Jan Natov. Foto: Štěpán Černý Jan Natov. Foto: Štěpán Černý
22. 4. 2015 Superliga (26) KOMENTÁŘŮ

Odcházím do Boleslavi! Natov šokoval spoluhráče při oslavách

 



Pár dnů po Superfinále se sice ve Střešovicích slaví 16. titul, ale počítají se i ztráty. Tatran do nové sezony nastoupí bez Martina Richtera. Šokem je ale i odchod Jana Natova. Ten oznámil přestup do Mladé Boleslavi svým spoluhráčům na týmové večeři ještě večer po zisku trofeje!

Havířovský odchovanec přišel do Tatranu v průběhu sezony 2011/12 a stihl v O2 areně vyhrát dva mistrovské tituly. Ve vítězných Superfinále však na hřišti moc nepobyl. V roce 2012 ho trenér Zahalka nepostavil do základní sestavy a poslal ho do boje až v samotném závěru. Přesto jeho gól pomohl Střešovicím k obratu a vítězství.

Letos Natov odehrál jen půlku zápasu, po tvrdém střetu s Petrem Novotným se zranil. Paradoxně ho vyřadil ze hry budoucí spoluhráč. Zbytek zápasu už odseděl na střídačce.

Jan Natov. Foto: Kryštof Antůšek

Jan Natov. Foto: Kryštof Antůšek

Odchod do Mladé Boleslavi dvaadvacetiletý forvard potvrdil i serveru florbal.cz. „Klukům jsem to oznámil ještě na večeři po superfinále a chtěl jsem jim poděkovat za skvělé časy. Jsem rád, že se to zvládlo profesionálně a nikdo tu informaci nepustil ven dřív, než skončila sezona. Jednalo se už od prosince, takže to řeším asi 4 měsíce,“ sdělil Natov.

V Tatranu si ho oblíbili fanoušci a pro malé florbalisty byl velkým vzorem. Přesto klub, který mu dal šanci velkou šanci a kde vyrůstal vedle velkých osobností, opouští. „Důvodem odchodu je nabídka, kterou jsem dostal. Takové podmínky jednoduše v Tatranu nejsou,“ přiznal. V Mladé Boleslavi už našel nový domov a práci. Dalším silným faktorem chystaného přestupu je zřejmě trenér Jan Zahalka, který Natova vedl v minulosti ve Future i Tatranu.

Jan Natov. Foto: Martin Flousek

Jan Natov. Foto: Martin Flousek

Trenér Jiří Jakoubek se ale zatím se situací nesmířil a doufá, že se mu podaří oporu udržet. Má před sebou totiž další velkou sezonu. Tatran bude obhajovat titul a čeká ho Pohár mistrů. „Každého budu přemlouvat, aby ještě zůstal. Jak Martina Richtera, tak i Honzu Natova. U něj stále nevím, jak se věci vyvinou. Pokud by měl odejít, musela by ho Mladá Boleslav vykoupit,“ říká Jakoubek. Natov má v Tatranu má smlouvu do konce září 2016.

Jan Natov. Foto: Kryštof Antůšek

Jan Natov. Foto: Kryštof Antůšek

Jan Natov není jedinou plánovanou posilou Mladé Boleslavi. Podle informací florbal.cz míří do města automobilů také ostravský zadák Petr Krzyžanek.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Totti napsal:

    Z našich daní se dobře žije.

  • fanda napsal:

    prachy…daně… skutečně nechápu, o co těmto lidem jde ? kluci, kteří hrají v čr florbal tomu obětují velmi mnoho, mnohdy na profesionální úrovní v amatérských podmínkách. nelze se jim divit a nikdo nemá právo je odsuzovat při za lepšími podmínkami včetně zaměstnání a platu… tihle průkopníci musí být a je dobře , že jsou takové vlaštovky…a pro rejpaly jedno zamyšlení – ve fotbale, v hokeji, basketu, golfu, tenise vám astronomické částky postrádající zdravý rozum nevadí? budete těm několika málo vyvoleným závidět drobné ? jestli ano, běžte do zadele…

