Finská univerzálka se do Ostravy těší. Foto: Facebook SB Vantaa
28. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice mají novou Finku! Přichází posila, která hrála dvě ligová finále

 



Vítkovická obrana bude mít také v další sezoně finskou stopu. Místo Mirvy Laitinen, která se vrací zpět do SB-Pro, v ní totiž bude působit Riitta Lankinen. Tato univerzálka přichází z Vantaa, posledního týmu uplynulého ročníku nejvyšší finské soutěže žen. Zkušená florbalistka má ale také dvě ligová stříbra s SB-Pro, kde se potkala právě s Laitinen.

Lankinen jednala s Vítkovicemi delší dobu, byla se dokonce podívat na šesté semifinálové utkání série s Chodovem. „Utkání bylo hodně fyzické a na obou stranách bylo hodně šikovných hráček,“ hodnotí. „Užila jsem si to, bylo to zábavné, atmosféra v hale byla skvělá, fanoušci obou týmů udělali pořádný hluk,“ pochvalovala si.

S bývalou spoluhráčkou Laitinen už také stihly probrat, jak to v týmu chodí. „Vím, že ve Vítkovicích je dobrý týmový duch a bylo snadné do týmu, jako zahraniční hráčka, zapadnout,“ usmívá se Lankinen.

Za sedm let v nejvyšší finské ženské soutěži odehrála 142 duelů, většinu z nich za SB Vantaa, dva roky ale působila také v elitním SB-Pro, se kterým získala dvě ligová stříbra a potkala se zde s Mirvou Laitinen, dokonce spolu hrály v jedné obranné dvojici. „V obou týmech byl dobrý týmový duch, takže jsem si hraní užila, v Pro je mnoho hráček, pro které je cílem hrát za reprezentaci, potažmo v ní již hrají,“ porovnává.

Příchod hráčky, která kromě obránkyně zvládá také post ve středu útočné formace, potvrdily také Vítkovice. „Pokud jde o podmínky spolupráce, tak jsme se dohodli velice rychle a věříme, že v podobném duchu bude spolupráce také pokračovat,“ říká šéf klubu Tomáš Krásný. „Už se všichni těšíme, až bude Riitta s námi,“ dodal.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*