Štěpán Slaný a radost Startu98 Štěpán Slaný a radost Startu98
1. 4. 2015 1. liga (11) KOMENTÁŘŮ

Česká Lípa musí na extraligový sen zapomenout. Start byl proti

 



Nevyšlo to loni, nevyšlo to ani letos. Florbalisté České Lípy se postupu do extraligy nedočkali ani tentokrát. I když vyhráli základní část, v semifinále podlehli kunratickému Startu98 na zápasy 2:3.

Pražané tak podruhé přetlačili svého soupeře v pětizápasové bitvě. Poté, co vyřadili Ústí, nyní připravili konec snů i České Lípě.

Severočeši měli v rozhodujícím utkání smůlu. I když se snažili hrát aktivně a svého soupeře po většinu zápasu tlačili, dostávali góly a ani jednou nebyli ve vedení.

Domácí tým dokázal dvakrát dotáhnout jednobrankové manko, ale na konci druhé třetiny přišel velký kolaps. Tři góly v rozmezí 243 sekund z holí Vavra, Šišmy a Vašíčka znamenaly rázem tříbrankový náskok, který už Česká Lípa marně honila.

V poslední třetině sice brzy vykřesal naději Vnuk, který při odloženém vyloučení dorazil střelu Slaného. Pak ale domácí selhali při bránění oslabení a nakonec si nechali dát i gól ve vlastní přesilovce. Po Schullerově brance už to bylo 3:7.

Českolipští sice ještě dokázali snížit během jediné minuty na 5:7, ale posledních 6 minut už Start poctivě bránil a zvrat nedovolil.

Finále první ligy si tak zahraje s Bivojem Litvínov a jeden z těchto dvou týmů postoupí přímo do extraligy.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Startíček napsal:

    Jen nechápu, proč musel hrát Start své domácí zápasy na hale s větší kapacitou, když hala Lípy nemá kapacitu ani kunratické haly..

  • Start Fanclub napsal:

    Já nechápu i to, proč vstupné 60,- Kč jsme platili jenom my a domácí nemuseli, no na okraj na hlášence vstupenka 0, asi se stala někde chyba

  • Sochy napsal:

    Po vetsinu zapasu soupere tlacili? A to jako vzali kde? Jestli se mysli tech poslednich sedm minut,kdy Lipa hrala v sesti, tak to jedine…
    A ceskolipskou kapacitou haly…asi nema cenu se vyjadrovat.

  • CL Fanclub napsal:

    mozna by si to chtelo zamest pred vlastnim prahem a zjistit, jak je mozne, ze na Jiznim meste nekdo platil vstup a nekdo ne jen na zaklade klubove prislusnosti – prasarna vyvolala jen dalsi prasarnu…

    • Jindra napsal:

      PRO CL FANCLUB: Platili všichni, pouze lidé na guestlistu hráčů ne. Uvolnili jsme Vám 3/5 tribuny. Vy nám asi 1/10. Pronájem haly Chodov nebyl zadarmo a vybrané peníze nejsou ani polovina ceny nájmu haly.

  • Anna napsal:

    Myslím si, že vyhrazený sektor pro Startíček odpovídal poměru jejich fanoušků ke všem fanouškům na zápase. Tu debilní lipskou halu prostě bohužel nenafoukneme. Sami dobře víte, že CL fans se tísnili úplně stejně, jako vy. Tak nebrečte a radujte se z postupu do finále, ke kterému vám gratulujeme.
    (Co se týká vstupu jen pro fanoušky hostů, tak je to podle mě prasárna na obou stranách, ať už se to nazve guestlisty hráčů nebo jakkoliv jinak. Chci věřit, že v Lípě to byla jenom reakce na zkušenost z Prahy…)

  • Startíček napsal:

    Ve Startu je to tak, že každý hráč může dostat dvě volné vstupenky na každé utkání, tzn. 2 osoby na guestlistu.. ostatní platili normálně. A o kapacitě lipské haly se samozřejmě nemá cenu vůbec bavit, ale hodně mě překvapilo, že si pořadatelé vůbec dovolí překročit kapacitu haly takovým způsobem.. to jako kdyby tam chtělo jít 1000 lidí, tak je tam prostě narvou??? nad tím opravdu zůstává rozum stát.

