Ondřej Bachtík s prezidentem Chodova Michalem Bauerem. Foto: Florbal Chodov. Ondřej Bachtík s prezidentem Chodova Michalem Bauerem. Foto: Florbal Chodov.
6. 5. 2015 Superliga (17) KOMENTÁŘŮ

Kanonýr Bachtík první posilou Chodova

 



Nečekanou posilu představil dnes pražský Chodov. Na Jižní Město přichází superhvězda náchodského florbalu, 18letý Ondřej Bachtík.

Do povědomí florbalových fanoušků se Bachtík dostal v právě skončené sezoně jako tahoun Náchoda v juniorské G2 lize. V kanadském bodování základní části skončil s 61 body za 48 gólů a 13 asistencí na 2. místě a dokázal outsidera nejvyšší mládežnické soutěže senzačně dostat až do play off.

Mladík, který má za sebou i střídavé hostování v mládežnických týmech Mladé Boleslavi, se ale neztratil ani v mužském týmu. V Divizi zaznamenal za 13 zápasů 33 bodů (23+10), v Poháru České pojišťovny zvládl dokonce za pouhých 6 utkání 21 bodů (16+5).

Bachtík přichází posílit už tak nabytý chodovský útok. „Ondru jsme sledovali již delší dobu a moc dobře jsme si vědomi jeho kvalit. Jedná se o mladého hráče, který může vyrůst v tahouna, jakým byl třeba Petr Šochman,“ pochvaluje si v tiskové zprávě pro klubový web trenér Chodova David Podhráský.

O čarostřelce z východu Čech měli zájem i další týmy. „Další konkrétní nabídky byly z Brna, Pardubic, oslovil mne i Liberec. O setrvání v divizi jsem neuvažoval i z důvodu ukončení střední školy,“ přiznal pro Florbal.cz Bachtík. I když by ve výše zmíněných mužstvech měl pravděpodobně jistější pozici, dal přednost právě pražskému Jižnímu Městu. „Jdu studovat do Prahy. A pro Chodov jsem se rozhodl, protože je to klub s velkými ambicemi a špičkovými trenéry,“ vysvětluje.

Týmu by měl pomoci překonat čtvrtfinálové prokletí, které Chodov v posledních dvou sezonách provází. V šatně se potká hned s několika reprezentanty. „Těším se na všechny spoluhráče,“ hlásí. Půjde navíc ve stopách svého florbalového idolu. „Mým vzorem je Matěj Jendrišák,“ přiznává obdiv k chodovské legendě, která si vydobyla důležité místo v sestavě švédského finalisty z Linköpingu.

Ondřej Bachtík bude na Chodově nosit dres s číslem 10, který v minulost oblékali například obránce vícemistrů světa z roku 2004 Marek Dvořák nebo bojovník Michal Hanic.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Bachtík na Hrad napsal:

    Už teď je jasný, že Bachtík si zahraje superfinále. Nejlepší junior za posledních deset let.

    • Budoucí Otec napsal:

      Už teď se těším, až o něm budu jednou vyprávět svým dětem…

    • Martin napsal:

      S tím nejlepším juniorem bych byl opatrný.

      • def napsal:

        Mas pravdu… je uz vlastne nejlepsi i mezi dospelymi… pokud nevyhraje juniora a hrace sezony budu rozcarovan…

        • Martin napsal:

          Jasný, vyhraje i rozhodčího a hráčku sezony. Asi nebude tak dobrý, když nejel na MS. Mezi dospělými, no nevím jestli je Divize soutěž, která odděluje zrno od plev 😉 Navíc v půlce hlasování byl v kategorii Juniorů až na 9. místě.

          • def napsal:

            Na MS nejel jen kvůli hloupým trenérům, kteří brali jen hráče z Prahy!! Každý normální člověk, který florbalu aspoň troch rozumí, by ho vzal a při vstupu do autobusu by mu ještě vrazil kapitánskou pásku do ruky!!

  • Mutr napsal:

    Stále nechápu, jak ho mohla trenérské duo v nominaci na ms opomenout…

  • Paci napsal:

    … jj, jde do dobrého týmu, ale docela mi cukají koutky, když se tu mluví o špičkových trenérech … všechna čest k panu Podhráskému, ale prozatím už nejednu sezónu za sebou dokázal, že i s tak dobrým týmem se dá nepostoupit minimálně do semifinále … jestli mu nepomůže Cepek, tak zase zůstane u velkoduchých řečí a dalším ztraceném roku pro Chodov …

  • Honza napsal:

    Chtěl bych vidět, jak se mu bude dařit se stylem „vezmi balónek a vystřel“

    • Franc napsal:

      No jo, ale když tu hrali a byl na place, tak to furt smrdělo gólem a přestože ho hlídali dva, měl hattrick.

  • Věstec napsal:

    Zapamatujte si má slova!! Dóža ze strachu před konkurencí v podobě Bachti odejde!!

  • MIchal Kratejl napsal:

    Já jenom doufám, že se za ten čtvrt rok než začne sezóna nevypije a nebude mít ty váčky od očima a oteklou držku.

  • mutr napsal:

    Ten bachtik ma ale odulou drzku

  • Klobouček napsal:

    Je vidět se zde sešla vskutku erudovaná veřejnost.

  • Honza napsal:

    Pane Hrubý, podle Vašich předchozích článků jsem myslel, že už jste zapracoval na pravopisu, ale „nabytý útok“ a „týmy měli zájem“ mě vrátilo zpět na zem….

    • marpetka napsal:

      To jsou takové mezery, že se na tom zapracovat nedá. Ale je pěkné, že pana Hrubého baví psát. Nedovedu si však představit, kdyby se pracovalo jen na základě toho, že mě to baví.

  • kuba napsal:

    ty lavičky na Chodově budou z jeho prdele pěkně vyleštěný 😀 v divizi to byl naprosto průměrnej hráč 🙂

Napsat komentář

*