Carl Nilsson a Jani Kukkola. Foto: Per Wiklund Carl Nilsson a Jani Kukkola. Foto: Per Wiklund
25. 3. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbo má smůlu, senzačně vypadlo. Helsingborg slaví historický postup

 



Přesně tohle je play off! Nejlepší tým základní části je venku ze hry a slaví klub, který mnozí podceňovali. Když si Pixbo vybralo za svého čtvrtfinálového soupeře Helsingborg, málokdo čekal překvapení. Ale stalo se!

Helsingborg vstupoval do play off bez jedné ze svých největších opor. Pro Daniela Johnssona před koncem základní části skončila sezona. Namísto toho musel na operaci ledviny. Jeho spoluhráči ale v následujících týdnech připravili jedinečnou senzaci. Pixbo, které jasně dominovalo v základní části, naprosto zničili. Nedovolili mu vyhrát ani jeden zápas doma!

PSALI JSME
DRAMA V AUTOBUSE: MAGIC JOHNSSON BOJOVAL O ŽIVOT, TÝM SE SEMKNUL A NIČÍ PIXBO

Ale možná to tak bylo dobře. V Göteborgu si velkého florbalu fanoušci moc neváží. Na čtvrtfinálové boje, které navíc měly příchuť malého derby, chodily hodně mizerné návštěvy. Ať už to bylo v Mölnlycke nebo Liseberghallen, jen jedinkrát se počet diváků přehoupl přes na švédské poměry mizerných 700. Na první duel přišlo dokonce pouhých 376 diváků.

Zklamané Pixbo. Foto: Per Wiklund

Zklamané Pixbo. Foto: Per Wiklund

A Helsingborg si sérii užíval. Ve třech utkáních v domácím prostředí Pixba pokaždé vyhrál v prodloužení! Na poslední zápas pak přišly v Helsingborgu téměř dvě tisícovky lidí. A domácí tým tentokrát vyhrál naprosto suverénně. I když přišel o dalšího hráče. Philip Häggström odstoupil ze zápasu, co ho jedna z dělovek Pixba zasáhla ze dvou metrů přímo do oka. „Snad to k něčemu bylo,“ komentoval pak z nemocnice.

Philip Häggström. Foto: Per Wiklund

Philip Häggström. Foto: Per Wiklund

„Je to pro nás hodně těžké. Opravdu svým hráčům nemohu upřít snahu, ale nakonec mohu jen pogratulovat Helsingborgu. Byli jsme bezzubí před bránou, chyběl nám instinkt zabijáků. Ta série mohla skončit jinak, kdybychom byli efektivnější,“ říkal trenér Pixba David Jansson, kterého nyní čeká štace u reprezentace Švýcarska.

David Jansson. Foto: Per Wiklund

David Jansson. Foto: Per Wiklund

Helsingborg stejně jako před pár dny Linköping dosáhl nejlepšího výsledku v historii klubu. V semifinále nikdy nebyl! „Co na to říct? Byl jsem tímhle snem posedlý od chvíle, kdy jsem se vrátil do klubu,“ říkal Magnus Anderberg, bývalý hráč Helsingborgu, který nyní vede tým jako trenér. „Hráči byli fantastičtí. Poslední dvě třetiny jsme odehráli tak, jako nikdy v sezoně. Můžeme si užít večer, ale slavit nebudeme dlouho. Stále jsme ještě nedosáhli ničeho,“ dodal. Sám ví, že ho nyní čeká duel s Linköpingem.

Ve Švédsku vypadl vítěz základní části už ve čtvrtfinále po dlouhých 17 letech. Paradoxně se to povedlo opět Pixbu, které v sezoně 1998-99 nestačilo na Örnsköldsvik. Tehdy se ale hráli jen na dva vítězné zápasy.

Posledním semifinalistou bude Växjö nebo Mullsjö. Série totiž po úterním vítězství Vipers dospěla do sedmého zápasu.

Šesté zápasy čtvrtfinále Superligy:

Helsingborg – Pixbo 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Branky:
32. a 56. Lidholm, 4. C. Nilsson, 23. Nordgren, 24. Moilanen, 58. Gullstrand – 24. Wiklund, 57. L. Henriksson. Diváci: 1861. Konečný stav série: 4:2. (6:5pp, 4:5, 5:4pp, 5:8, 4:3pp, 6:2)

Växjö – Mullsjö 3:2pp (1:0, 0:2, 1:0 – 1:0)
Branky:
15. Sankell, 44. Roos, 68. Kjellsson – 22. Fransson, 31. Van Keppel. Diváci. 1242. Stav série: 3:3.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*