Lukáš Uhrinovský, Vojtěch Bagin a Jan Pazdera. Kdo z nich změní působiště? Foto: Panthers Otrokovice, FbŠ Bohemians, Pavel Doubek Lukáš Uhrinovský, Vojtěch Bagin a Jan Pazdera. Kdo z nich změní působiště? Foto: Panthers Otrokovice, FbŠ Bohemians, Pavel Doubek
11. 5. 2015 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Přestupové léto 2015: Extraliga loví posily, aneb „Říká se, že“: verze 1.2

 



Je to tady. Extraliga zná všechny účastníky nové sezony a v klubech už pomalu začíná příprava na nový ročník. Telefony manažerů týmů jsou v permanenci, právě se totiž jedná o nových posilách nebo trenérech. Kdo koho posílí? A proto je tu pro vás tradiční seznam, který už každoročně připravujeme. Přestupové léto začalo!

TATRAN STŘEŠOVICE

Nejdůležitější otázkou je, jak Střešovice nahradí Martina Richtera a Jana Natova. Čeká se i na rozhodnutí Milana Fridricha, zda půjde do další sezony, ale jelikož se hraje Pohár mistrů, asi je jasné, že ano. Dokáže Jiří Jakoubek přivést z Bohemians Vojtěcha Bagina?

Příchody
Jisté:

Říká se, že: Vojtěch Bagin (Ú, Bohemians), Jan Svoboda (O, Vinohrady), Kryštof Hartman (Ú, Sparta), Ondřej Vítovec (O, FBC Ostrava), Dušan Přívara (Ú, Kladno), Jiří Šimůnek (Ú, Kladno)

Odchody
Jisté:
Martin Richter (Ú, konec kariéry)
Říká se, že: Jan Natov (Ú, Ml. Boleslav), Václav Zavadil (B, Bohemians), Tomáš Fibiger (B, ???)

TECHNOLOGY FLORBAL MB

Konec angažmá trenéra Jana Zahalky byl pro mnohé šokem. Kdo ale přijde nyní? Bude to Radim Cepek, trenér reprezentace, nebo třeba vinohradský Jan Pazdera, který má v klubu už několik svých bývalých svěřenců z Future? Nakonec vyšlo najevo, že Středočeši vsadili na Pazderu. S Janem Natovem a Petrem Krzyžankem už se počítá na 100 procent, i když to Středočeši oficiálně ještě nepotvrdili.

Příchody
Jisté:
Jan Pazdera (trenér, Vinohrady)
Říká se, že:
Jan Natov (Ú, Tatran), Petr Krzyžanek (O, FBC Ostrava), Tomáš Sýkora (O, Chodov), Michal Skuhrovec (Ú, Litvínov)

Odchody
Jisté:
Pavel Bouška (Ú, konec kariéry), Jan Zahalka (trenér, konec angažmá)
Říká se, že: Jaromír Ekl (Ú, Sparta)

1. SC VÍTKOVICE

Podaří se udržet obránce Robina Žydela? Kdo ví. Vítkovice ale zcela jistě přijdou o Lukáše Veltšmída a tak hledají posily. Možná přijde někdo ze spřátelených Otrokovic. A očekává se možná i nějaký městský přestup.

Příchody
Jisté:
Říká se, že:
Marek Švajný (Ú, Ostrava), Lukáš Uhrinovský (Ú, Otrokovice), Michal Nagy (O, Otrokovice), Radek Valeš (Ú, Liberec)

Odchody
Jisté:
Lukáš Veltšmíd (O, Alligators Mallans/Švýc.), Julius Jousi (Ú, M-Team, Finsko)
Říká se, že: Robin Žydel (O, FBC Ostrava), Zdeněk Žák (Ú, konec kariéry), Lukáš Hrubý (Ú, nižší soutěže)

BULLDOGS BRNO

Brno loni stabilizovalo tým a po dlouhé době postoupilo do semifinále. Otázkou je, zda neskončí Aleš Jakůbek. Problémem ale může být těžké zranění Víta Hrubého. Jinak ale mají Buldoci spíše ambiciózní plány přivést další posilu. Možná přivítá pár šikovných hráčů, kteří do Brna přijdou na studia.

