Milan Tomašík Milan Tomašík
6. 5. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Nečekané: Tomašík opouští Dalen! Míří na ostrov severských detektivek

 



Florbalové přestupové léto přineslo další velké překvapení. Milan Tomašík po třech letech opouští superligový Dalen a míří o patro níž, do klubu Visby!

Český centr tak bude hrát v týmu, který bude nováčkem druhé nejvyšší švédské soutěže. „Je to tak, po čtyřech letech měním klub,“ potvrdil Tomašík. Další dva čeští hráči Martin Tokoš a Patrik Suchánek v Dalenu budou pokračovat.

V Dalenu Tomašíkovi končila smlouva a na nové se s vedením klubu nedohodl. „Musíte se zeptat Milana, proč odchází. Nabídli jsme mu stejné podmínky, jaké zde doposud měl,“ sdělil serveru florbal.cz manažer klubu Urban Karlsson.

Jenže český reprezentant se rozhodl pro odchod. „Při vyjednávání jsem cítil, že už tam není takový zájem,“ říká. Podle svých slov měl kromě Dalenu nabídky i z zdaších třech superligových destinací.

„Ve hře byl vedle Dalenu také Warberg, Växjö a Granlo. Ale rozhodl jsem se pro mnohé možná nečekaně pro Visby. Byl tam intenzivní zájem a společně s agentem jsme se shodli, že je to nejlepší a nejzajímavější řešení,“ říká český florbalista k tomu, že dal přednost angažmá ve druhé nejvyšší soutěži Allsvenskan. „Chci hrát v týmu, kde budu cítit, že o mně stojí. Rozdíl mezi první a druhou ligou samozřejmě je. Ale tady bych třeba mohl hrát i 30-40 minut za zápas. Jsem už dost zkušený na to, abych věděl, jak se připravit, abych neztrácel kontakt,“ dodává.

Milan Tomašík podepsal ve Visby nový tříletý kontrakt. Sportovní ředitel klubu Joakim Bandholtz si novou posilu nemůže vynachválit. „Získali jsme centra světové třídy. Byl to nejlepší český florbalista sezony 2012/13 a hrál na třech světových šampionátech. To mluví za vše,“ sdělil.

Tomašík se stěhuje o 500 kilometrů jižněji, davcetitisícové městečko Visby totiž leží na ostrově Gotland, které je jedním z nejzachovaljších středověkých měst na světě a také častým dějištěm mnoha populárních severských detektivek. Českého florbalistu čeká další dobrodružství, tým na své zápasy často létá, neboť musí překonávat více než 100 kilometrů širokou mořskou úžinu. „Ještě jsem tam nebyl, ale řekli mi samozřejmě, jak to tam chodí. Jsem zvědavý a těším se na novou výzvu,“ říká Milan Tomašík.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*