Jan Vavrečka. Foto: Šárka Rojková Jan Vavrečka. Foto: Šárka Rojková
24. 6. 2015 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Na vítkovickou střídačku míří Vavrečka! Pomáhat mu budou Brus a Folta

 



Spekulace, které v úterý přinesl náš server, se naplnily. Ve florbalových Vítkovicích skončil na postu hlavního trenéra Michal Deus. Střídačku nyní v zápasech povede bývalý hráč a reprezentant Jan Vavrečka. Nebude ale sám.

Michal Deus převzal Vítkovice v období velké krize v listopadu 2013 a dokázal zázrak. Ze zdecimovaného týmu vytáhl maximum a nakonec v roce 2014 slavil vítězství v Superfinále. Další sezona mu ale už nevyšla a následuje odchod.

„Vedení florbalového klubu 1. SC Vítkovice se po delším uvažování rozhodlo pro změnu ve složení realizačního týmu A-mužstva mužů. U mužstva jako hlavní trenér po vzájemné dohodě skončil pan Michal Deus. Na jeho místo nastoupí nové trio trenérů ve složení Pavel Brus, Jan Vavrečka a Petr Šmerda. Jako konzultant bude trenérům pomáhat Daniel Folta,“ stojí v tiskové zprávě.

Faktickým šéfem střídačky při utkáních tak bude podle sdělení Jan Vavrečka, jenž se na lavičku Vítkovic vrací po dvou sezonách, kdyý naposledy působil u týmu v mistrovské sezoně 2012/2013 jako asistent trenéra. Od Vavrečky si vedení klubu slibuje především předávání svých velkých florbalových zkušeností. Pro hráče má být navíc autoritou. Třetí člen týmu Petr Šmerda působil jako asistent trenéra již v závěru loňské sezony a v současné době v klubu vykonává funkci šéftrenéra mládeže.

Vítkovice prezentovaly i domluvení externí spolupráce s Danielem Foltou, který je neodmyslitelně spojen s bohatou florbalovou historií klubu. Folta, který v posledních dvou sezonách působil v Otrokovicích, má být konzultantem.

Úkolem nového trenérského týmu bude A-mužstvo dobře připravit na sezonu, stabilizovat hráčský kádr s důrazem na postupné zapojování vítkovických odchovanců. Cílem klubu je účast v Superfinále na konci ročníku 2015/2016.

Michal Deus by však do budoucna měl v klubu zůstat. „Trenérovi Deusovi patří velký dík za to, co pro klub za poslední dvě sezony udělal. S mužským týmem dosáhl na dvě medailová umístění, když získal v minulém roce mistrovský titul a letos tým pod jeho vedením skončil třetí. K ukončení spolupráce došlo po vzájemné dohodě, kdy obě strany usoudily, že změna bude v danou chvíli pro mužstvo nejlepším možným řešením. O spolupráci s Michalem Deusem však klub i nadále stojí a její podoba bude předmětem dalších jednání,“ stojí v tiskové zprávě.

Vítkovický kádr se pomalu mění. Jasno je o odchodech univerzála Lukáše Veltšmída do Alligator Malans a Robina Žydela do druholigového švýcarského ULA. Po sezoně se vrátil zpět do Finska Julius Jousi. Novou akvizicí by se ale měl stát Marek Švajný, který poslední soutěžní ročník odehrál v FBC Ostrava.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Vedení Vítkovic si může pogratulovat. Postupně dostalo z klubu Mrázka, Kohúta, nyní Deuse, u dětí působí rodiče, juniory převzal kluk bez trenérských zkušeností (i když Mojža je super jako člověk) a vrchol je, že na střídačku mužů jde Vavrečka se Šmerdou. Jedna věc je být klubová ikona, druhá být trenér extraligy

    a opět bude platit, že „to máte Krásný ve Vítkovicích“..Praha se jen může smát…poslední vážný soupeř se odstavil sám

    • ja napsal:

      No ty jsi opravdu znalec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Tak nám přijd pomoct někoho trénovat a nebo doporuč Extraligového trenera !!!!!!!
      Plivat umí každy !!!!!

    • Tomáš Krásný napsal:

      Jirko, proč nevystupuješ pod svým jménem. Máš právo na názor, tak se za něj nestyď. Každá zpětná vazba je dobrá. Nemám problém si s tebou popovídat. Klidně i o věcech, o kterých píšeš. Některá fakta ale neznáš, takže tvé vyjádření nemůžu brát úplně zcela za relevantní. Jen dodám, že každý je nahraditelný. Ve Vítkách to nemáme Krásný, ale máme to tam takové, jaké si to uděláme. Myslím, že na tom až tak špatně nejsme. Místo řečí ale za naše činy budou vždy mluvit výsledky. Až ty ukážou, jestli jsme udělali správná rozhodnutí nebo ne. Nikdy nebude vše ideální, protože florbal je pořád sport, který pracuje především s amatéry, nadšenci a dobrovolníky. Pro mě je důležité, že v klubu vládne zdravá atmosféra a že se stále najdou lidi, kterým na klubu záleží. To bych přál všem klubům, i vám v Prostějově.

    • Alfred napsal:

      Ve vyctu nucene „odejitych“ jsi jeste zapomnel zminit Jagera…

  • Adam Poles napsal:

    Bohužel,florbal je stále na obrovské amatérské úrovni. Je to někdy ohromné, že hráči tomu kulatému nesmyslu dávají tolik času a všechno zadarmo. Je to kruté ale je to tak.

  • Petr Gajda napsal:

    Komentář k části, kterou můžu hodnotit.

    1) Inteligentní hráč a člověk, hrající několik let extraligu je pro juniorský celek ideální volba.

    2)V první sezoně pod Jirkou Mojžíškem získali junioři Vítkovic bronzovou medaili na Czech open v kategorii Muži a bronzovou medaili mezi juniory v extralize. Celkem slušné:o) A trenérské zkušenosti jsou zase o něco větší :o)

    • slunce napsal:

      on se totiž pravděpodobně někdo rodí již s trenérskými zkušenostmi…
      a takové je potřeba hledat, viď znalče? 😀

Napsat komentář

*