Příchody
Jisté:
Říká se, že:
David Hauser (O, Hattrick Brno), Tomáš Svačinka (O, FBC Ostrava), Daniel Částek (O, Znojmo), Jakub Hubálek (O, Brno), Michal Nagy (O, Otrokovice)

Odchody
Jisté:

Říká se, že: Vít Hrubý (Ú, zranění, přerušení činnosti), Martin Koutný (Ú, Chodov), Martin Komenda (O, Hattrick Brno), Ondřej Veselý (Ú, Hattrick Brno)

TJ JM CHODOV

Na Jižním Městě bude pořádný průvan. Na zahraniční angažmá už zamířil Ondřej Mikeš a podobné myšlenky mají jistě i Tom Ondrušek nebo Tomáš Sýkora. Otázkou je, zda se uzdraví gólman Jan Barák. A tak se usilovně pracuje na posilách. Možná se vrátí brankář Binder i zadák Štegl ze Švýcarska.

Příchody
Jisté:
Ondřej Bachtík (Ú, Náchod)
Říká se, že: Jan Binder (B, Olten, Švýc.), Adam Štegl (O, Olten, Švýc.), Martin Koutný (Ú, Bulldogs Brno), Dan Kašovský (Ú, Ostrava), Tomáš Volf (O, Start98), Marek Vávra (Ú, Tatran)

Odchody
Jisté:
Ondřej Mikeš (Ú, Granlo, Švéd.)
Říká se, že: Michal Klápa (Ú, Vinohrady), Vladimír Běhavý (Ú, Vinohrady, Litvínov), Jan Jastřembský (O, Vinohrady/Start98), Tomáš Vojtíšek (Ú, FBC Ostrava), Jakub Uher (Ú, Vinohrady)

FbŠ BOHEMIANS

Klokani se pokaždé dokázali obejít bez velkých posil a tým tvořili vlastními odchovanci. Důležitý bude zejména boj o Vojtěcha Bagina, o kterého stojí Tatran. Bohemka ale možná bude chtít přemluvit Martina Richtera, aby si prodloužil kariéru aspoň o jednu sezonu a vrátil se doklubu, kde začínal.

Příchody
Jisté:
Říká se, že:
Petr Stejskal (Ú, Start98), Václav Zavadil (B, Tatran), Viktor Kopecký (Ú, Ústí nad Labem), Martin Richter (Ú, Tatran)

Odchody
Jisté:
Říká se, že:
Vojtěch Bagin (Ú, Tatran)

AC SPARTA PRAHA

Jedním z hlavních úkolů a přání pro management bude udržení slovinského střelce Luky Časara. Jinak se Sparta zřejmě opět bude spoléhat na vlastní líheň a možné jsou i příchody ze Slovenska.

Příchody
Jisté:
Říká se, že:
Lukáš Ujhelyi (Ú, ATU Košice, Slovensko), Jaromír Ekl (Ú, Mladá Boleslav), Milan Garčar (O, Nokian KrP, Fin.)

Odchody
Jisté:
Říká se, že:
Luka Časar (Ú, Borovnica, Slovinsko), Kryštof Hartman (Ú, Tatran), Ondřej Lupoměch (B, Start98)

FBC OSTRAVA

FBC bude mít problém. Jistý je odchod Petra Krzyžanka a ani Petr Skácel zřejmě do nové sezony nezasáhne. Navíc o talenty klubu mají zájem v celé republice. Řešením by mohl být návrat bývalých hráčů Robina Žydela nebo Tomáše Vojtíška.

