3. 4. 2011 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Trutnov se udržel v extralize, Židenice fatálně selhaly a čeká je baráž

 



Nováček z Trutnova si udržel extraligovou příslušnost i pro příští sezonu. Poslední víkend play down naopak absolutně nevyšel Židenicím, které prohrály oba zápasy a čeká je tak baráž se Šumperkem, poraženým finalistou 1. ligy.

Brněnský tým měl přitom před závěrečnými koly tu nejlepší možnou pozici. Oba zápasy hostil doma, přičemž na Trutnov měl náskok dvou bodů. Ve vzájemném sobotním utkání mu tak stačila remíza. Jenže místo toho přišla prohra 4:5.

Trutnov vsadil všechno na obranu a brejky – a taktika mu vyšla. Z ojedinělých kontrů si vytvořil náskok 5:2, který domácí hráčky navzdory drtivému tlaku na víc než na rozdíl jediného gólu nestlačily.

V tu chvíli se tým z Krkonoš dostal v tabulce play down před Židenice a Sokol musel v neděli jakkoliv zvítězit nad dosud neporaženou Olomoucí.

Sen o splnění cíle žil dvě třetiny, tu poslední ale hostující tým vyhrál 5:0, celkově triumfoval 8:2 a poslal soupeře do baráže. „Když se soupeř dostal do vedení, už jsme neměli síly zápas otočit. Dnes jsme si ale play down neprohráli,“ poukázali brněnští trenéři na prohraný klíčový duel proti Trutnovu.

Židenice nyní čeká baráž na tři vítězné duely. První dva zápasy pořádají příští víkend doma, odvety se hrají za dva týdny v Šumperku.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*