, ale je třeba vnímat, že nikdo nechce, aby se z florbalových fanoušků stali ti fotbaloví/hokejoví, kteří na tribuny nosí pyrotechniku a hází na hřiště bordel typicky pod vlivem alkoholu nebo něčeho podobného. Na druhou stranu na dětských soutěžích by takové vyvedení bylo naprosto v pořádku, protože na dětské soutěže takové chování rozhodně nepatří.

    • kili33 napsal:

      Vážený pane,

      1) jste na anonymní diskusi – anonymně se tu vyjadřují obě strany, tak to, prosím, respektujte. Každý má nějaké důvody…

      2) třeba já osobně jsem pískal 8 let hokej a kdybych měl řešit každého, kdo na mě během zápasu něco zařval, musel bych z toho mít doživotní trauma. Ony totiž v kontaktních sportech dost často stříkají emoce, podle některých názorů mám ovšem pocit, že na florbal emoce nesmí. Že je pískat těžké, ví každý, ale tady se bavíme o extralize, takže jejich úroveň by měla být trochu někde jinde, než na školním turnaji přípravek. Bohužel ve valné většině případů není.

      3) Pokud hlášku „to je sumo, pánové“ považujete za důvod pro vyvedení na dětské soutěži, tak bych začal zvažovat adresný ticketing. Mohli bychom se před zápasem scházet, odškrtávat se v seznamu a odevzdávat všechny kovové předměty… Aby náhodou někdo z těch příbuzných nebo nedejbože členů mládežnických oddílů, kteří tvoří drtivou většinu návštěvy zápasu a kteří dají všichni dohromady plus minus 100 lidí na zápas, nezpůsobil nutnost volat zásahovku…

      • Kislicek napsal:

        Souhlas, také jsem pískal hokej pár let a nechápu pane Olejníku, jak se můžete zastávat rozhodčích, kteří u nás pískají nejvyšší soutěž a nejsou ani schopni ustát hlášku jako je „SUMO“, nepřijde mi to jako něco kvůli čemu by se měl hned vyvádět divák a to ještě ten, co to vůbec neřekl, myslím, že by kluci s píšťalkou měli vydržet trošku víc 🙂

    • kielero napsal:

      Jen k té anonymitě 🙂 Klidně z ní vystoupím 🙂 Ondřej Kieler. Těší mě. Podobnost s nickem je čistě náhodná.

  • Peky napsal:

    Mě by zajímalo, co má váha rozhodčího společného s výkonem rozhodčího? Jestli má rozhodčí pár kil navíc = špatný rozhodčí? Tomu moc nerozumím proč tady tohle vůbec vytahujete.

    • kili33 napsal:

      Ten důvod je vcelku jednoduchý. Nevím, jestli jste někdy ty rozhodčí, mírně řečeno s „nadváhou“ viděl v akci. Kdyby jo, všiml byste si, že než jednou PŘEJDE hřiště, hra se kolem něj otočí pětkrát. Pokud absolutně nestíhá tempo zápasu, těžko to může nějak pozitivně působit na jeho výkon.

      • Peky napsal:

        Viděl nespočetněkrát. Florbalu se věnuji od roku 99, kdy jsem ještě jako kluk s tímto sportem začal. A viděl jsem spoustu utkání na nejvyšší úrovni nejen u nás. Jen prostě pořád nerozumím argumentu, že rozhodčí při těle je špatný rozhodčí. Chybu může udělat kdokoliv a nezáleží přece na tom jestli má 50 nebo 100 kg. Souhlasím ale s tím, že je důležité tu chybu přiznat a poučit se z ní, jenže v našem prostředí je to celkem těžké. Přiznejme si, že je to to nejjednodušší navážet se do rozhodčího na hřišti. Ale proč tam vlastně je? Měl by vést utkání v tom nejlepším možném svědomí a vědomí. Pokud udělá chybu, OK, jsme jenom lidi, tak jí přiznám a jede se dál.

