Po narození potomka čeká Mikeše další změna, míří do Švédska. Foto: Facebook Chodova
8. 5. 2015 Zahraničí (4) KOMENTÁŘŮ

Po boku švédského kapitána. Mikeš jde do Granlo!

 



Po narození syna Václava čeká Ondřeje Mikeše další velká životní změna. Po pěti letech na Chodově se totiž rozhodl změnit působiště a využil nabídky Granlo IBK, 12. celku uplynulého ročníku nejvyšší švédské soutěže. V týmu by se měl setkat také s bývalým spoluhráčem Maxem Wahlgrenem, který se přesouvá z Mory a také kapitánem švédské mužské reprezentace Johanem Samuelssonem.

Mikeš, který má doma také bronz z loňského mužského světového šampionátu, podepsal dvouletý kontrakt. „Zahrát si SSL je snem každého hráče,“ cituje českého dřiče innebandymagazinet.se. Pochvaluje si také prostředí. „Město Sundsvall mi v moha ohledech připomíná Znojmo,“ usmívá se při zmínce o města, ze kterého přišel do Prahy.

Obvzláště se prý těší na Johana Samuelssonona. „Jsem hráč, který se chce stále rozvíjet a hrát lépe, proto je skvělou příležitostí hrát a učit se od nejlepšího centra na světě,“ pochvaluje si borce, který v minulé sezoně nasbíral v SSL 41 bodů.

Nového svěřence okomentoval také trenér Magnus Svensson. „Bere na sebe velkou zodpovědnost za celou pětku, jak v útoku, tak v obraně,“ vyzdvihuje na Mikešovi. „Do týmu skvěle zapadne, díky svému týmovému pojetí, profesionalitě a vůdcovským schopnostem,“ věří Magnus Svensson.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Bachta napsal:

    Sice Chodov přichází o skvělého hráče, ale maji to stesti ze vyhráli boj o nachodskeho poloboha, ktery uz v 19 letech dosahuje kvalit Mikese.

    • Lord Bachtík napsal:

      Já myslím, že už jeho kvality daleko přesahuje. Když Bachťa chytne slinu (a to on tuze rád), vstřelí klidně i 4-5 gólů.

      • Vít Javorček napsal:

        Srovnávat 19ti letého kluka z druhé ligy s českým reprezentantem, kterého si výtahne SSL je opravdu zábavné, nicméně doufám, že se oboum bude v nových klubech dařit.

  • Jsme zpět napsal:

    Ten Kozák nemůže hrát.

Napsat komentář

*