Jakub Vrána a Ondřej Svatoš se radují z gólu Jakub Vrána a Ondřej Svatoš se radují z gólu
26. 2. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Sparta slaví! Play off vystřílel Svatoš

 



V osmičce pro play off už zbývá pouze jedno volné místo. Pražská Sparta zvládla souboj s Bohemians a v předehrávce posledního kola základní části zvítězila 4:1! Má tak jasno o tom, že bude hrát o Superfinále a nemusí se ohlížet na výsledek sobotního duelu v Pardubicích.

Ondřej Perušič nebyl jediným trumfem, který trenér Jaroslav Berka do zápasu o všechno vytáhl. Kromě gólmana Martina Beneše se do sestavy vrátil i ofenzivní tahoun Ondřej Svatoš a právě jemu patřila úvodní třetina.

První gól mohl dát hostující Radek Mandík, jeho teč ovšem skončila pouze na břevně a poté už si vzal slovo nevysoký útočník Sparty. Ten nejdřív v 9. minutě otevřel skóre a tři vteřiny před první sirénou poslal v přesilovce svůj tým do dvoubrankového vedení.

A právě tento „gól do šatny“ se nakonec ukázal být rozhodujícím momentem celého zápasu. Sparťané přestáli krizovou chvíli po polovině zápasu, když minutu po snížení Poláčka putoval na trestnou lavici domácí mladík Jaroš. Obrana Sparty v čele výborným Benešem vyrovnání nepřipustila a když si o pár minut později obránce Klokanů Tůma srazil míček do vlastní brány, začalo to s Bohemians vypadal bledě.

V závěrečném dějství svým druhým gólem v sezoně uklidnil Spartu Mandelbaum. Naději pro hosty mohl vykřesat Mandík, ale podruhé v zápase trefil pouze brankovou konstrukci. Svěřenci Jaroslava Berky mohli oslavit vysněný postup do play off další brankou při vyloučení Kuncmana, ani jednu ze svých šancí však neproměnili. I tak ale diskutovaný čtvrteční termín přinesl Spartě štěstí a po zasloužené výhře má jistotu, že její postup nemůže ovlivnit ani výsledek souboje Pardubic s Ostravou.

Předehrávka 22. kola:

AC Sparta Praha – FbŠ Bohemians 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 9. Svatoš (Vrána), 20. Svatoš, 37. vlastní Tůma, 45. Mendelbaum (Jaroš), – 32. Poláček (Kordoš). Rozhodčí: Petr Černý a Jiří Janoušek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 283.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Radek napsal:

    Titul přeju Boleslavi, za výkony v této i předešlých sezonách si to zaslouží. Sestoupí asi Vinohrady, ale nehrajou úplně špatně. A koho uvítáme v extralize z 1.ligy? Přál bych to České Lípě, ale bohužel bude to ai opět pražské mužstvo START. Jak to vidíte vy?

Napsat komentář

*