Martin Ostřanský. Foto: Erwin Keller Martin Ostřanský. Foto: Erwin Keller
4. 4. 2015 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ostřanský režíroval vysokou výhru Malans. Šebkův Wiler míří do finále

 



Martin Ostřanský zazářil! Ve čtvrtém utkání semifinálové série třemi góly sestřelil Köniz. Aligátoři vyhráli 9:1 a srovnali tak stav série na 2:2. Spokojený může být také Daniel Šebek, který gólem přispěl k triumfu Wileru. Slavný švýcarský tým tak dělí od postupu do finále jedna výhra.

Malans už mělo skoro nůž na krku. V případě dalšího neúspěchu by se dostalo do svízelné situace. Jenže Aligátoři neponechali nic náhodě, svému soupeři nadělili devět branek a semifinálové série bude na velikonoční pondělí pokračovat za vyrovnaného stavu.

Hned v úvodu to však pro Aligátory nevypadalo růžově. V osmé minutě se totiž prosadili domácí, trefil se Wälti. Ještě do konce úvodní třetiny však hosté stihli výsledek obrátit a zásluhu na tom měl také Vojtěch Skalík, který v 16. minutě poslal Malans do vedení.

Ve druhé třetině načal svůj gólový koncert druhý český útočník v dresu Aligátorů Martin Ostřanský. Čtyři minuty před koncem zápasu zkompletoval hattrick a zpečetil tak vysokou výhru hostů. K tomu ještě přidal gólovou nahrávku a na výhře svého týmu se tak podílel celkově čtyřmi body.

Do finále má nakročeno Wiler! Na hřišti Langnau zvítězil 6:4 a v pondělí může sérii na domácí půdě ukončit. Na jeho soupisce se objevili oba dva čeští hráči, tedy Danielové Šebek a Šešulka. První jmenovaný skóroval, když v osmé minutě zvyšoval na 2:0 pro favorita. Ačkoliv domácí v závěru snížili na rozdíl dvou gólů, na víc už jim nezbyl čas. Wiler tak vede v sérii 3:1 na zápasy.

Výsledky semifinále švýcarské ligy:

Köniz – Malans 1:9 (1:2, 0:4, 0:3)
Branky: 8. Wälti – 23., 43. a 56. OSTŘANSKÝ, 29. a 35. Nett, 9. Friolet, 16. SKALÍK, 39. Laely, 49. Jäger (OSTŘANSKÝ). Diváci: 1316. Stav série: 2:2.

Langnau – Wiler 4:6 (0:2, 1:3, 3:1)
Branky: 30. a 53. Pylsy, 54. Gfeller, 55. Siegenthaler – 2. Olofsson, 8. ŠEBEK, 25. Rosén, 31. Wittwer, 37. Vänttinen, 48. Ch. Hofbauer. Diváci: 686. Stav série: 1:3.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*