Milan Bína, Vinohrady Milan Bína zůstane v nejvyšší soutěži, Vinohrady mění za Spartu.
29. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady vyloupily Liberec. Domů si odvážejí dvě výhry

 



Takový průběh by před víkendem očekával asi jen málokdo. Vinohrady zaskočily Liberec a ze severu Čech vezou dvě vítězství. Svěřenci Jana Pazdery ovládli úvodní zápasy 2. kola boje o udržení 8:4 a 7:3 a příští týden mohou poslat Liberec do 1. ligy. Čeká je ale těžký úkol – poprvé v rámci play down uspět na domácí půdě.

Proti Pardubicím se Vinohradští ve třetích třetinách spíše trápili. Nyní však v závěrečných částech obstáli a i díky tomu vezou z Liberce nadějné vedení.

Ve třetí periodě sobotního duelu nasázeli Pražané do sítě soupeře hned pět zásahů a rozhodli o svém triumfu. Nutno dodat, že Liberec po celý zápas tahal za kratší konec. K vítězství mu nepomohl ani větší počet střeleckých pokusů, které skvěle likvidoval brankář Vinohrad Weissgärber.

Třemi body se na první výhře SKV podílel kapitán Jan Svoboda. Do statistik se zapsal také veterán Dalibor Nigrin, který vstřelil extraligový gól po osmi letech!

Nedělní duel začal opět lépe pro hostující celek, skóre otevřel Lukáš Gregor. A byl to právě on, kdo později režíroval gólové akce hostů. Dvakrát totiž připravil branku svým spoluhráčům a Liberečtí znovu museli dohánět ztrátu.

Ačkoliv se Severočeši dvakrát dostali na dostřel, k vyrovnání už nedošlo. Vinohradští si opět dobře pohlídali průběh poslední části a nakonec zvítězili i podruhé, opět o čtyři branky.

Výsledky 2. kola play down:

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 4:8 (0:1, 2:2, 2:5)
Branky: 24. L. Böhm (Valeš), 31. Blažek, 48. Marek (Klucho), 60. Studený – 8. Mareš (Konečný), 21. Svoboda (Dolejš), 36. Rossi (Svoboda), 42. Z. Stuchlík (Renčín), 42. Rossi (Nigrin), 51. Nigrin (Svoboda), 55. Záň (Mareš), 58. O. Stuchlík (Bína). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 226.

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 3:7 (0:1, 2:3, 1:3)
Branky: 21. Strobach (Böhm), 30. Böhm (Marek), 46. Marek (Valeš) – 11. Gregor, 27. Svoboda (Gregor), 29. Dolejš (Gregor), 35. Raiter (Rossi), 49. Zezulka (Bína), 50. Bína (Rossi), 57. Svoboda. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 185. STAV SÉRIE: 0:2.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*