Ranja Varli nadělala Češkám pořádné problémy a v utkání si zapsala 4 body. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
25. 4. 2015 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Křižné pasy a výborná Varli. Švédky daly Češkám osm branek

 



České florbalistky mají za sebou druhé vystoupení ve švýcarském Willu na turnaji série EuroFloorball Tour. Lze jej hodnotit jako nepovedené, od královen světového florbalu ze Švédska dostaly osm branek, přičemž nedaly ani jedinou. Čtyřmi body se blýskla Ranja Varli.

Prvních deset minut se neslo ve znamení dobývání českého obranného bloku. Ten ale pracoval výborně, a tak bylo největší komplikací pro Kubíčkovou v brance pohlídat tečovanou ránu Krantz.

Obraz hry se ve druhé polovině první třetiny změnil a ke slovu přišly také české florbalistky, nejprve měla velkou šanci Jana Vojáčková, o dvě minuty později prověřila nepříjemnou střelou pozornost Frisk Tereza Pilíková.

Naše florbalistky neuspěly, za to Švédky se mohly radovat, protože ve 13. minutě na sebe Varli svedla pozornost hned čtyř hráček a pro Fjellstedt nebyl problém problém proměnit její křižný pas.

Inkasovaný gól florbalistky v červeném rozhodil a předvedly několik výraznějších chyb, nicméně tuto pasáž hry ustály a v závěru první třetiny dostaly možnost přesilové hry, kterou nevyužily, největší šanci měla na hranici malého brankoviště Mlejnková, ještě v ponechané výhodě.

Ve druhé třetině se ze začátku nic zajímavého nedělo a pozornost získal jen souboj dvou „jedenáctek“, Bachmaierové a Louise Wickström, po kterém skončila obránkyně Chodova v reklamním panelu, po Češkami pokažené akci 2 na 1 se ale rozjel švédský brankostroj.

Obrovské problémy totiž naší obraně dělaly křižné pasy, v polovině utkání jedním takovým našla Varli Holmbom, ta si rychle přehodila míček na forhend a dala branku, vzápětí se hvězda loňského Poháru mistryň sama dočkala branky.

To ještě nebylo vše, v přesilové hře prokázala přesnou mušku Krantz a trefila mezeru mezi rukou a tělem Kubíčkové, přičemž poslední branku druhé části dala opět Varli – po krásném křižném pasu Fjellstedt mezi čtyřmi českými hráčkami.

Poslední perioda připomínala úvod prvního dějství, Švédky většinu času obléhaly českou obrannou polovinu, na rozdíl od úvodního dějství se ale prosadily hned třikrát. Dvě branky dala kapitánka Eiremo, na konečných 8:0 upravila Johansson Delgado.

Švédsko – Česko 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
Branky a asistence: 33. a 39. Varli (na první Edberg, na druhou Fjellstedt), 47. a 51. Eiremo (na obě Helin), 13. Fjellstedt (Varli), 30. Holmbom (Varli), 36. Krantz (Wibron) a 53. Johansson Delgado (Wijk).
Střely na branku: 21:8. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Rozhodčí: Brändle a Niedermann (Švýcarsko). Diváci: 356. Nejlepší hráčky: Ranja Varli – Veronika Enenkelová.

Sestavy
Česko: Kubíčková – Bachmaierová (41. Paulovičová), Koníčková, Leierová, Ratajová, Halfarová, Čapková – Vojáčková (31. – 40. Sládečková), Krupnová, Urbánková – Mlejnková, Jarolímová, Paulovičová – Enenkelová (36. – 37. Mlejnková), Hubáčková (36. – 37. L. Pilíková), T. Pilíková, od 41. navíc Veselá, L. Pilíková a Sládečková. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.

Švédsko: Frisk – Scheer, Wibron, Bjuhr, Edberg, Krantz, Iza Rydfjäll, Andersson – Larsson, Wijk, Andreason – Holmbom, Fjellstedt, Varli – L. Wickström, Eiremo, Jakobsson – Johansson Delgado a Helin. Trenéři: Andreas Lundmark, Jenny Hedlund a Asa Karlsson.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Lixi1587 napsal:

    Mužka??? jako vážně? Autor tohoto článku by si měl od někoho půjčit pravidla českého pravopisu…

Napsat komentář

*