Příchody
Jisté:
Říká se, že:
Robin Žydel (O, Vítkovice), Tomáš Vojtíšek (Ú, Chodov), Petr Pastor (Ú, Chomutov)

Odchody
Jisté:
Petr Skácel (Ú, konec kariéry), Petr Krzyžanek (O, Mladá Boleslav)
Říká se, že: Radim Ivan (Ú, Start98), Marek Švajný (Ú, Vítkovice), Tomáš Svačinka (O, Bulldogs Brno), Kamil Peřka (Ú, Torpedo Havířov), Jan Šimík (Ú, Torpedo Havířov), Ondřej Vítovec (O, Tatran), Dan Kašovský (Ú, Chodov)

SOKOL PARDUBICE

Východočeši mají vzhledem ke své poloze velký problém přilákat nějaké zvučné posily a tak spoléhají na vlastní líheň. Přesto by si nový trenér Ondřej Vichr jistě přál příchod Radka Valeše. Ten však zřejmě zůstane v Liberci nebo dá přednost Chodovu.

Příchody
Jisté:
Ondřej Vichr (trenér, od juniorského týmu)
Říká se, že: Radek Valeš (Ú, Liberec), Petr Stejskal (Ú, Start98), Petr Haspeklo (O, Start98), Jan Polzer (Ú, Přelouč)

Odchody
Jisté:
Martin Czeczinkar (trenér, přesun na pozici šéftrenéra), Tomáš Hauschke (O, Náchod)
Říká se, že:

PANTHERS OTROKOVICE

Jestliže loňská sezona byla na Štěrkovišti krizová, nyní čeká Pantery asi ještě těžší práce. O několik hráčů mají zájem Vítkovice a zdá se, že letos už se nevrátí do hry ani Matěj Koňařík a Jan Valčík. Posily se budou muset hledat v klubu a regionu. A trenérskou taktovku zřejmě převezme Karel Ťopek.

Příchody
Jisté:
Říká se, že:

Odchody
Jisté:
Dan Folta (trenér, ukončení činnosti)
Říká se, že: Matěj Koňařík (U, Zlín Lions), Jan Valčík (U, Zlín Lions), Lukáš Uhrinovský (Ú, Vítkovice), Michal Nagy (O, Brno, Vítkovice)

BIVOJ LITVÍNOV

Nováček extraligy bude muset posílit, aby byl konkurenceschopný. Proto se možná obrátí s prosbou o pomoc do nedalekého Ústí. Jinak ale Bivoj bude spoléhat na tradiční bojovnost a partu, která dlouhá léta o postup usilovala.

Příchody
Jisté:
Říká se, že:
Vladimír Běhavý (Ú, Chodov)

Odchody
Jisté:
Říká se, že:
Michal Skuhrovec (Ú, Mladá Boleslav)

SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY

V Riegrových sadech se extraliga udržela, ale nová sezona bude opět přetěžká. O Jana Svobodu se zajímá Tatran a kdoví, zda zůstane trenér Jan Pazdera, který nakonec úspěšně zvládl boj o záchranu.

Příchody
Jisté:
Říká se, že:
Jan Jastřembský (O, Chodov), Jakub Uher (Ú, Chodov), Petr Stejskal (Ú, Start98), Michal Klápa (Ú, Chodov)

Odchody
Jisté:
Jan Pazdera (trenér, Mladá Boleslav)
Říká se, že:
Jan Svoboda (O, Tatran)

Máte i vy informace o chystaných extraligových přestupech? Pište nám na mail: redakce@florbal.cz


Autor: redakce florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Jarda napsal:

    U kolika jmen si redakce vymýšlí, u kolika jmen tipuje a u kolika jmen něco ví? Polovina z tohohle seznamu je hrozná blbost. ale na druhou stranu je aspoň čím se bavit 🙂

  • mutr napsal:

    Říka se, že Meloun Kozák-Waterford IBK(Irsko)

  • JII napsal:

    Mě by zajmalo, jak redakce přišla na fakt – Salát do Liberce? Z extraligovýho týmu, který hraje o titul by šel do 1.ligy?

    • Jirka Bareš napsal:

      důvodem může být třeba práce či bydlení, ale jak na to přišli by mě taky zajímalo:-)

  • BBC napsal:

    Podívejte se hoši na BBC football gossip, tam jsou takové zprávy na každodenním pořádku.

Napsat komentář

*