Jakub Kučera a Bára Reichová Jakub Kučera a Bára Reichová
15. 4. 2015 Ostatní (2) KOMENTÁŘŮ

Vlastenec a cesta do nemocnice. Florbal má díky Kučerovi a Reichové ceny Fair Play

 



Krásná zpráva pro český florbal. Hned dva jedinci byli odměněni Českým olympijským výborem za své výjimečné činy. Barbora Reichová ze Sokola Královské Vinhrady a opavský Jakub Kučera obdrželi Ceny Fair Play.

Český klub fair play ceny předával své ceny sportovcům už po třiadvacáté. Hlavní ceny za fair play čin putovaly k litvínovskému hokejovému brankáři Patriku Spěšnému, který nahlásil chystající se korupci, a k orientačním běžkyním Markétě Vandasové a Zuzaně Čechové, které zachránily život své soupeřce.

Zaujali ale i i florbalisté.

Jakub Kučera z SK PEMA Opava si dal v prvoligovém florbalovém utkání s FBK Svitavy záměrně vlastní gól. Stalo se tak poté, co rozhodčí přehlédli a tudíž neuznali regulérní branku hostů. Když se o tom rozhodčí při přerušení hry bavil s opavskými hráči, jejich postoj byl jednoznačný: situaci musíme napravit. Proto při útočné akci přihráli míček zpět zadákovi Kučerovi, jenž překonal vlastního brankáře. „Bylo to krásné, férové gesto,“ uznale prohlásili hráči Svitav. A Opavští, kteří bojovali o záchranu v soutěži, prohráli doma 7:9.

O PŘÍBĚHU JAKUBA KUČERY JSME PSALI: Příběh férového vlastňáku: Vyšlo to na mě, říká skromný hrdina z Opavy

Barbora Reichová, florbalistka Sokola Královské Vinohrady a také známá sportovní fotografka, nezištně pomohla po extraligovém utkání svého týmu s FBC Ostrava zraněné protihráčce. Ve vyrovnaném zápase tradičních rivalů vyhrál hostující tým v Praze 4:3, když autorkou vítězného gólu byla krátce před koncem Zuzana Šuranyiová. Poté však utrpěla výron, jenž vyžadoval lékařské ošetření. Reichová proto odvezla Šuranyiovou svým autem nejdřív do nemocnice a poté i za ostravskou výpravou, jejíž muži hráli v té době na jiném místě v Praze.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*