Foto: Martin Dvořák
1. 3. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Překvapení: Vítkovice si vybraly Chodov! Chtěly se vyhnout Mrázkovi?

 



Letošní výběr soupeřů přinesl jedno překvapení! Vítkovice si nevybraly brněnské Bulldogs, nýbrž zvolily pražský Chodov. Jejich volba však po zamyšlení dává logiku. Svěřenci trenéra Deuse totiž letos s Brnem neuspěli v poháru a ani v extralize se jim proti Buldokům nikterak nedařilo. Brno se tedy ve čtvrtfinále utká se čtvrtými Bohemians.

Vítkovičtí si vybírali soupeře jako třetí. A sérií s Brnem už prý bylo dost. Obhájci trofeje se však jistě chtěli vyhnout nepříjemnému soupeři, na kterého letos neznají zaručený recept. „Na výběr zbyl už jen Chodov s Brnem, které hraje osobku jako my a sérií s ním bylo už hodně, takže to chtělo změnu,“ okomentoval volbu pro webové stránky ČFbU trenér Vítkovic Michal Deus.

Podle Deuse by série s Brnem nebyla na pohled atraktivní. „Zápasy s Brnem by totiž byly všechny stejné, ubojované, nevynikli by tolik naši ofenzivní hráči. Myslím si, že zápasy s Chodovem budou florbalovější. Na Chodově mají kvalitní hráče, ale věříme si na ně, letos jsme je dvakrát porazili. Na play off se už těšíme!“ doplnil své vyjádření.

Volba Vítkovic překvapila trenéra Bulldogs. Brňané totiž zbyli na čtvrté Bohemians, kteří už právo výběru neměli. „Fakt hrajeme s Bohemkou? Výběr soupeře jsme nesledovali,“ divil se Jan Kadlec. Z jeho výpovědi je zřejmé, že očekával jiného čtvrtfinálového oponenta.

První Boleslav zvolila sedmou Spartu. Středočechy tak čeká nenáročné dojíždění a soupeř, který si účast v play off vydobyl až v závěrečném kole.

Tatran, jenž dokončil základní část na druhé příčce, si vybral Ostravu, papírově nejslabší tým pro vyřazovací část. Ostravané se o elitní osmičku střetli v posledním kole v přímém souboji s Pardubicemi. A uspěli. Ve Střešovicích pak nebylo co řešit. Spartu vyfoukla Boleslav a utkat se už ve čtvrtfinále s Chodovem by bylo předčasné. „Zvolili jsme si Ostravu, protože náš klasický soupeř Sparta byl zabraný,“ uvedl kouč Tatranu Jiří Jakoubek.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Adam napsal:

    To je zase článek. Senzace za každou cenu že? Ano, Vitky se bály Brna a proto si vzali silnějšího soupeře. Brňáci si totiž na nikoho jiného nevěří. Bohemka je vyklepne pak můžete napsat další článek jak Brno brečí že si je nevybraly vitky.

Napsat komentář

*