        • kili33 napsal:

          Já úplně nemám pocit, že by někdo tvrdil, že rozhodčí při těle musí být špatný rozhodčí. Jestli to tak vyznívá, tak jsem to tak nemyslel. Ovšem ve většině případů u těch, co jsem viděl já, byla jejich váha obvykle příčinou toho, proč dělali chyby – protože kvůli své konstituci nestíhali být tam, kde měli. Což je podle mě i to, na co upozorňoval výš Speedy G. A jasně, špatnou fyzičku může mít i rozhodčí, co má 50 kg i s postelí 🙂

          Ale nemůžu souhlasit s tím, že hlavně musí pískat podle nejlepšího vědomí a svědomí – to je podle mě prostě málo. Vůbec bych někoho nevinil z toho, že dělá chyby záměrně, ale když je těch chyb moc, tak to prostě ovlivňuje atmosféru jak na hřišti, tak v hledišti, a je úplně jedno, jestli to kazí podle nejlepšího vědomí a svědomí, nebo úmyslně.

      • Pepa napsal:

        Jsem rozhodčí už sedmým rokem. Vážím něco přes 115 kg. V ničem mě to ale neomezuje a s kolegou zvládáme naprosto vše, navíc jsme v MS kraji jeden z nejuznávanějších párů. Takže Váš komentář je blud..

        • kili33 napsal:

          Jak jsem teď psal, neříkám, že to tak musí být u všech, a jestli to tak vyznělo, tak se omlouvám. Navíc je 115 kg a 115 kg – asi jinak bude s touto váhou vypadat a pohybovat se hora svalů a jinak někdo s obezitou.

  • bobson napsal:

    to že jsou rozhodčí jen lidi je snad jasný každému , to že dělají chyby to taky , jen je velký rozdíl v tom když i přesto že ví že udělal chybu na ní trváj a nebo řekne „sory splet jsem se“ to je velký rozdíl . V této kauze vidím minimálně tři aktéry co i přes jasnou chybu nejsou v sobě schopný najít aňi špetku soudnosti a přiznat chybu . Nevim jak někdo jinej , ale mně se to nelíbí . S kým se bavím tak všichni mají stejný názor , ale nechtějí do toho rýpat bojí se unie že se jim bude mstít , to jsme to dopracovaly .

    Marian Bobko

  • Petis napsal:

    Souhlasím s panem Krbcem úplně ve všem a jsem moc rád, že se najdou lidi, kteří se dokáží takto veřejně vzepřít totálnímu nesmyslu a pomáhají tak florbalu, aby šel správným směrem. Zároveň si myslím, že pokud chce Unie v ČR florbal na úrovni, tak by měla okamžitě jednat:
    1.) potrestat rozhodčí (jakkoliv – třeba i jen veřejným prohlášením, že pokud se u nich bude něco podobného opakovat, tak odeberou licenci) za evidentně špatný výkon a nesprávné označení viníka incidentu
    2.) potrestat pana delegáta Zimu jak za jeho chování, tak za fakt, že se z pozice zástupce ČFBU vměšuje do něčeho, k čemu nemá pravomoci.
    3.) omluvit se za lživé výroky pana Hory (věřme, že jen nedostatečným se seznámením s celou situací) v rozhovoru pro florbal.cz
    4.) a to především – omluvit se Michalu Jedličkovi za celé to trapné „nedopatření“

    Budu napjatě čekat, kdo z Unie se tohoto úkolu zhostí, nebo zda se budou žblepty pana Hory považovat za ukončení celé záležitosti.

    No a na závěr mám takovou malou radu: pojďme už konečně považovat florbal za sport pro dospělé a neohánět se stále dokola frází „co kdyby to slyšely děti?“ – pokud totiž ze strachu z výchovy našich dětí budeme považovat výkřik: „To je florbal a ne sumo!“ za vulgaritu vedoucí k přerušení utkání a vyvedení diváka z haly, zůstane florbal na věky v plenkách. A to značně použitých…!
    S úctou skoro ke všem zúčastněným
    Petr Pajer

    • theshorty napsal:

      ad 1) Rozhodčí samozřejmě dělají chyby. Za účelem adekvátního posouzení je na unii příslušná komise. Pokud tato komise zjistí pochybení, může rozhodčího potrestat napomenutím, peněžitým trestem, zastavením činnosti nebo odebráním licence (potažmo zákazem působení ve florbale). V tomto působí podobně jako Ligová komise (která mj. uděluje tresty oddílům, které se proviní) nebo Disciplinární komise (uděluje tresty jednotlivcům, kteří se proviní). Všechny výše zmíněné komise dávají svá rozhodnutí na stránky unie, takže pokud to někoho opravdu velmi zajímá nebo trápí, může si je poměrně lehce najít.

