Štěpán Slaný musel v sobotu s Českou Lípou strpět třetí porážku v sezoně.
28. 3. 2015 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Třetí semifinále 1. ligy: Rvačka v Kladně a 200 českolipských fanoušků v Praze

 



Druhý hrací víkend poslal obě série blízko sebe – do Prahy a do Kladna. Zatímco do Prahy se sjeli fanoušci České Lípy a nemalou měrou přispěli na vítězství svého týmu, to v Kladně došlo došlo ke rvačce. Takové bylo třetí semifinále první ligy!

1. semifinále:

FBC Start98 – FBC BRZDY CZ Česká Lípa 5:6 (1:2; 2:1; 2:2 – 0:1)
Branky: 17. Tomáš Volf, 22. Ondřej Vavro, 26. Petr Stejskal, 43. Jiří Kropáček, 57. Michal Pražák – 6., 51. Jakub Karel, 8., 56. Tomáš Podrabský, 33. Štěpán Slaný, 63. Radovan Vnuk. Rozhodčí: Libor Gavlas – Lukáš Mikula.Vyloučení: 1:2.Využití: 0:0. Diváci: 320. Stav série: 1:2.

Již před vypuknutím série v Praze dali jasně Českolipští fanoušci najevo, že se s nimi musí počítat, a tak připravili do Prahy výjezd čítající na 200 diváků. Tím vznikla v hale výborná atmosféra, přičemž fanoušci hostů hnali českolipské BRZDY dopředu. Hosté tak během první části dvakrát skórovali a nebýt dobrých výkonů brankáře a obrany Startu, mohlo být skóre vyšší. V sedmnácté minutě dal naději domácím Volf, do konce třetiny ale u míčku zase byla Lípa. Další část zápasu vyšla lépe domácím, ti se do hry vrátili dvěma góly. Slaný sice srovnal, více už jeho tým nezmohl. Rozhodující část zápasu skončila nerozhodně 2:2, rozhodovat muselo prodloužení, ve kterém oba týmy šly tvrdě za vítězstvím. Z toho se radovali hosté, když se tři minuty po začátku trefil Vnuk.

2. semifinále:

FBC Kladno – SK Bivoj Litvínov 4:8 (1:2; 1:2; 2:4)
Branky:  7. Dušan Přívara, 21., 46. Jan Louvar, 54. Tomáš Leipner – 2. Ondřej Hertl, 14., 26. a 58. Ondřej Krejčí, 29. Václav Khek, 44., 49. a 60.Daniel Hulič. Rozhodčí: Martin Valenta – Michal Žďárský. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 263. Stav série: 1:2.

I druhý zápas nabral na obrátkách hned se startem. Ze spousty šancí, které oba týmy měly, to byl právě Litvínov, kdo vyhrál v první části. I druhá třetina dopadla lépe pro Litvínov. Ke konci prostřední části, když už nervy pracovaly naplno, se na hřišti strhla rvačka mezi oběma týmy, za což si Ondřej Slivka a Tomáš Skalitz odseděli překvapivě mírné tresty – každý pouze dvě minuty. Za stavu 2:4 z pohledu domácích začalo poslední dějství, které mělo vše rozhodnout. Domácí se vyhecovali k heroickému výkonu, když vstřelili dva góly – odpovědí hostů nebylo nic jiného, než góly čtyři. Kladno si ještě vzalo oddechový čas a odvolalo brankáře, pouze tím umožnilo Krejčímu dokončit hattrick, čímž došlo k prvnímu hattricku v zápase. O druhý hattrick se v poslední minutě postaral Hulič.

Play down:

BLACK ANGELS – S.K. P.E.M.A. Opava 3:5 (0:1; 2:1; 1:3)
Branky: 28. Lukáš Mátl, 37. Jan Cvrček, 52. Dalibor Michálek – 11. Jan Mazur, 37., 49. a 54. Karel Boželník, 51. Vojtěch Kocur. Rozhodčí: Oskar Novák a Přemysl Škaloud. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 51. Stav série: 0:1.

Domácí Praha šla hned se začátkem zápasu před bránu Opavy, tam se jí moc nedařilo. Zápas, který hned ze začátku nabral na atraktivnosti postrádal góly. O ten se v jedenácté minutě postarali Opavané, jednalo se o jediný gól třetiny. Do druhé části šli aktivněji hosté, ale role se obrátily a domácí přidaly dva góly. Přestože mezi nimi byl i gól hostí, BLACK ANGELS dominovali zápasu. Aktivita domácímu týmu, který přišlo podpořit pouze 51 diváků, se ukázala v plné síle pouze ve druhé části. Tu poslední opět ovládli hosté, kteří vstřelili tři góly, nic nezměnil ani gól domácích. Domácí sráželo hlavně jejich vylučování – přesto, že toho Opava využila pouze jednou, dvě vyloučení v poslední, tolik důležité třetině, byly chybou, kterou musí do příště Pražané zlepšit.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*