Jiří Kolísko rozhodujícím nájezdem vystřelil svému týmu první vítězství v sérii. Jiří Kolísko rozhodujícím nájezdem vystřelil svému týmu první vítězství v sérii.
29. 3. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Tatran srovnal krok. Boleslav vyhrála i podruhé

 



Druhé vítězství už si Tatran vzít nenechal! Dnes oplatil Vítkovicím porážku z úvodního duelu semifinálové série a srovnal na 1:1. Tři body zaznamenal mladičký obránce Marek Beneš.

Stejně jako v sobotu, i v neděli měli Střešovičtí v prvních dvou třetinách navrch a vybudovali si slušný náskok. Skóre zápasu otevřel ve čtvrté minutě Jiří Kolísko. Ofenziva Tatranu se pak nadechla k náporu až na počátku druhé části. Nejprve dorazil míček do brány Milan Fridrich a následně ještě propálil Součka Jan Natov.

Domácí tak vedli po dvou třetinách 3:0. Vítkovičtí však poté domácí tým varovali, že se sobotní obrat může opakovat. Ve 43. minutě snížil Lukáš Pešat a dal hostujícímu celku naději na zvrat.

Tatran se však ze sobotního výpadku poučil a další drama nedopustil. Ve třetí části se trefil Martin Richter a dvakrát zamířil přesně také juniorský reprezentant Marek Beneš. Tatran tak zvítězil 6:1 a do Vítkovic se tak pojede za vyrovnaného stavu.


Mladá Boleslav podruhé těsně zdolala brněnské Bulldogs a do moravské metropole si příští týden poveze slušný náskok. Svěřenci kouče Zahalky o svém dalším vítězství rozhodli ve druhé části, kterou vyhráli 2:0 a celý zápas pak ovládli 3:2. Dvěma body se na vítězství podílel Jiří Curney.

Bulldogs ale opět nadělali favoritovi semifinálové série pořádné starosti. Boleslavští se do poslední vteřiny báli o těsný náskok, který však nakonec uhájili.

Skóre zápasu otevřel v přesilové hře Martin Koutný a poslal hosty do vedení. Závěr první části byl oproti předchozímu vývoji zápasu o něco divočejší. V 19. minutě totiž srovnal Jiří Curney, ale jen o 32 vteřin později šli Bulldogs znovu do vedení, tentokráte zásluhou Víta Hrubého.

Boleslavi prospěla porada v šatně a Středočeši druhou třetinu zvládli na výbornou. Hned v jejím úvodu srovnal Jan Jelínek a obrat dokonal v závěru druhé periody Pavel Bouška.

Přestože Bulldogs měli několik šancí na vyrovnání, další míček už za záda Davida Rytycha neprotlačili. Mladá Boleslav tak vyhrála i šestý zápas ve vyřazovací části a zatím sebevědomě kráčí za postupem do Superfinále. Na horké brněnské půdě, kam se série přesouvá, to však nebudou mít Středočeši úplně jednoduché.

Výsledky 2. zápasů semifinále:

TATRAN STŘEŠOVICE – VÍTKOVICE 6:1
MLADÁ BOLESLAV – BULLDOGS BRNO 3:2


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Kovajda napsal:

    Teda ať serie Tatranu dopadne jakkoliv, včerejší cesty z Litoměřic na Vinohrady nelituji.

  • PetroF napsal:

    … do reportu nedělního zápasu v Boleslavi se vloudily chybičky (využití 1:1, soupiska Brna neúplná …).

Napsat komentář

*