David Podhráský. Foto: Otakar Prášek David Podhráský. Foto: Otakar Prášek
22. 4. 2015 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Podhráský i nadále povede Chodov. Chyby nedělal a nezklamal, říká šéf klubu

 



Florbalisty Chodova povede v extralize i nadále David Podhráský. Vedení klubu mu po dvou sezonách, kdy klub chyběl v semifinále, stále důvěřuje. Naopak, Podhráský dostane větší pravomoci.

Podhráský absolvoval na střídačce A týmu Chodova už druhou sezonu. V té první vedl celek v tandemu s Ondřejem Neumanem, ve druhé pak byl hlavním koučem. Ani jednou ale ambiciozní pražský tým nepřešel přes brány čtvrtfinále.

Po neúspěšném konci sezony prozradil serveru florbal.cz v rozhovoru, že cítí za neúspěch zodpovědnost. „Rozhodně, a to velkou. Jsem dva roky u týmu jako jeden ze dvou hlavních trenérů a dvakrát jsme vypadli ve čtvrtfinále. Pokládám si otázky, co se mohlo udělat líp,“ říkal v průběhu března. Rezignovat ale nechtěl. „Ne, to není můj styl. Já jsem bojovník a vždy jsem byl. Nikam ustupovat nebudu. Jsem připraven pokračovat dál a dát týmu to nejlepší ze sebe. Bude jen rozhodnutí vedení a šéftrenéra, v jaké to bude roli,“ dodal tehdy.

PSALI JSME:
VÍTKOVICKÝ FLORBAL BYL DESTRUKTIVNÍ A MY SI NEVĚDĚLI RADY, PŘIZNAL PODHRÁSKÝ

Ve středu Chodov oznámil, že David Podhráský bude dál pokračovat na pozici hlavního trenéra. „Společně s celým realizačním týmem jsme důkladně vyhodnotili neúspěšnou sezónu, ale David poprvé v roli samostatného extraligového trenéra v žádném případě nezklamal. Věnoval týmu a sezóně obrovskou energii a rozhodně se nedopustil žádných zásadních chyb,“ sdělil prezident klubu Michal Bauer pro webové stránky Chodova s tím, že na Podhráského sází v dlouhodobém horizontu. „David dostane větší rozhodovací prostor, větší samostatnost, zároveň ale bude muset být v mnoha ohledech tvrdší a rozhodnější,“ dodal Bauer.

David Podhráský by měl v nejbližších dnech vytvořit realizační tým pro novou sezonu. Příprava týmu pak začne před polovinou května.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Štasta napsal:

    … odvážný krok od vedení … jedna věc je někomu věnovat energii a druhá věc je, zda ta energie má svůj přínos … první věc nezpochybňuji, u té druhé jsem po 2 letech skoro přesvědčený o opaku … kdybych takto vydržoval lidi ve firmě jen pro jejich píli a nehleděl na jejich přínos, tak bychom brzy neprosperovali … ty věci by měly jít ruku v ruce … škoda, pro Chodov příští rok opět stagnace či mírný posun dolů …

  • fanda napsal:

    souhlasím s prvním komentářem – úsilí věnované věci není samospasitelné. podle mého se vedení chodova rozhodlo dost zariskovat s další sezónou, individuality jsou dobré v základní části, ale play-off je jiná soutěž a tam se chodov odkopal vlastně sám…

  • Aleš napsal:

    je jasné, že mnohem víc prostoru dostane u áčka Cepek, ovšem kdyby měl u týmu plnit roli hlavního kouče Podhráský, pak by to byol pro Chodov pokračování konce.

Napsat komentář

*