Lucie Pilíková klepe na dveře ženské reprezentace. Foto: Repro YouTube
24. 4. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ženská reprezentace odjela na EFT také s Lucií Pilíkovou

 



Dubnový mezinárodní termín tradičně patří víkendu, který navazuje na ukončení elitních soutěží. Na jarní setkání se tentokráte reprezentace žen nevypadala do švédského Karlstadu, ale do švýcarského Willu. V nominaci trenérů Miroslava Janovského, Lenky Bartošové a Dušana Dudeška se objevila také Lucie Pilíková, byť ještě nemůže nastoupit k utkání v nejvyšší soutěži žen.

Trenérský štáb už v předstihu oznámil jména sedmnácti nominovaných florbalistek, o zbylá tři se „utkalo“ sedmero reprezentantek. V brance se tak nakonec představí Kristýna Horňáková z Bernu – Burgdorfu na úkor Hany Ranochové, v poli pak sestry Lucie a Tereza Pilíkovy.

Došlo tak na nominaci Lucie Pilikové, která ještě nemůže nastoupit v extralize žen. „Důležité je si také uvědomit jednu věc: pokud by se Lucka do nominace na ženský turnaj série EFT dostala, tak se bavíme o postu někde ve čtvrtém útoku,“ říkal k její případné nominaci už před třemi týdny Miroslav Janovský.

První měsíce roku jsou vždy florbalově nabité, a tak reprezentaci nezbylo, než využít termín Superfinále k soustředění. „Bylo to prakticky jedinou možností, proto jsme se před Superfinále sešli k tréninku na Podvinném Mlýně a společně se pak přesunuli do O2 Arény,“ uvedl Janovský v oficiální tiskové prezentaci.

PSALI JSME:
LUCIE PILÍKOVÁ NA PRAHU REPREZENTACE. DISKUTUJME O VĚKOVÝCH LIMITECH, ŘÍKÁ JANOVSKÝ

Program EuroFloorball Tour ve Švýcarsku
Pátek:
17:00 Česko – Finsko
20:00 Švýcarsko – Švédsko

Sobota:
15:00 Švédsko – Česko
18:00 Finsko – Švýcarsko

Neděle:
12:00 Finsko – Švédsko
15:00 Švýcarsko – Česko

Zápasy můžete živě sledovat na YouTube kanálu Mezinárodní florbalové federace.

Nominace reprezentace žen na EFT ve Švýcarsku
Brankářky: Kubíčková (Vítkovice) a Horňáková (Bern Burgdorf / Švýc.)

Hráčky do pole: Bachmaierová, Jarolímová, Paulovičová, Řepková, Urbánková a Vojáčková (všechny Chodov), Čapková, Z. Hubáčková, Krupnová, T. Pilíková a L. Pilíková (všechny Herbadent), Halfarová, Ratajová a Sládečková (všechny Vítkovice), Koníčková, Leierová a Mlejnková* (všechny Liberec) a Veselá (obě Bohemians).

Klubová příslušnost je aktuální k datu vydání článku, mezinárodní transfer Mlejnkové ještě neproběhl, pozn. aut.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*