Floordays Floordays
14. 4. 2015 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Floordays: unikátní možnost zlepšit své dovednosti

 



Mladí florbalisté a florbalistky mají skvělou příležitost, jak posunout svůj florbalový um na vyšší úroveň. Naskýtá se jim totiž možnost zúčastnit se projektu Floordays, neboli dnů plných florbalu. Během nich mohou zdokonalit jednotlivé herní činnosti pod dohledem zkušených trenérů.

Cílem unikátního projektu Floordays je zlepšit úroveň tréninků a jejich pojetí. Dětem se dostává individuálního přístupu, hráči a hráčky nečekají v zástupech a tím se efektivita trénování prudce zvyšuje. Tréninkové jednotky probíhají v maximálním tempu. A kluci a holky tak mohou rychle zlepšovat své dovednosti.

Další cíl, který si organizátoři dávají, je vylepšit vzdělanost trenérů. Florbal je stále mladý sport a doposud nemá dostatek fundovaných a vzdělaných odborníků. K tomu by měly do budoucna pomoci různá školení či semináře, kterých se budou moci kluboví trenéři zúčastnit. Kromě toho mají možnost během akcí Floordays mezi sebou vyměnit nové poznatky či metody.

Šéftrenérem projektu je florbalový odborník a zkušený trenér Jan Pazdera. V současnosti působí na lavičce Vinohrad, se kterými dokázal po ročním působení postoupit do nejvyšší soutěže. Kromě toho se mu podařilo třikrát ovládnout prestižní letní turnaj Czech Open a vychovat nespočet extraligových hráčů. Pazdera mimo jiné působil také ve FbŠ Bohemians či v SSK Future.

Karel Pelikán a Jan Pazdera

Karel Pelikán a Jan Pazdera

Do projektu je zapojena také spousta extraligových hráčů a hráček, kteří působí ve špičkovém florbalu. Jedná se o bratry Tomáše a Tadeáše Chrousty, kapitána Bohemians Vojtěcha Bagina či bývalou reprezentační kapitánku Zuzanu Macurovou.

V neposlední řadě se Floordays soustředí také na kompletní sportovní přípravu mladých sportovců. Cílem tedy není zlepšit pouze práci s florbalkou a míčkem, ale také naučit zúčastněné, jak se správně rozcvičit, protáhnout nebo vylepšit koordinaci. I v této oblasti budou dětem radit odborníci. Konkrétně Karel Pelikán, fyzioterapeut se zkušenostmi z české florbalové a fotbalové reprezentace, a Kaisa Lind, finská kondiční trenérka, která působila také ve slavném finském klubu SSV Helsinky.

Floordays

Floordays

Projekt je zastáncem modelu, že by florbalisté v klubu měli alespoň jednou týdně zkusit jiný sport. Takový model je běžně k vidění ve Švédsku. Z toho jasně vyplývá, jaký razí Floordays styl. Mladí sportovci by se neměli příliš brzy specializovat pouze na jeden sport, ale měli by být všestranní. K tomu nejvíce dopomohou právě Karel Pelikán a Kaisa Lind.

Hlavním organizátorem a duší Floordays je Jakub Menhart, který rovněž stál v roce 2013 za vznikem celého projektu. „Nápad Floordays se zrodil po druhém ročníku vánočního kempu, kam jsme pozvali jako trenéra i Honzu Pazderu. Po kempu jsme si s Honzou sedli a vymysleli koncept Floordays, který v podstatě v Čechách dosud nebyl,“ vysvětluje Menhart.

Floordays

Floordays

Dětem bude v rámci Floordays věnovaná velká pozornost, což Menhart považuje za největší výhodu. „Máme dostatečný časový prostor a trenérskou kapacitu na to, abychom dětem dopřáli i ve velkém počtu velmi individuální péči, a to jak florbalovou, tak celkově sportovní od rozcvičení až po závěrečné protažení,“ vyzdvihuje přednost Floordays.

Projekt má rovněž svého patrona, kterým je mladý hokejista Dominik Simon. Talentovaný útočník Plzně prošel mládežnickými reprezentacemi a v letošní sezoně se probojoval také do seniorského národního týmu. Za Plzeň letos odehrál všechny zápasy v základní části i v play off, přičemž zaznamenal úctyhodných 33 kanadských bodů. A to vše ve své teprve třetí extraligové sezoně!

Informace o projektu Floordays naleznete na stránkách www.floordays.com nebo na facebooku www.facebook.com/floordays. V případě zájmu můžete kontaktovat také hlavního organizátora Jakuba Menharta na emailové adrese info@sportovniakce.com.


Autor: Komerční sdělení



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*