AnKu Dvořáková v dresu Chodova. Foto: Florbal Chodov. AnKu Dvořáková v dresu Chodova. Foto: Florbal Chodov.
23. 6. 2015 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Definitivní konec legendární AnKu! Teď chci rozvíjet florbal v našem regionu, říká

 



Rok se s rokem sešel a ženský tým Chodova se opět loučí se svou legendou. Ani premiérový extraligový titul v historii klubu nepřiměl Annu Dvořákovou k tomu, aby na pražském Jižním Městě zůstala i pro příští sezonu.

Už těsně po skončení Superfinále naznačovala dlouholetá kapitánka týmu, že tentokrát skutečně odehrála svůj poslední zápas v extralize. A názor nezměnila ani s odstupem času po velkých oslavách. „Ono se v lednu říkalo, že se „vracím“ na Chodov, ale já šla jenom na hostování kvůli play-off, když mi Míša Marešová říkala, že mají na beku odchody nebo zranění,“ vysvětluje Dvořáková.

„To, že jsem se dostala do sestavy a zahrála si Superfinále, beru jako obrovské štěstí a jsem za to moc ráda. Bylo ale od začátku jasné, že se po sezoně vrátím do Jihlavy a nic se na tom nemění,“ dodává.

Zvěsti o tom, že by měla dále působit v Chodově jako asistentka trenérky Marešové se tak nepotvrdily. Nezapojí se ani do přípravy chodovských mládežnických družstev, v nichž působí jako trenérky Anet Jarolímová, Jana Vojáčková nebo Eliška Hofmanová.

V domovské Jihlavě začíná Dvořáková další kapitolu svého sportovního života. „Už od minulého léta působím ve FbŠ Jihlava jako šéftrenér,“ říká někdejší reprezentantka. „Náš klub získal od ČFbU podporu na šéftrenéra mládeže, takže se teď budu věnovat florbalu ještě více, protože s ním v Jihlavě máme velké plány,“ prohlašuje odhodlaně. Místo zaslouženého odpočinku po mistrovské sezoně tak ve svém mateřském klubu doháněla to, co kvůli svému paralelnímu působení v Chodově nestihla.

Dvořáková při tréninku mladých nadějí v Jihlavě. Foto: FbŠ Jihlava.

Dvořáková při tréninku malých nadějí v Jihlavě. Foto: FbŠ Jihlava.

Zkušená obránkyně neplní roli florbalové misionářky pouze v domovské Jihlavě.  „Přijala jsem navíc nabídku dělat asistenta u regionálních výběrů, to mě namotivovalo pomáhat s rozvojem florbalu v celém našem regionu. Uvědomuji si, že jsem za 10 let v jednom z nejlepších českých klubů posbírala velké zkušenosti. Nechci si je nechat pro sebe a ráda se o ně podělím s každým, kdo o to bude mít zájem,“ prohlašuje.

K pokračování na nejvyšší úrovni přitom populární „AnKu“ nezlákala ani vidina, že by mohla v počtu titulů dohnat svého manžela, bývalého obránce Chodova a Tatranu Marka Dvořáka, který se z extraligového zlata radoval dvakrát. „Můj manžel má i stříbro z MS, takže toho už stejně netrumfnu,“ směje se. „Ale vážně – já jsem nikdy moc nebyla na sbírání medailí, pohárů a ani bodů,“ přiznává.

V klubu, jemuž šéfuje jeden z průkopníků florbalu u nás, Michal Bauer, však Dvořáková odvedla obrovský kus práce. A na konci loňského roku v rámci „Vypečeného derby“ s Herbadentem obdržela spolu s dalšími osobnostmi oddílové historie ocenění za mimořádný přínos rozvoji místní ženské složky.

I přes svou pozici jedné z klubový legend zůstává skromná. „Florbal mě baví a na Chodově jsem měla obrovské štěstí na super lidi a celý klub mi hrozně sedl. Za těch 10 let udělal Chodov se ženami obrovský kus práce a stal se, podle mě zaslouženě, špičkou. Já jsem strašně ráda, že jsem u toho mohla být. To všechno je pro mě víc než třeba i 3 tituly, každý s jiným týmem,“ vzdává hold Chodovu.

„10 let je Chodov v extralize, 10 let jsem tam hrála s číslem 10 – nemyslím si, že je lepší příležitost než po tomhle skončit tou nejkrásnější výhrou,“ ohlíží se. Bývalá kapitánka ovšem nebude jediná z letošní mistrovské party, koho chodovští fanoušci v příští sezoně na hřišti neuvidí. Odchod do zahraničí už ohlásily Jana Lacková a Tereza Urbánková, je ovšem jasné, že nepůjde o jediné změny v kádru.

„Co já vím, tak v Chodově končí Eliška Hofmanová, ta si myslím bude týmu hodně chybět. Nic jiného ale říkat nebudu – to jsou otázky na Chodov a já už jsem teď jenom jeho nejvěrnější fanoušek,“ odpovídá s úsměvem Anna Dvořáková.

Každopádně se spekuluje, že na zahraniční angažmá myslí i brankářka Kristýna Provázková. Tu by mohla nahradit mladá Hana Ranochová z Vítkovic, která míří do Prahy na studia.

Podobně jako Dvořáková by mohla ukončit hráčskou kariéru další velezkušená hráčka Eliška Křížová. Naopak posílit kádr Michaely Marešové mohla 18letá slovenská reprezentantka Timea Patakyová, nakonec však dala přednost konkurenčnímu ELITE.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*