Mika a Mikko Kohonenové. Foto: IFF flickr Mika a Mikko Kohonenové. Foto: IFF flickr
11. 5. 2015 Finsko (1) KOMENTÁŘŮ

Mika Kohonen míří na Champions Cup! A konečně si zahraje s bratrem

 



Těšíte se na říjnový Pohár mistrů do Mladé Boleslavi? Máte o důvod víc. Finský šampion SPV Seinäjoki by měl přijet i se svou novou posilou, hvězdným Mikou Kohonenem!

Dlouholetý nejlepší hráč světa se po nepříliš hezkém odchodu ze Storvrety dohodl na angažmá v týmu, kde hraje i jeho bratr Mikko. Bude to tak vůbec poprvé, co se bratři Kohonenové setkají na klubové úrovni v jednom dresu.

Mladší Mikko, který hraje Salibandyliigu už dlouhých 18 let a včetně play off nastřílel neuvěřitelných 538 gólů, totiž v klubu prodloužil smlouvu i na další sezonu. Zároveň mu SPV nabídlo místo v klubovém vedení, kde čerstvě působí jako marketingový manažer.

Důvod, proč chce Mikko dále hrát, je právě i Champions Cup. „Titul z tohoto turnaje mi stále chybí,“ říká muž, který se stal mistrem své země i světovým šampionem.

Bezprostředně poté, co prodloužil Mikko Kohonen smlouvu v Seinäjoki, oznámil oficiální twitter společnosti Unihoc, že Mika Kohonen bude hrát v sezoně 2015/16 také za SPV. Finská hrající legenda už před dvěma dny oznámila, že bude hrát po 10 letech zase zpátky ve finské lize. Namísto Happee Jyväskylä, odkud zamířil do velkého florbalu, zvolil tým, kde působí i jeho bratr.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*