Ondřej Perušič. Foto: facebook Ondřej Perušič. Foto: facebook
26. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Beachvolejbalista v první lajně! Sparta hraje zápas roku

 



Je to možná zápas roku. Pokud Sparta uhraje s Bohemians jediný bod, má jistotu účasti v play off, což znamená i záchranu v extralize. Pokud ne, nastane čekání na sobotu, kdy hrají rivalové. Zajímavý je ale i pohled do kabiny Sparty. Nečekaně se objevila staronová posila.

Už se to stalo takovým malým pravidlem. Když se chýlí sezona ke konci, přichází Ondřej Perušič. Dvacetiletý obrovský talent, který si dokonce zahrál na mistrovství světa juniorů, se rozhodl dát přednost plážovému volejbalu. I tam patří mezi nejlepší mladé české hráče. Ale když je čas, tak si jde klidně zahrát florbal.

Co florbal, jde si zahrát extraligu. Když trenéři Sparty dávali dohromady tým pro poslední kolo, přišla jim přítomnost Perušiče vhod. Rozsáhlá marodka zasáhla do složení týmu a mladík, který rok pořádně nedržel florbalovou hůl dostal důvěru – a hned v první formaci!

„Kluci ho znají, on si rád zahraje. Ale není to tak, že by nás spasil,“ říká trenér Jaroslav Berka. Ve chvíli, kdy nemohl nastoupit Ondřej Svatoš, byl Perušičův start vítaný. „Je to tak, on je prostě specifický. Jsou lidé, kteří dokážou hrát všechno a na opravdu vysoké úrovni. Beachvolejbalista, florbalista, jemu je to jedno, je to realita. Je to vynikající sportovec. Ano, sportovec, jakých je v extralize opravdu málo,“ dodává Berka.

Ondřej Perušič. Foto: facebook

Ondřej Perušič. Foto: facebook

Možná je to smutná realita. Kluk, který netrénuje s florbalkou může zničehonic hrát extraligu…
V duelu na Tatranu ale Spartě nechyběl jen srdcař a dříč Ondřej Svatoš. K dispozici nebyl ani nemocný David Ježek a ani jeden z gólmanů. Do brány tak šel junior Vojtěch Nockin. Dnes večer na v duelu s Bohemians by měl být tým ale už skoro kompletní a hlavně odhodlaný.

Sparta nad „klokany na podzim vyhrála 7:2, nyní to ale bude mít těžší. „Florbalově bychom měli být lepší, ale vždycky je problém, když kluci ze sebe nedostanou všechno. Ale chceme vyhrát, i když nám o nic nejde. Spartu nemáme moc rádi,“ říká trenér Michal Jedlička, který stále čeká na verdikt disciplinární komise ohledně odvolání proti zbytku trestu. Své svěřence chce opět sledovat z tribuny.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*