Bohemians - Sparta. Foto: Šimon Jiráček Bohemians - Sparta. Foto: Šimon Jiráček
24. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Překládat se nebude, proti byli Bohemians. Sparta mluví o tlaku Pardubic

 



Sparta se dostala do svízelné situace. Po několika ztrátách bodů je před posledním kolem ohrožená její účast v play off. Pražané tak zvažovali, že by přesunuli utkání s Bohemians, v němž si mohou vybojovat účast v elitní osmičce až na víkend, aby hlavní rivalové Pardubice a Ostrava nemohli spekulovat o výsledku. Nakonec se ale překládat nebude.

Proti jsou totiž Bohemians, kteří o víkendovém utkání nechtějí ani slyšet. „My už jsme vyšli Spartě vstříc jednou, právě při přesunu na čtvrtek. Hráči si tak uzpůsobili svůj program. Pro některé je to poslední volný víkend na dlouhou dobu, junioři zase hrají play off v Náchodě. A i kdyby vyhráli třetí zápas už v sobotu, domů se dostanou kolem druhé ráno,“ říká

„Chtěl bych říct, že bychom rádi vyšli Spartě vstříc, ale je tam několik faktorů, proč jsme nakonec nemohli souhlasit,“ říká vedoucí týmu Marek Chlumský.

„Prvním bodem jsou dlouhodobé plány. Když se poprvé přesouvalo utkání na čtvrtek, tak jsme následně upravili program událostí. V pátek nás čeká teambuildingová večeře a defakto by tým byl před zápasem bez tréninku. Druhý faktor je kolize s play off juniorů. Ti hrají play off v Náchodě. Kdyby se jim nedařilo, museli by hrát tři zápasy během víkendu. A i kdyby vyhráli třetí zápas už v sobotu, domů se dostanou kolem druhé ráno,“ vysvětluje Chlumský. „Třetím důvodem je to, že někteří hráči, co nastupují pouze za muže, už mají naplánované jiné akce na víkend.“ Přesto se v kabině Bohemians hlasovalo, zda hrát ve čtvrtek nebo v neděli. Ale do Sparty odešla zamítavá odpověď.

Sparta na svém webu komentuje situaci ještě trochu jinak a snaží se upozornit na to, že problém vytvořila iniciativa Pardubic a neochota Bohemians. „Netušil jsem, že florbalové zákulisí je takto mocné a byl jsem velmi překvapen, když mi verdikt klubu FBŠ Bohemians zavolal jejich trenér s tím, že jej kontaktovali i z Pardubic. Hovořili s ním o své variantě sehrání zápasu s Ostravou v případě změny našeho zápasu Sparty proti Bohemians. Nejprve mi bylo řečeno, že Bohemka má před play-off naplánováno soustředění, o pár minut později žádné soustředění nebylo a naopak hrozilo soupeři riziko, že spousta hráčů bude na víkend mimo, takže pravý důvod zamítnutí neznám,“ říká Jaroslav Berka.

Michal Jedlička potvrdil, že opravdu byl v kontaktu s Pardubicemi a Ostravou, kteří mu psali zprávy. „Ptali se mě, jak se rozhodneme. Ale nebyl tam žádný nátlak. Teď to vypadá, že jsme to my, kvůli komu je to celé špatně. Přitom jsme v tom nevinně, své máme uhráno a rozhodně nechceme nějak ovlivňovat soutěž nebo někoho zvýhodňovat,“ říká.

Pardubice se nařčení Sparty brání, informace prý chtěly získat hlavně kvůli organizaci zápasu. „Podstatné pasáže jsou nepravdivé, zřejmě s úmyslem navodit atmosféru jakéhosi spiknutí nebo manipulace. Sparta sama přitom navrhovala sehrát utkání o den později až v neděli, než je plánované utkání Pardubice – Ostrava, znala by tak výsledek zápasu ona,“ říká šéf pardubického klubu Vít Drašar.

Z tónu řeči trenéra Sparty je znát rozčarování, ale zároveň i odhodlání. „O jakékoliv další přeložení nestojíme a jdeme hrát ve čtvrtek,“ sdělil Berka. K postupu do play off stačí Spartě uhrát doma s Bohemians jediný bod.

Zápas Sparta – Bohemians se tak s velkou pravděpodobností odehraje ve čtvrtek 26. února v 19:15.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*