      • Kerim napsal:

        Tak rozhodčí bychom měli vyřešené.
        A kdo adekvátně posoudí naivní lži pana Hory, který momentálně dělá florbalu nemalou ostudu?

    • Pavel Krbec napsal:

      Děkuji
      Pavel Krbec

  • bobson napsal:

    tak konečně vidíme že to někdo čte z unie :-), tak už jsem se dozvěděl že na to máte komisi a už to řeší ? Dozvíme se výsledek nebo to zas bude tajná interní informace ? Spíš to vidim že jste zaujaly pozici pštrosa a čekáte že se to nějak promlčí 🙁

    Marian Bobko

    • theshorty napsal:

      Nejsem zaměstnancem unie, dokonce nejsem ani v žádné komisi nebo výkonném výboru (na celostátní ani regionální úrovni). Tudíž vám nedokážu odpovědět, jestli se to řeší. Pokud jste si z mého předchozího příspěvku vydedukoval, že je to na komisi, tak vás budu muset zklamat. Možná to tam je, možná ne, nevím. K odpovědi na druhou otázku-viz poslední souvětí v mém předchozím příspěvku.

  • Petr Kadlec napsal:

    V lecčem se shodneme. Chování pana Zimy a Hory mi přijde naprosto nepřípustné a souhlasím s tím, že je to ukázkový hon na čarodějnic. A pevně doufám, že se k tomu Unie ve výsledku postaví chlapsky a nebude se podobně jako pan Hora schovávat za idiotské fráze.
    V čem se tak úplně neshodneme, je kritika rozhodčích, uvedená v dopise. Ta mi přijde jako hon na čarodějnice z druhé strany. Je možné, že se zmiňovanou dvojicí máte špatné zkušenosti z dřívějška, ovšem pokud se od nich nedokážete při hodnocení téhle konkrétní situace oprostit, přistupujete k věci stejně, jako zmínění funkcionáři k Bedlovi.
    Na zápase jsem sice nebyl, ale pochybuju, že šel pan Zima vyvádět z haly na přímý pokyn rozhodčích…pokud to tak bylo, omlouvám se a podepisuju dopis v plném rozsahu.

  • Svědek napsal:

    Pan Zima opravdu nejednal na přímý pokyn rozhodčích. Ten směřoval k hlavní pořadatelce. V ten moment převzal iniciativu pan Zima slovy: Báro, jdeme si pro něj. No a skončilo to slovy pana Zimy: Okamžitě vypadni z haly. Vůbec si nedokážu představit, že by to panu Zimovi mohlo projít bez trestu.

  • Petr napsal:

    Situaci jsem neviděl a nehodlám ji komentovat. Vyjádřím se jen k trenérovi bohemians. Chodím na florbal se svým malým synem a donedávna jsem ho považoval za pohodový sport, kde se sice občas v hledišti objeví imbecilní fanoušek, jde ale spíše o výjimku a i chování hráčů má daleko k hérečkám z fotbalu nebo k bijcům z hokeje.
    Dobrý dojem mě ale zkazil trenér bohemians, když jsme si se synem jednou náhodou sedli za jejich tým. Je mi jedno, co ten člověk TEĎ provedl či neprovedl, z toho co jsem ten večer viděl jsem si ale naprosto jist, že patří do blázince, a ne na trenérský post. Takovou kombinaci afektu a vulgarit jsem neviděl ani na fotbale.

  • frantisek napsal:

    Do blázince patří lidé,kteří to nemají srovnané v hlavě,kombinace afektu a vulgarit Vám vstupenku do tohoto ústavu nezajistí a pokud sportu jenom trochu rozumíte,tak si musíte uvědomit,že to,co jste napsal,jsou jen bláboly diváka,který by možná mohl sledovat turnaj šachistů,aby nebyl pohoršen.Michal jedlička je sice „huba nevymáchaná“,ale taky PAN trenér na svém místě a úspěchy týmu Bohemians to jen dokazují.Jsem pyšný,že tenhle člověk trénuje mého syna,protože to má v hlavě florbalově srovnané,a to,že mu občas něco ujede,k tomu prostě patří.Kdybyste ho znal ze všech stran,nejen z florbalových zápasů,tak byste nemohl napsat to,co jste napsal..

