Dan Šebek. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Dan Šebek. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz
22. 4. 2015 Reprezentace - Muži (9) KOMENTÁŘŮ

Reprezentaci mužů čeká první test po MS. Do týmu se vrátil Šebek

 



Týden po posledních ligových zápasech se už tradičně hraje florbalové série Euro Floorball Tour. První setkání elitní mužské čtyřky v roce 2015 se odehraje ve švédském městečku Sandviken, které se nachází přibližně 200 km severně od Stockholmu. Pro český národní tým půjde o první herní test po loňském bronzovém mistrovství světa v Göteborgu.

Trenér Radim Cepek tentokrát neměl velké problémy se sestavením nominace. Na poslední chvíli se mu omluvil pouze zraněný Jan Natov. Cepek sice chtěl povolat Vojtěcha Skalíka, ale po jeho odmítnutí se obrátil na libereckého Radka Valeše.

„Šampionát v Göteborgu ukázal, že jsme se vydali správným směrem, a proto jsme nechtěli na EFT do Švédska odjet s týmem, plným úplných nováčků,“ říká Cepek.

Kostru tak tvoří hráči ze šampionátu, doplnění o členy širšího kádru reprezentace. Po dlouhé době nebo vůbec poprvé se tak v mezinárodním utkání reprezentace mužů objeví Vojtěch Bagin, Martin Šimek. V týmu jsou i aktuální vítězové švýcarského Superfinále Daniel Šešulka a Daniel Šebek. Brankářský tandem tvoří krajánci ze Švýcarska: Lukáš Bauer a Jan Binder.

PROGRAM ZÁPASŮ ČESKÉ REPREZENTACE (hraje se v Göransson areně v Sandvikenu)
pátek 24.4., 19:00 Švédsko – Česko
sobota 25.4., 14:00 Česko – Finsko
neděle 26.4., 11:00 Česko – Švýcarsko

Nominace:

Brankáři:
30 Lukáš Bauer, 07.04.91 (UHC Grünenmatt, Švýc.)
90 Jan Binder, 29.09.89 (Olten Zofingen, Švýc.)

Obránci:
3 Michal Podhráský, 11.07.90 (TPS Salibandy, Fin.)
12 Patrik Suchánek, 16.11.90 (IBK Dalen, Švéd.)
14 Daniel Šešulka, 07.06.95 (SV Wiler-Ersigen, Švýc.)
15 Filip Ullman, 18.02.91 (Tatran Střešovice)
22 Lukáš Veltšmíd, 26.11.92 (1. SC Vítkovice)
24 Jan Jelínek, 29.07.89 (Technology Florbal MB)
26 Tomáš Sýkora, 05.07.88 (TJ JM Chodov)

Útočníci:
4 Jiří Curney, 05.10.89 (Technology Florbal MB)
7 Milan Tomašík, 05.07.88 (IBK Dalen, Švéd.)
9 Radek Valeš, 17.10.94 (FBC Liberec)
10 Vojtěch Bagin, 15.10.93 (FBŠ Bohemians)
11 Tomáš Sladký, 09.08.86 (Chur Unihockey, Švýc.)
17 Tomáš Chroust, 14.07.92 (Technology Florbal MB)
18 Ondřej Mikeš, 15.12.89 (TJ JM Chodov)
19 Patrik Dóža, 06.10.93 (TJ JM Chodov)
20 Martin Tokoš, 11.10.90 (IBK Dalen, Švéd.)
21 Daniel Šebek, 23.03.89 (SV Wiler-Ersigen, Švýc.)
23 Martin Šimek, 18.06.93 (FBŠ Bohemians)
28 Matěj Jendrišák, 03.04.89 (Linköping IBK, Švéd.)


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • vítek napsal:

    soucek, hubalek, hajek, matejcik? ne?

  • Rosťa napsal:

    Tam oči trenérů nedohlednu, bo na Moravu je to daleko, ale pravda je, že Souča i Hubí by tam už dávno měli byt zkoušení a po téhle sezóně by se hodilo i toho Hájka vyzkoušet. U Matejcika tato sezóna byla více o černé práci než v té minule v Otrokovicích

  • fanda napsal:

    koukám na to jako blázen – z vítkovic ani noha, ani ruka, prostě nikdo… já jsem si myslel, že vítkovice v posledních 3 letech získali 2x titul a letos bronz… a jsou to věsměs ti samí kluci. že by odveta, pane cepku? zdá se, že za letošní bronzový tým hrají samí nýmandi, zvláště když vidím sestavu nabouchanou chlapíky z chodova, člověk jenom žasne…skutečně originální přístup, nezbývá než tleskat. reprezentace zcela nepokrytě a dost neomaleně ignoruje severní moravu, výsledky dosažené na hřišti. měli by to říct na rovinu a nahlas, v opačném případě je toto naprosto raritní chování, které nemá obdoby v žádném jiném sportu. florbal v čr začíná být světový – tedy aspoň v tom, koho nenominovat do repre.

  • fanoušek napsal:

    vítkovice někdo zrušil ??? děkuji za odpověď

    • Radek Šikola napsal:

      Souhlasím, že ze současného kádru by Hájek a Hubálek měli dostat šanci se ukázat. Souček by také mohl být v nějakém širším výběru pěti gólmanů. Ale kdo další? Vždyť Vítkovice spoléhají na famózně zvládnuté herní systémy a týmové pojetí a výrazné individuality tam přeci nemají. Koho byste tedy nominoval? A na úkor koho?

      • fan napsal:

        a tady si myslím je právě kámen úrazu… florbal je kolektivní sport a právě vítky dokazují, že ty individuality mnohdy nic nesvedou, jejich hra je postavena na tom, jak zvládnou herní systémy, jakou individuální kvalitu mají jednotliví hráči a v neposlední řadě na stmeleném kolektivu. i hráči, kteří v průběhu sezony tak nevyniknou, mají prostě špičkovou kvalitu – je třeba to jenom rozpoznat hlavně vidět. repre naopak staví na individuální a mnohdy momentální formě, nebo bůhví na čem, protože dost hráčů nominovaných je zcela z formy nebo ji dávno ztratili. podle mě to nemá hlavu ani patu, jedním slovem chybí koncepce – a vůbec tu nejde o jednotlivá jména, o vítky nebo o cokoliv dalšího…

  • Tomá napsal:

    Při vší úctě k Baginovi, Chroustovi, Šimkovi anebo Valešovi, ale prostě Lukáš Hájek je lepší hráč, má formu a na poháru mistrů ukázal, že se neztratí ani na mezinárodní scéně. Nevím, co víc musí udělat, aby byl v reprezentaci.

  • Rosťa napsal:

    Asi musí kluci přestoupit do Chodova nebo jiného týmu blíže k Praze 😀 to za Skruzneho vždy byla vybrána repre z Prahy a zbytek se sem tam vzal z Vítek a výjimečně z pepina. Proto mel repre vést Mraza a Bazil, ti by hledali po celé ČR a stavěli by kompaktní tým

  • fan napsal:

    tak jsem kouknul na oficiální stránky čfbu, konkrétně na širší kádr, a nenašel jsem tam ani jednoho jediného hráče v vítkovic – ani veltšmída, který byl patrně nominován na eft omylem ? podivuhodná diskriminace … pro mě naprosto nedůstojná vendeta

Napsat komentář

*