  • Tim napsal:

    A v Litvínově budete brečet na základě čeho? A když postoupíte do extraligy? Tak budete brečet, že musíte jezdit do Brna a do Ostravy?

  • Petr Háša napsal:

    Nebudou muset brečet ….dostanou a dostanou a dostanou…prcek

  • Darča napsal:

    Českolipská hala je sama o sobě šílená, to u nás víme všichni. Nejenže je extrémně nízká kapacita, která se překročí téměř při každém utkání, ale navíc z mnoha míst na „tribuně” není vidět celé hřiště, nýbrž pouze dvě třetiny celé hrací plochy, takže už v tomto bodě, i kdyby vás přijelo pět, by z vaší strany jistě nepanovala úplná spokojenost.

    O vstupném a o tom, kolik jsme vám nakonec vyhradili prostoru, se bavit nemusíme, veškeré počínání bylo odrazem toho, jak jsme byli spokojeni s vaší organizací (která byla v jistých momentech až úsměvná). Jak již tady v některém komentáři padlo – prasárna vyvolala další prasárnu.

    Souhlasím(e) s vámi a vím(e), že mnoho vašich diváků ze hry moc nemělo, protože třeba vidělo jen kus hrací plochy nebo nevidělo vůbec, ale úplně stejnou situaci si prožili také Českolipští, kterých navíc bylo mnohem víc (a zároveň jich mohlo přijít i o 300 víc, ale to už je jiná kapitola).

    Témata „Nová hala”, „Rekonstrukce haly” nebo „Zkusíme to na zimáku” byla velmi diskutována nejen v minulosti, ale i teď, mnohdy více než florbal samotný. Věřte, a jistě si budeme rozumět, že hala v České Lípě je velký průšvih, který si zasloužil vyřešit už dávno. O tom víme všichni dost, takže jakékoliv vaše námitky s touto souvislostí shledávám za zcela irelevantní.

    Chápu, že za vstupné, které nebylo nikterak nízké, byste očekávali alespoň to, že si sednete a uvidíte na hřiště (což snad většina z vás absolvovala), ale ze 70 % míst na tribuně není na hřiště vidět skoro vůbec (odněkud třetina hřiště, odněkud dvě třetiny). A to, že jste nám nechali více než půlku tribuny na Jižním Městě, bylo od vás velkorysé, ale s přihlédnutím na poměr našich fanoušků a vašich diváků si dovolím tvrdit, že to situace vyžadovala.

    Dokážu si představit, jak jste asi situaci v hale vnímali, ale v první řadě si každý zameťme před vlastním prahem. Vaši nespokojenost jsem pochopil, avšak jednání na úrovni se mnou ani s nikým jiným téměř nebylo. Ano, našlo se několik lidí, kteří se mnou mluvili rozumně a inteligentně, ale když někdo pořadatele prohlásí za „zmrda” nebo řekne: „Nebudu platit!”, přičemž tento rozhovor, kde agresorovo IQ lehce přesahuje bod teploty tání rtuti, končí výrokem „Pojď to vyřešit ven!”, tak bych řekl, že jste si sepsali vlastní ortel.

    • Startíček napsal:

      No hlavně, že vaši fanoušci měli hodně vysoké IQ, když v pražské hale vystříkali hasičák a další prasárny.. to je určitě známka velké inteligence. Ale jako to platí ve všech sportech – ne každý fanoušek se musí chovat jako dobytek, ale je jasné, že se tím odsoudí i zbytek. Nicméně všichni vaši fanoušci se na zápas dostali a viděli, což se o těch našich říct nedá a pak se nemůžete divit, že je někdo nasraný, když jede 100 km, zaplatí vstupné, jaké se neplatí ani na extraligu a v podstatě se ani nedostane do haly. Tohle prostě nebylo zvládnuté organizačně a pokud si někdo objedná určitý počet míst a organizátor mu to „zajistí“!!! pak se nemůžete divit reakci některých lidí.

Napsat komentář

*