    • Oligarcha napsal:

      jeho rozhodnuti naprosto chapu, penize mu naopak preju at z toho vymlati co nejvic dokud to „jde“. Boleslavi vsak titul znovu nepreju, kupovani hotovych hracu neprinasi temer vubec nic ceskemu florbalu

      • Radek Šikola napsal:

        Není pravdou, že florbalu nic nepřináší. Tým, který přijde o hráče jako je Natov, je nucen vytáhnout mladého hráče, který ho nahradí. To je ku prospěchu českého florbalu. Hájek by se těžko stal totální superstar Vítkovic bez odchodu Sladkého, Tomašíka, Tokoše a jiných…

        • Tomáš napsal:

          V zásadě nejsem proti tomu, aby se za hráče platilo adekvátní odstupné, klidně i v řádů stotisíců. Jde spíš o to, že současný florbalový hráčský trh na to ještě není připraven. Jednání MB tak narušuje určitou rovnováhu trhu. Vzdáleně lze projekt MB přirovnat k projektu KHL. Taky se chtěli dorovnat NHL ale najednou se zjišťuje, že uměle to nejde. je třeba tomu nechat přirozenou cestu.

          • Radek Šikola napsal:

            Těžko soudit takhle dopředu, když ještě neznáme dlouhodobý výsledek jejich snažení. Na jednu stranu se může ukázat, že je to cesta, udělat hráčům pěkné podmínky a hezky se o ně starat. Pak je druhá varianta, že se to ukáže jako neúnosné a společně s tímhle nápadem shoří i Bolka. Nicméně já se přikláním k první variantě.

      • Jirka Bareš napsal:

        Já bych Boleslavi titul přál, protože pro mne, jako v současné chvíli nestranného extraligového diváka, je nuda, když neustále vyhrává titul Tatran, nebo Vítkovice. Nejraději mám týmy, tvořené z co největší části odchovanci, protože mám rád patriotismus a oddanost klubu, kde hráč vyrostl, ale kdyby projednou vyhrála titul třeba Boleslav, byť za velmi vydatného přispění hráčů odjinud, bral bych to jako příjemné zpestření. Navíc jak píše Radek, takováto politika nemusí být nutně pro český florbal zlo(ačkoli i mě není příliš sympatická), jako zlo bych to viděl až v případě, že by nějaký tým díky výrazně lepším podmínkám získal velmi výraznou nadvládu nad zbytkem extraligy, a to se zatím neděje, naopak Boleslav rozšířila okruh kandidátů na titul, ostatní ze špičky mají stále svoji sílu, což dodává soutěži z mého pohledu na zajímavosti

    • :-) napsal:

      Souhlasím s vámi, kluci florbalu obětují skoro vše, jako hráč ani člověk mi není sympatický ale jde za lepším a to mu nikdo nemůže vyčítat 🙂 Dostal nabídku která se neodmítá

  • hyper napsal:

    Je to škoda, Bolce fandím, ale měla by si taky vychovat pár vlastních hráčů.

  • fanda napsal:

    že zrovna bolka je tím průkopníkem je shoda okolností a buďme za to rádi… jestli se má dostat florbal na vyšší level kvality musí se vydat touto cestou – jinak to nejde nestačí jednou za rok slušným způsobem naplnit jednu halu a bít se v prsa – to je třeba pochopit, tahle trochu falešná výkladní skříň tomu moc nepomůže… do florbalu se musí dostat peníze, musíme vzdělat trenéry, musíme je umět zaplatit, musíme podporovat mládež, vytvořit podmínky v extralize, musí se udělat spoustu věcí. kdo si myslí, že superfinále je odrazem kvality sedí na větvi, kterou si zároveň podřezává…

    • Tomáš napsal:

      Je příliš brzo. Právě kvůli tomu pozlátku, o kterém píšete (Superfinále a uměle pomocí PR vytvořený pocit, že florbal je velký sport) má spousta lidí za to, že je čas ty hráče platit jako profíky. Ale zkrátka ještě není. Chce to svůj čas, nikam nespěchat a zbytečně tím něco nepokazit.

