Tereza Urbánková se do extraligy vrátila ve velkém stylu! Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
15. 6. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Urbánková jde do Mory. Hrát ve Švédsku byl vždy můj sen, říká

 



Česká kolonie v Moře se rozrůstá. A nutno říci, že poměrně stylově: brankáře Jana Bindera s obráncem Adamem Šteglem totiž doplní útočnice Tereza Urbánková. Čerstvá chodovská mistryně naváže v dresu KAIS na působení Martiny Čapkové ze sezony 2013/2014.

Mora zatím počítala spíše odchody, kromě trenéra Rogera Jonssona odešla například švýcarská obránkyně Nötzli. Nyní ale elitní klub oznámil posilu v podobě Urbánkové. „Na rozmyšlenou jsem potřebovala jen pár minut. Byla to nabídka, na kterou nešlo říct ne,“ řekla Tereza Urbánková serveru expressen.se, který s informací přišel jako první. „Hrát ve Švédsku bylo vždy mým snem,“ dodala.

Mistrovský švédský celek rozhodně neudělal unáhlené rozhodnutí, když Urbánkové nabídl kontrakt. „Sledovali jsme Terezu několik let, možnost ji získat je ohromně zajímavá,“ pochvaluje si nový hlavní trenér týmu Noél Alm Johansson.

Útočnice přiznává, že se o novém působišti radila právě s Martinou Čapkovou. „Dala Moře to nejlepší hodnocení. Jsem ráda, že mně se vším pomohla,“ poslala slova díků do Prahy. „Člověk by si neměl dávat malé cíle, takže se pokusím získat dvě zlata – jak z Poháru mistryň, tak ligové,“ uvedla Tereza Urbánková ke svým ambicím.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*