Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek
20. 4. 2015 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Na konci jsem si už přál nájezdy, přiznal Novotný. Nakonec byly osudné

 



Mohl to být krásný konec příběhu. Příběhu o tom, jak parta kluků došla z páté ligy až do úžasného finále a tam zvedli pohár pro šampiony. Chybělo opravdu málo. A nejsmutnějším mužem večera byl asi kapitán Petr Novotný. Po skvělém představení to byl nakonec on, kdo nedal poslední nájezd.

První střídání a hned přesilovka. Na Novotného průniku podél mantinelu se vyfauloval Jiří Kolísko. „Co víc si přát, potrestali jsme to skvěle. Začátek byl dobrý, ale na začátek se bohužel nevyhrává,“ komentoval tahoun Středočechů.

Jenže plány začaly hatit absence levých křídel. Do zápasu nemohli nastoupit Martin Rožnovják, Pavel Bouška a po první třetině zůstal s oteklým kotníkem na střídačce Tadeáš Chroust. Chvilku předtím přitom po úchvatném sólu skóroval. „Nejde jen o to, že to jsou všichni praváci. Jsou to hráči, kteří byli v prvních třech formacích pak byly všechny naše formace rozbité. Myslím, že jsme to odehráli solidně. Nemáme se za co stydět. Víc než nájezdy mě mrzí, že jsme nezvládli třetí třetinu. Nedokázali jsme ji ubránit a přidat nějaký gól, což jsme si plánovali,“ vypráví Novotný.

Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek

Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek

Faktem ale zůstává, že po zranění Tadeáše Chrousta musel mladoboleslavský tým stáhnout jsme hru na dvě pětky. Byl to paradox, že dohrával zápas ve složení, ve kterém jste ani jednou v sezoně nehrál. „Je to tak. Trochu jsem se toho bál, že když půjdeme do dvou pětek, bude to složení, ve kterém budeme hrát poprvé. Kdyby se nezranil Tadeáš, nestalo by se to,“ věděl Novotný.

Přesto Středočeši našli vnitřní sílu a když Tatran poprvé zápas otočil, stihli vyrovnat na 6:6. „Myslím, že jsme se tyhle okamžiky naučili hrát. Nesklopíme hlavy, ale víme, že nějaký čas do konce zbývá. Hra v šesti je nebezpečná od každého. Tatran to hraje dobře, my taky. Stačí jedna střela, dobře to trefit a je z toho gól. Ten obranný tým to má v tu chvíli těžké,“ myslí si kapitán Mladé Boleslavi, který v klíčové chvíli parádně naservíroval Jiřímu Curneymu gólovou náhru.

Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek

Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek

Pak už si ale Novotný přál nájezdy. A nejen proto, že v semifinále třikrát s Brnem uspěl. „Naše lajna moc nehrála na balonu, hodně jsme bránili. Říkal jsem si: Pojďme to odbránit do nájezdů. Čekal jsem, že když to naše první lajna v prodloužení nerozhodne tak to my to musíme odbránit,“ přiznal.

Jenže nakonec se štěstěna od Mladé Boleslavi odvrátila. Po sérii několika vítězství v dodatečných nájezdech byl tentokrát proti Michal Rebro. „Já byl asi po prvním proměněném nájezdu asi moc klidný. Pak jsem začal vymýšlet něco, co normálně nedělám. Asi mě to stálo klid v koncovce při druhém nájezdu. Měl jsem udělat to samé, protože gólman stál úplně stejně, ale udělal jsem hrozný nesmysl. Ukončil jsem nám takhle sezonu,“ litoval kapitán. Chvíli předtím mu přitom děkoval celý tým, když odvrátil mečbol.

Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek

Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek

V Mladé Boleslavi dosáhli nejlepšího výsledku historie, ten další krůček k vrcholu ale pořád chybí. „Někdy za týden to určitě budeme hodnotit dobře, ale teď to dobře nehodnotíme, protože jsme byli tři minuty od titulu, který jsme si hrozně přáli. A nezvládli jsme to. Prohrát na nájezdy? Nevím, co víc se může stát,“ mrzí Petra Novotného.

Nastartovat se zpátky a začít novou několikaměsíční dřinu po smolně prohraném zápase teď nebude vůbec jednoduché: „To nemám vůbec v hlavě, jak to bude. Prohráli jsme finále. Teď ani netuším, co bude v květnu.“

Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek

Petr Novotný. Foto: Kryštof Antůšek

Foto: Kryštof Antůšek Photography


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • fanoušek napsal:

    ve finále někomu přát prohru není fér – o vítězství rozhodují maličkosti a nikdo z těch dvou si to nezaslouží. bohužel – vyhrát může jenom jeden. o tom , že to tentokrát byli střešovice možná rozhodlo větší chtění, větší srdce. mladoboleslavští mi připadali v některých okamžicích příliš klidní, bohorovní, sebejistí. to se nakonec stalo osudným i kapitánovi Novotnému – vymýšlel v době, kdy nic vymýšlet už neměl. příště ….

  • Katrin napsal:

    Tentokrát opravdu neplatilo ze vyhral stastnejsi tym. Boleslav mela kliku od samého zacatku, na konci zakladni doby i v prodlouzeni, presto toho nedokazala využit 🙁

    • fanoušek Katrin napsal:

      Zranění jednoho z klíčových hráčů (Tadeáš Chroust) a díky dalším zraněním (Pavel Bouška, Martin Rožnovják) vynucenou hru na dvě pětky od druhé třetiny, fakt za kliku nepovažuji. Nesnižuji tím nijak výkon Tatranu.
      Bohorovný a sebejistý by se v téhle chvíli mohl cítit jen fanoušek neznalý situace. Rozhodně ne hráč na střídačce nebo na place.

  • fanoušek napsal:

    MB se furt na něco vymlouvala, že se zranil ten a ten. Hold i ten tým, co koupil výborné hráče skrz republiku na to vlastně dojel. Jen mě zajímá, jestli MB opravdu koupí ty hráče, co se šustne v zákulisí jako Krzyžanek atd.

    • Chytrolín napsal:

      Ten už od dubna je v Boleslavi. Také se mluví o Natovovi na to ho jsem zvědavý jestli půjde 🙂

  • Čuňajs napsal:

    Tak tak, Natov de do Bolky.. Divim se,že se to tu řeší až teď

  • Fanoušek napsal:

    jojo ten už je jasný delší dobu. Ale všichni dělali, že to nevědí, ani v české televizi. Já si myslím, že ještě tak dva hráče z Moravy urvou. Fandil jsem MB a nakonec jsem rád, že vyhrál Tatran, když vidím Novotnýho, jak furt brečí, to je hrozný..

  • jen já napsal:

    K smíchu, číst jak měla Boleslav kliku. 😀 😀 Především za stavu 4:3 pro Boleslav, kdy rozhodčí nevyloučili Tatran za faul, naopak vyloučili Boleslav (v televizi to bylo krásně vidět)a Tatran pak vyrovnal na 4:4. Jo to měla strašnou kliku no 😀 😀

Napsat komentář

*