    • Petr napsal:

      Milý Františku, hrál jsem chvíli fotbal a pak více než 15 let dělal bojové sporty a teprve pak si uvědomil ten rozdíl. Na fotbale si omezení primitivové snaží dokázat něco, na co nemají (ne nadarmo zde koluje vtip, že jde o jediný sport, kde tisíce socek řve na 22 milionářů: makej vole). V normálních sportech něco podobného běžné není.
      A pokud si myslíte, že „tohle“ k florbalu patří, je asi zbytečně vést s vámi jakoukoliv diskuzi – přirovnal bych to ke snaze vysvětlit orangutanovi diferenciální rovnici.
      V každém případě přeji vašemu synovi, aby ho tento trenér dostal na takovou úroveň, jakou čekáte.
      P.

      • kili33 napsal:

        A na bojových sportech trenéři své svěřence čechrají ve vláskách, podávají jim kapesníky, když mají bebíčko, a vůbec, ale vůbec nejsou sprostí. Chtělo by to trochu míň pokrytectví… Ještě jsem nepotkal trenéra, který by nebyl svým způsobem cvok, nikdy neřval, nikdy ho nevytočil rozhodčí a nadával maximálně do plantážníků…

        Vzhledem k tomu, že v případě Bedly se jedná o člověka, za kterého ve florbale mluví zejména výsledky, a to ať už v případě hráčské nebo trenérské kariéry, tak bohužel na Vás sedí ten příměr, co jste sám použil k fotbalu. Oproti němu jste ve florbale dokázal úplný kulový, ale v hodnocení jste mega hrdina.

        • Petr napsal:

          kili33: přijeďte se třeba podívat na naši vánoční cenu, což je asi největší turnaj karate v čr a udělejte si obrázek. Dál se o tom nemá cenu bavit.

          A ještě k florbalu – oháníte se tím, co všechno dokázal. Mě se ale stačí podívat do tabulky a vidím že před bohemkou jsou ještě další kluby a ani jeden z trenérů se takto nechová….

          • kili33 napsal:

            Jj, všichni jsou v pohodě, jenom Bedla je magor 😉 Máte recht, škoda debaty, když Vám stačí tabulka.

          • Petr napsal:

            lol, vy byste mohla pracovat ve vládě. Nádherná ukázka demagogické diskuze. Nejdřív zmíníte bojové sporty (aniž byste o nich něco věděla), pak argumentujete úspěchy trenéra. Když je zpochybním, najednou to není důležité… Když vidím úroveň vašeho uvažování, ani se nedivím, že vám chování trenéra nevadí 🙂

          • kili33 napsal:

            Sorry, ale jednak nejsem ženská, a pak zjevně nerozumíte psanému textu… Pokud posuzujute úspěšnost trenéra podle toho, kolikátá je zrovna Bohemka v extralize, tak se fakt nemáme o čem bavit. Zkuste si někdy najít (fakt to v době internetu není tak těžké), co ten člověk posledních x let dokázal s mládeží… Pak si třeba budeme mí o čem povídat…

  • frantisek napsal:

