Radim Cepek. Foto: Štěpán Černý Radim Cepek. Foto: Štěpán Černý
25. 2. 2015 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Cepek povede reprezentaci do MS 2018. Unie ustoupila, může koučovat i extraligu!

 



Konec nejistoty a zmatků. Radim Cepek zůstává u národního týmu mužů a reprezentaci povede jako hlavní trenér i na mistrovství světa 2018, které bude hostit Česká republika. A ještě důležitá zpráva k tomu. Cepek se může vrátit na střídačku extraligového týmu!

Tak jak to zástupci České florbalové unie chtěli, tak to také dopadlo. Námluvy s Radimem Cepkem skončily dohodou. Uznávaný trenér zůstane u národního týmu i pro dvě následující dvouletá období. Reprezentaci by měl vést na MS 2016 v Lotyšsku i na MS 2018 v České republice.

První Cepkovo zvolení v prosinci 2012 provázely emoce. Kouč národního týmu se musel vzdát role hlavního trenéra na Chodově, následně ho ale klub z pražského Jižního města angažoval jako šéftrenéra oddílu. Tentokrát je dohoda jiná, bude moci stát na střídačce extraligového týmu jako kouč hned po podpisu smlouvy a to až do konce června roku 2016.

„Do léta příštího roku bude moci Radim Cepek s určitými omezeními v mužské extralize zastávat pozici hlavního trenéra u některého z týmů, aby byl zajištěn jeho těsný kontakt s extraligovou soutěží a další trenérský rozvoj,“ vysvětluje vedoucí reprezentační komise Monika Adamová.

Zatím je otázkou, co znamenají „určitá omezení“. Podle informací florbal.cz se smlouva mezi ČFbU a Radimem Cepkem zatím dolaďuje.

Muž, který má na svém kontě 127 reprezentačních zápasů ale přiznal, že je rád za čtyřletý kontrakt. „Bylo to jak cílem mým, tak ČFbU, jejíž vstřícnosti si cením. Teď se můžeme vrhnout do práce, na kterou se těším. Čtyři roky jsou dlouhá doba, kdy bude důležité připravit naši reprezentaci na domácí mistrovství světa. Bude to opět tvrdá práce, která by měla vyvrcholit právě v roce 2018. Pokud se však úspěch dostaví už na šampionátu v Lotyšsku za dva roky, bude to jedině dobře,“ sdělil k nové reprezentační smlouvě v tiskovém prohlášení Radim Cepek.

O tom, zda se ještě v průběhu letošního play off objeví na střídačce některého z extraligových klubů, ještě jasno není. I když serveru florbal.cz sdělil, že o tom neuvažuje: „V roli hlavního trenéra můžu být, ale neznamená to, že jím automaticky někde hned stávám.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*