Tatran po třech letech slaví zisk titulu! Foto: Otakar Prášek Tatran po třech letech slaví zisk titulu! Foto: Otakar Prášek
18. 4. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Reklama na florbal! A titul má po třech letech Tatran

 



Tatran je zpátky na florbalovém trůně! Už ve 12. minutě Střešovičtí prohrávali 2:4, ale nakonec se vrátili zpátky do zápasu a fantastické utkání dospělo až do prodloužení. O titulu pro Tatran nakonec rozhodla sedmá série nájezdů. Po třech letech vstřelil rozhodující gól Superfinále opět Milan Fridrich!

Oba týmy vstoupily do nejdůležitějšího duelu v sezoně ve zběsilém tempu. Vydařenější úvod však měli Středočeši. Od mantinelu se v přesilovce prosadil Jan Jelínek. Ten ukázal na začátku zápasu skvělou formu. V páté minutě totiž zvyšoval už na 2:0. Gólman Střešovic Michal Rebro v obou případech neměl zcela čisté svědomí.

Tatran se pak vzpamatoval. Po skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Mayer a protlačil balonek do sítě. Tatran se tak vrátil do zápasu. Jenže Mladoboleslavští opět odskočili. Po dorážce skóroval Ekl. Střešovickým se pak zničeho nic znovu podařil vstřelit kontaktní gól. Po otočce přišpendlil míček pod horní tyčku Riebauer.

Radost hráčů střešovického Tatranu. Foto: Otakar Prášek

Radost hráčů střešovického Tatranu. Foto: Otakar Prášek

Do šatny přesto odcházeli spokojenější Středočeši. Ve 12. minutě završil gólovou smršť z úvodu utkání po skvělém sólu Tadeáš Chroust. Ten ve druhé třetině přenechal místo v elitní formaci Petru Kološovi, ze zápasu musel totiž kvůli zranění odstoupit.

Také Střešovičtí vstoupili do druhé dvacetiminutovky s jednou změnou. Do branky se místo Rebra postavil Tomáš Kafka. Tato rošáda Tatran nakopla a ve 30. minutě to bylo zase jenom o gól. V signalizované výhodě rozjásal fanoušky Střešovic Martin Richter.

A bylo ještě veseleji. Pražanům se poprvé v zápase podařilo vyrovnat, když přesilovku využil Marek Vávra. Jenže Boleslav pak opět zabrala, Novotný vybídl Saláta a ten odkrytou branku neminul.

O tvrdé souboje nebyla nouze. Foto: Otakar Prášek

O tvrdé souboje nebyla nouze. Foto: Otakar Prášek

Tatran se ve třetí dvacetiminutovce snažil tvořit hru a zvyšoval obrátky, zprvu si však nedokázal vytvořit větší šanci. To se podařilo až sedm minut před koncem, kdy srovnal po střele ze středu Jiří Kolísko. Drama pokračovalo a Střešovičtí šli vůbec poprvé do vedení. Těsný náskok zajistil Pražanům kapitán Marek Deutsch.

Ovšem Superfinále letos nabídlo opravdu strhující podívanou, navíc před rekordní návštěvou (11 073 diváků). Boleslavští už zkoušeli hru bez brankáře a dočkali se zásahu. Jiří Curney dostal přihrávku na mantinel, neváhal a z první prostřelil Kafku.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo a na řadu tak poprvé v historii Superfinále přišly samostatné nájezdy. V úvodních pěti sériích se prosadil na každé straně pouze jeden hráč a definitivní rozuzlení tak přinesla až sedmá série. Svůj nájezd proměnil Milan Fridrich a brankář Tatranu Michal Rebro, v základní hrací době vystřídaný Kafkou, vychytal kapitána Boleslavi Petra Novotného.

Tatran se tak po tříletém půstu vrací na vrchol, Mladá Boleslav si na svůj první triumf ještě bude muset nejméně rok počkat.

Výsledek superfinále:

Technology Florbal MB – Tatran Omlux Střešovice 6:7 (4:2, 1:2, 1:2 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 3. Jelínek (Novotný), 5. Jelínek (Tad. Chroust), 9. Ekl (J. Bouška), 12. Tad. Chroust (Jelínek), 37. Salát (Novotný), 59. Curney (Novotný) – 5. Mayer (Richter), 11. Riebauer (Řehoř), 30. Richter (Jan Kolísko), 32. M. Vávra (Richter), 53. Jiří Kolísko (Beneš), 58. Deutsch (Beneš), rozhodující nájezd Fridrich. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 11 073.

Hvězdy zápasu:
*** Martin Richter
** Petr Novotný
* Marek Beneš

Mladá Boleslav:
Rytych 3

Jelínek 4, Křenek 3
Gwuźdź 2, Novák 2
Kadlec 2, Kološ 3

Tad. Chroust 3, Curney 4, Tom. Chroust 3
Ekl 3, Novotný 4, J. Bouška 2
Ludvík 2, Salát 3, Fojta 2

Tatran:
M. Rebro 3 (21. Kafka 3, na samostatné nájezdy opět Rebro)

Deutsch 4, Beneš 4
Jan Kolísko 2, Heřmanský 2
Fořt 2, Řehoř 3

Jiří Kolísko 3, Fridrich 4, M. Vávra 3
Natov 3, Richter 5, Mayer 3
Gruber 3, Ullmann 2, Riebauer 3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*