    Pane Petře,nechci řešit,co kam patří nebo nepatří,lidi by si sami měli uvědomit,jak se mají chovat,ať už ve sportu jako trenéři či v v hledišti jako diváci nebo i v samotném životě….Já jsem Vám jen chtěl vyvrátit Vaše hodnocení o panu Jedličkovi,znám ho víc jak 10 let,musel jsem se ho zastat,protože je to opravdu PAN TRENÉR!!Pohybuji se okolo sportu od mládí,sám jsem hrál fotbal a díky dětem se dostal i k jiným sportům,ale nikde jsem se nesetkal s trenérem,který by mluvil slušně,potichu a s klidem,neříkám,že je to nejlepší způsob,ale čím dřív si děti zvyknou na všechny způsoby jednání k nim,tím lépe budou připraveny pro život,který v naší společnosti není nikterak jednoduchý.Syna florbal baví,trenéra má rád,ale to,jestli to někam dotáhne,záleží čistě jen na něm,na jeho přístupu k tréninkům,k zápasům,k přípravě navíc…Ale nikdy už ho nepřekvapí hlasitá a možná občas nepříjemná debata s trenérem,protože je na to zvyklý od útlého věku a jelikož už je skoro dospělý,mohu říct,že to na něm žádné negativní následky nezanechalo.A věřte mi,že Michal Jedlička je doopravdy trenér na svém místě,jen je trochu hlučnější a tím pravděpodobně poutá pozornost všech okolo,myslím ale,že by Vám stačil jediný rozhovor s ním a změnil byste svůj názor.Přeji Vám příjemnou zábavu při sledování dalších zápasů a poradím,sedněte si někam,kde nebudete blízko ke střídačkám,pak si zápas se synkem užijete daleko lépe.

    • Petr napsal:

      váš pohled asi chápu, ale očividně se pohybujeme ve zcela jiných kruzích. Chtěl jsem, aby můj syn nebyl jednostranně zaměřený, takže od svých 5ti let vyzkoušel celou řadu sportů (judo, karate, plavání, ping-pong, vodní lyžování, fotbal). Měli jsme to štěstí, že ho ve většině případů trénovali špičky (například mistr čr v karate) a nikdo z nich neměl potřebu se uchylovat k chování, jaké předvádí trenér bohemians. To samé platí a o aktuálních trenérech na florbalu – a jeho výsledky ve všech absolvovaných sportech byly výborné. Jinými slovy – člověk nemusí mít za trenéra magora, aby něčeho dosáhl.
      A na závěr jen něco k zamyšlení: je jen na vás, zda takové chování bude váš syn považovat za normální a zda se jím bude v budoucnu inspirovat…

  • frantisek napsal:

    Rozhovor s Vámi by byl na dlouho,ale je možné,že byste po něm změnil názor…Já Vám můžu napsat jediné,o syna se nebojím,věřím,že ví,jak se má chovat a „Bedlovo“ chování na střídačce ho nijak nepokřiví,naopak,zjistil,že sport není jen o pochvalných slovech,ale je v něm spoustu přetvářky a slušně řečeno „špíny“.Poznal spoustu trenérů,hodných i ukřičených a Bedlu má za naprostou trenérskou jedničku.Každý se občas chová jako magor,nejen Bedla,ale jemu se musí přičíst k dobru to,že by pro všechny své hráče „dejchal“ a ti kluci to moc dobře vědí.

  • Petr napsal:

    kili33: malé doporučení – ve chvíli, když chcete s někým diskutovat, tak si nejprve ujasněte své postoje a pak je zkuste nějak přiměřeně transformovat do svých textů. Budu ignorovat vaši ignoranci v oblasti bojových sportů, ale vaše věty „…za kterého ve florbale mluví zejména výsledky, a to ať už v případě hráčské nebo trenérské kariéry…“ a „…Pokud posuzujute úspěšnost trenéra podle toho, kolikátá je zrovna Bohemka v extralize“ působí poněkud nekonzistentně…

    • kili33 napsal:

      Dík za radu, ale nemůžu k ní než zopakovat, že to, co píšu, buď nechápete, nebo nechcete chápat, to je fuk. Já v těch dvou výrocích žádný rozpor nevidím. Tak to ukončeme s tím, že holt na to máme každý jiný pohled a že se můžeme těžko shodnout 😉 Už jenom proto, že mi trenéři „magoři“ nikdy nevadili a teď už těžko někdy vadit začnou.

