25. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Oficiální prohlášení FbŠ Bohemians

 



Vyjádření klubu FBŠ Bohemians k vyvedení pana Michala Jedličky z haly v průběhu utkání FBŠ Bohemians – Sokol PPAS Pardubice.

Klub FBŠ Bohemians vyjadřuje zásadní nesouhlas s vyvedením pana Michala Jedličky z haly v průběhu utkání Autocont extraligy FBŠ Bohemians – Sokol PPAS Pardubice.

Stalo se tak v situaci, kdy:

– Diváci ani Michal Jedlička nebyli nikterak napomínáni.

– Michal Jedlička prokazatelně nebyl autorem inkriminovaného výkřiku, čehož si podle zpráv z lavičky byli vědomi rozhodčí.

– Delegát Zima se před utkáním podle svědeckých výpovědí zajímal, jestli bude Michal Jedlička přítomen.

Pro úplnost je potřeba dodat, že Michal Jedlička si právě odpykal tříměsíční trest zastavení činnosti pouze za to, že při zápase vynadal hráči vlastního týmu, na což upozornil ve své zprávě právě delegát Zima.

Velké znepokojení dále vyjadřujeme nad tím, že se delegát Zima osobně na vyvádění pana Jedličky podílel a nad způsobem, kterým tak činil, tedy zejména nad slovy: „vypadni z haly“.

Jsme přesvědčeni, že uplatňování presumpce viny, tedy ať se děje co se děje, za vše může Jedlička, je v přímém rozporu se zásadami elementární spravedlnosti. A postup, kdy je exemplárně trestán nevinný člověk, nelze v žádném případě považovat za správný a nelze ho ani omlouvat jakýmikoliv snahami o očištění hledišť.


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*