29. 3. 2015 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Čtvrté semifinále 1.ligy: Kladno se do extraligy nevrátí, Start si vynutil pátý zápas

 



Oba favoriti, Česká Lípa a Litvínov, měli v dnes v rukávech mečbol. První semifinálový zápas v 1.lize se dnes rozběhl již v pět hodin, a to mezi FBC Kladno a SK Bivoj Litvínov. Včera si hosté z Litvínova se svým soupeřem poradili 8:4, dnes se Kladenští víceméně nezmohli na odpor, a tak budou muset návrat mezi elitu minimálně o jednu sezónu odložit. To v Litvínově se pomalu můžou začít připravovat na finále. Druhý zápas, mezi FBC Start98 a FBC BRZDY CZ Česká Lípa, začal až v sedm hodin. Přestože se v první třetině vedení ujali Českolipští, Pražané pěti góly poslali sérii zpět do České Lípy k rozhodujícímu zápasu.

1. semifinále:

FBC Kladno – SK Bivoj Litvínov 1:8 (1:3; 0:4; 0:1)
Branky: 8. Jan Louvar – 7., 10. Lukáš Černý, 15., 54. Ondřej Kašpárek, 22., 40. Ondřej Hertl, 34., 39. Ondřej Krejčí. Rozhodčí: Jakub Furmánek a Vlastimil Šolc. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 267. Stav série: 1:3.

Kladno, které snilo o návratu mezi tuzemskou florbalovou elitu, šlo hned po startu tvrdě za svým snem. Jediné, co výborné hře domácích scházelo, byly góly. V sedmé minutě se nechal vyloučit domácí Šimůnek, jehož oslabení Litvínov ihned potrestal. Louvar sice záhy vyrovnal, ale Bivoj přidal další dva góly a nebylo o čem diskutovat. Ani vystoupení s číslem dvě nebylo v režii domácích nejhorší, ale opět mu chyběly góly. To hosté nezaháleli a Cmíral čtyřikrát vytahoval míček ze své brány. Poslední třetina, kterou více než góly zdobily čtyři vyloučení – po dvou na každé straně – ovládl tým z Ústeckého kraje jediným gólem. I to ale stačilo k tomu, aby se rozloučilo se semifinálovou sérii a začalo se připravovat na finále.

2. semifinále:

FBC Start98 – FBC BRZDY CZ Česká Lípa 5:4 (0:2; 3:0; 2:2)
Branky: 27. Eduard Piňos, 27. Ondřej Vavro, 30. Petr Haspeklo, 52. Matěj Štyler, 59. Filip Řehulka – 1., 14. Radovan Vnuk, 41., 53. Štěpán Slaný. Rozhodčí: Petr Černý a Jiří Janoušek. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. Diváci: 284. Stav série: 2:2.

Hosté, které stejně jako včera i dnes podporovali jejich fanoušci, se dali do práce se začátkem první třetiny. V té vstřelili dva góly, přičemž se ubránili všem útokům Startu a neinkasovali. Opojeni výhrou v první třetině nezachytili Českolipští začátek nebezpečného útoku svého rivala v boji o finále, přičemž inkasovali hned třikrát, sami se gólu nedočkali. Tři sekundy před koncem druhé části dostali hosté dvouminutový trest za bránění ve hře, na začátku poslední části v oslabení srovnali na tři tři. Za ohlušujícího rámusu se hráči pustili i do zbytku třetí třetiny, jejíž výsledek je pro oba týmy tak důležitý – hraje se nejen o finále, ale i extraligu. Po dvou gólech na každé straně byl příslib zajímavé podívané, oba týmy ze sebe vydávaly to nejlepší, co mohly. Hostů, kteří snili o postupu do finále již tento víkend nepomohlo ani odvolání Ponomareva v závěru zápasu. Rozhodující zápas se tak odehraje ve středu v České Lípě.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*