      Mimochodem, napsal jste: „přijeďte se třeba podívat na naši vánoční cenu, což je asi největší turnaj karate v čr a udělejte si obrázek. Dál se o tom nemá cenu bavit.“ Když Vás poslechnu a dál se o tom nebavím (navíc nijak nerozporuji, že se můžu plést a že je to odvětví plné gentlemanů), tak se Vám to taky nelíbí a tvrdíte, že to ignoruji – z toho taky neplyne, že byste věděl, co vlastně po mně chcete 🙂

      Mějte se fajn

      • Petr napsal:

        tohle bych si dovolil označit za nejzmatenější odpověď, kterou jsem kdy četl a přiznám se, že skutečně nevím co napsat. Ne že bych nechtěl, ale prostě nechápu co tím kdo chtěl říci…

        A to asi bude kámen úrazu v naší diskuzi…

  • Petr napsal:

    František: Dovolil bych si polemizovat s tvrzením „sport není jen o pochvalných slovech,ale je v něm spoustu přetvářky a slušně řečeno „špíny““ a rozhodně hrubě nesouhlasím s výrokem „Každý se občas chová jako magor“.

    Ano trenér musí umět své svěřence i seřvat nebo povzbudit, ale to co předváděl ten člověk (na zápase) je imho daleko za hranicí této definice – a podle mého názoru nebezpečně blízko stavu nutného pro hospitalici v léčebně.

    my dva se pravděpodobně neshodneme ale fascinuje mě, proč ačkoliv zde normálně věcně diskutujete o těchto poměrně kontroverzních věcech – proč si myslíte, že trenér má právo (a důvod) se chovat tak jak se chová. Opravdu si myslíte, že takové chování má pro jeho svěřence nějakou výhodu? Z toho co sleduju bych řekl že je to spíše naopak – často pro svému týmu popudí rozhodčí…

    Ale jak říkám – asi se pohybujeme v odlišných oblastech. Náš trenér také dělá (zdarma) pro své svěřence první poslední, ale nikdy jsem ho neviděl, aby se choval jako magor.

  • frantisek napsal:

    Pane Petře,zjišťuji z předešlých příspěvků,že nejsem jediný,s kým se neshodnete,což mě docela těší..Nemyslím si,že má trenér právo a důvod se chovat tak,jak se chová,ale zároveň ho za to neodsuzuju,to už za mě udělali jiní…Pokud jdu na zápas,tak hlavně nesleduju střídačku a běsnící trenéry,ale hřiště a předváděnou hru.Vy žijete opravdu asi někde v pohádce,jinak nechápu,že jste ještě nezažil /krom Bedly,samozřejmě/ řvoucího trenéra.S dětmi jsem prošel více sporty,nejenom florbalem,ale nikde jsem se nesetkal s naprosto klidným trenérem,proto mě teď už asi nikdo a nic nepřekvapí.Toť asi vše,myslím,že už to nemá cenu rozebírat,protože se stejně neshodneme,ale bylo dobré přečíst si všechny Vaše příspěvky.Ledacos vypovídají…Přeji Vám klid ve sportu a pohodové zápasy.

    • Petr napsal:

      Milý Františku, jediný s kým se tu ještě neshodnu je nějaký kili33, jehož zmatené argumenty a odpovědi skutečně nemohou být žádným etalonem inteligence.

      jsem rád, že jste napsal „Nemyslím si,že má trenér právo a důvod se chovat tak,jak se chová“.
      A ani já nesleduju trenéry ale hru – jde o to, že když si sednete příliš blízko, někdy může „výkon“ trenéra zcela zasínit výkon týmu…

      Když to shrnu – nevím jsetli si scela rozumíme, ale řekl bych, že je to na dobré cestě. Já netvrdím, že ty trenéři, které jsem zažil neřvali, nebo jim občas něco při tréningu neulétlo (jsme pouze lidé). Ale nikdy v takovém rozsahu a NIKDY při zápase před lidmi. A dobrý trenér to podle mě udělat nesmí, protože
      1) tím rozhodí tým
      2) zesměšní odíl před diváky
      3) zhorší jeho pozici před rozhodčími

      V každém případě vám ale přeji hodně štěstí a třeba se potkáme ve finále v O2 areéně…

  • Petr napsal:

    omlouvám se, ale budu si muset vyčistit klávesnici u notebooku. tolik překlepů se mi nepodařilo už dlouho… 🙁

  • Jirka napsal:

    Tohle byl souboj titánoblbů. Nemuselo k tomu dojít, kdyby Jedlička dostal doživotní zákaz činnosti za všechny svoje každoroční průsery. A jak může delegáta dělat takový křivák jakým Zima je? Ten se projevoval už jako sekretář podváděním a pomlouváním.

Napsat komentář

*