Tomáš Sladký a Mattias Flodén. Foto: web FBC Lerum Tomáš Sladký a Mattias Flodén. Foto: web FBC Lerum
15. 5. 2015 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Sladký míří za Runnestigem! Další český florbalista jde do druhé švédské ligy

 



Tomáš Sladký se stal v krátké době druhým českým florbalistou, který podepsal smlouvu ve druhé švédské lize Allsvenskan. Jednu z opor národního týmu vedly kroky ze švýcarského Churu do klubu Lerum.

Lerum už je českým florbalovým fanouškům známý, objevil se i na turnaji Czech Open a v jeho dresu nastupovaly bývalé hvězdy Pixba Peter Runnestig nebo Daniel Dahl.

Ani pro Sladkého není Švédsko úplnou novinkou. Jednu sezonu strávil v Jönköpingu. Nyní si zahraje na stejné úrovni jako jeho bývalý spoluhráč z Vítkovic Milan Tomašík, který podepsal tříletý kontrakt ve Visby.

„Hrál jsem v několika zemích a ve Švédsku je to ve všech ohledech nejlepší. Mým cílem je hrát na mistrovství světa v České republice v roce 2018, a tady se na to můžu dobře připravit. Navíc může být výzvou pokusit se dostat klub do Superligy. Kromě toho dostávám možnost rozvíjet své schopnosti jako trenér,“ řekl Tomáš Sladký k přestupu pro klubový web. V Lerumu dostane na starost dorostenecký tým.

Sladký je jedním z nejzkušenějších českých reprezentantů, nasbíral už 107 startů za národní tým, na posledním světovém šampionátu dokonce dvakrát skóroval v semifinále.

Lerum si svou novou posilu pochvaluje. „Florbal je pro Tomáše životní styl. Má velké ambice jako trenér, což nám potvrdil v rozhovorech. Kromě hraní by se rád věnoval tréninku mladých hráčů klubu. Je to pro nás klíčový podpis v mnoha směrech,“ říká sportovní ředitel klubu Mattias Flodén.

Sladký se v jedné divizi setká jak s Milanem Tomšíkem a jeho novým klubem Visby, tak také s týmem Jönkoping IK, kde ještě nedávno působil.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*