Tomáš Sýkora. Foto: Štěpán Černý Tomáš Sýkora. Foto: Štěpán Černý
19. 5. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Sýkora zůstává v extralize! Chodov si pojistil klíčovou oporu

 



Žádný odchod, konec spekulací. Tomáš Sýkora bude i nadále hájit dres Chodova. Český reprezentant podepsal na pražském Jižním Městě nový dvouletý kontrakt a odpověděl tím na všechny nabídky přestupu.

Sýkora se stal na Chodově jednou z nejvýraznějších tváří extraligy. Na postu obránce dostával maximum prostoru a patřil k nejvytěžovanějším hráčům, jeho čas strávený na hřišti mnohdy překročil 30 minut na zápas.

„Mám obrovskou radost, že Syky zůstává na Chodově. Není tajemstvím, že o nabídky neměl nouzi, ale Sykyho považuju za opravdového Chodováka a jsem rád, že jsme našli společnou řeč. Podle mého názoru se jedná o nejkomplexnějšího hráče v naší soutěži a pro nás je a bude klíčovou postavou,“ řekl trenér David Podhráský k podpisu smlouvy klíčového hráče.

Sýkora přiznal, že zvažoval odchod do jiné evropské soutěže. „I přes některé dobré nabídky ze zahraničí jsem se rozhodl zůstat v příští sezóně na Chodově. Těším se na některé změny a jsem zvědav, jak to bude fungovat. Myslím, že by to mohla být úspěšná sezóna,“ sdělil pro klubový web.

Je to dobrá zpráva i pro extraligu, díky Chodovu nepřijde o jednoho z nejvýraznějších hráčů reprezentace. Odchovanec havlíčkobrodského florbalu naopak bude moci rozšířit svou bilanci v elitní české soutěži. Zatím v dresu Chodova odehrál 141 zápasů, ve kterých nasbíral 106 bodů (44+62).

Chodov navíc zřejmě nepřestal s posilováním. Klub sice opustil Ondřej Mikeš, který odešel do švédského Granlo, ale na seznamu posil už je mladý střelec Ondřej Bachtík z Náchoda a mluví se o příchodech Martin Koutného z Brna a možná i Marka Vávry z Tatranu.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*