    • Carlo napsal:

      nemělo by to být naopak, začít od dětí, trenérů, výchovy a pak až skončit placením hráčů?Takhle to povede jen k tomu, co se děje v českém hokeji, aby se klub udržel v lize, bude muset platit horentní sumy (na florbal) kde komu a kde na to vezme…nepochybně na úkor mládeže a trenérů mládeže…zase se vydáváme přesně opačnou cestou než Švédsko a Finsko…a to jen kvůli toho, že je teď někde někdo chvilku náměstkem primátora a do dalších voleb bude sypat peníze florbalu.A co bude pak?

      • Radek Šikola napsal:

        Nikam se nevydáváme pane Carlo, nemusíte mít strach. Fakt, že to Boleslav teď dělá takhle, z toho ještě nedělá trend. Nevidím do toho, ale nemyslím si, že kašlou na svou mládež. Prostě mají víc peněz a mohou s nimi naložit dle potřeby. A-tým je výkladní skříní každého oddílu, je tedy logické, že musí být patřičně opečováván a hýčkán.

      • theshorty napsal:

        Na druhou stranu se může stát, že většina sumy z přestupu bude použita na další výchovu mládeže v Tatranu (potažmo vzdělávání trenérů, stáže apod.).

        • ***** napsal:

          O mládež Tatranu je postaráno výborně. Junioři i dorostenci mají zlato a i mladší kategorie si vedou dobře. To spíš MB by měla dávat peníze místo za přestupy do své mládeže….

  • fanda napsal:

    a ještě jedno – honzovi natovovi patří za tenhle jistě odvážný krok velké díky

    • Čuňajs napsal:

      Za co přesně? Že jako hráč pod smlouvou vyjednával s největšim konkurentem (zřejmě se s nim i dohodl) a pak proti nim hrál nejdůležitější zápas v roce (ve kterym taky logicky patřil k nejhorším)?

      • ***** napsal:

        No něco na tom bude. Poslední třetinu nehrál, třeba opravdu byl tak moc zraněný, ale třeba se bál, že by jim dál gol a rozhodl tak zápas.

      • Tomáš napsal:

        Pokud je tohle pravda, že už byl domluvený a dostával od MB nějaké plnění, tak je to svým způsobem korupce. Hráč, který dostává od soupeře plnění, de facto hraje proti svému chlebodárci. Jaká pak je jeho motivace jej porazit??? Zajímavý podnět pro disciplinární komisi ČFbU. Tohle by do sportu patřit nemělo 🙁

      • divák napsal:

        někdo jej musel k tomu jednání vyzvat… tam bych to řešil, sám natov to jistě neinicioval. druhá věc je, co měl natov udělat ? možností bylo několik a žádná ,si troufám tvrdit, nebyla dobrá…ale souhlasím, že to je k zamyšlení. a potom je tu otázku, zda nastal čas na takové a podobné přestupy ? já tvrdím, že myslet si můžeme co chceme, ale v momentě , kdy se pro toto rozhodne někdo s plnou prkenicí, nikdo s tím nic neudělá a těm klukům to nemůže mít nikdo za zlé – jdou za lepším bydlem a to platí ve všech oblastech života – vynechat z toho florbal prostě nejde

        • Tomáš napsal:

          V hokeji je takové jednání klubu zakázáno. A co měl dělat hráč. Říct panu Pacákovi at počká po sezoně že pak se budeme bavit o případném přestupu

          • ***** napsal:

            Ano, toto mu měl říct. Pokud o něj MB stojí tak by počkali a ne hladově skočit po nabídce.

  • Tomas napsal:

    Tak FBC se sice loni tezce zachranovalo a letos malem take, ale misto posileni nechaji jit sveho nejlepsiho beka (ne-li uplne nejlepsiho hrace)… Do sezony pujdou s detmi a zase se budou placat na dne. Ach, kde jsou ty casy kdy Sareza praskala ve svech a FBC melo nejlepsi tym v lize..

Napsat komentář

*