V dresu Chodova už Elišku Hofmanovou neuvidíme. Foto. Florbal Chodov. V dresu Chodova už Elišku Hofmanovou neuvidíme. Foto. Florbal Chodov.
25. 6. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Další chodovská ztráta. Už si chci pinkat jen tak pro radost, říká Hofmanová

 



Přestupové léto teprve začíná a už je jasné, že v kádru mistryň z Chodova nezůstane kámen na kameni. Další hráčkou, která zlatý tým opouští, je Eliška Hofmanová.

Ostřílená obránkyně přitom neodchází do jiného extraligového týmu ani za zahraničním angažmá, ale florbalu se hodlá věnovat už jen v nižší soutěži. Posílí tým nedalekého Startu 98. „Z Chodova odcházím, protože už si chci pinkat jen tak pro radost,“ přiznává úřadující mistryně.

Kunratickému týmu, jehož muži letos až v rozhodujícím 5. zápase finále 1. ligy mužů přišli o postup do nejvyšší soutěže, dala přednost před startem na domácím Poháru mistrů. „Účast na něm by mě samozřejmě lákala. Ale celou sezonu bych už nezvládla, mám toho poměrně dost. A konce uprostřed sezony neuznávám,“ vysvětluje.

Vrcholový florbal přitom opouští ve chvíli, kdy mnozí odborníci i fanoušci spekulovali, že by si mohla poprvé v kariéře zahrát za národní tým. Sama Hofmanová ovšem o tom, že by ji Miroslav Janovský povolal do svého výběru, neuvažovala. „Ani mě to nenapadlo. Myslím si, že na reprezentaci jsem už moc stará,“ směje se.

Sympatická obránkyně, která v civilu působí jako učitelka na ZŠ Mikulova, jež se nachází nedaleko od chodovské haly, patřila ve svých 26 letech k nejzkušenějším hráčkám svého týmu.

Úplně však z Chodova neodchází. Na fungování klubu se i nadále bude podílet jako trenérka mládeže. „Letos jsem měla starší žákyně a předpokládám, že u nich zůstanu,“ přibližuje. Na ploše arény na Jižním Městě ji s florbalkou v ruce diváci již neuvidí.

Ženský tým Startu, do něhož hráčka přezdívaná „Elí“ po mnoha letech v Chodově putuje, vznikl teprve minulý rok a hned ve své první sezoně vybojoval postup z nejnižší soutěže. A není divu. V jeho dresu bojují například další bývalé obránkyně Chodova Šárka Smetáková a Kateřina Bělochová nebo jeden z produktů skvělé chodovské mládežnické líhně Kristýna Dubová.

I když by se ze složení kádru mohlo zdát, že ve Startu chystají útok na ženskou extraligu, pravděpodobně zůstane kunratický oddíl i v následujících letech v nižších soutěžích. „Holky to hrají na pohodu. Myslím, že moc velké ambice nemají,“ přibližuje Hofmanová.

Její odchod je nicméně pro A-tým modrobílých s ohledem na příští sezonu už čtvrtou potvrzenou ztrátou. Do zahraničí míří Jana Lacková a Tereza Urbánková, vrcholovou kariéru ukončila Anna Dvořáková.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*