Dan Kašovský a Martin Koutný Dan Kašovský a Martin Koutný
27. 6. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

K+K na Chodov. Koutný nahradí Mikeše, věří trenér Podhráský

 



Chodov představil v krátké době dvě nové posily. Na Jižní Město míří z ostravského FBC mladý talentovaný útočník Dan Kašovský, definitivně se potvrdil i příchod zkušeného Martina Koutného z Bulldogs Brno.

Koutného přestup na Chodov byl dlouho veřejným tajemstvím. Devětadvacetiletý florbalista se loni vrátil do Brna ze švýcarského angažmá a Buldoky vedl část sezony i s kapitánskou páskou. Nakonec ale z klubu neodcházel příliš v dobrém. Sám pro server florbal.cz naznačil, že by rád změnil působiště a Chodov byl první volbou.

Koutný se nakonec na Chodov opravdu přesune a trenér David Podhráský si jeho přestup nemůže vynachválit. „O angažování Martina jsem velmi stál. Jedná se o výborného a zkušeného florbalistu, který by do jisté míry mohl nahradit Ondru Mikeše. Především je to však charismatická a silná osobnost, která by měla získat silnou pozici v kabině. Takových je ve florbale obecně málo,“ shrnuje přínos chodovský kouč.

Další posilou, kterou ještě před koncem června Pražané představili, je Dan Kašovský, který florbalově vyrůstal v FBC Ostrava a loni se podílel na zisku bronzových medailí juniorské reprezentace na mistrovství světa. Do Prahy se podle svých slov přesouvá ve chvíli, kdy má splněny studijní povinnosti.

„Nyní po maturitě nazrál čas a jsem rád, že Dan kývl na naši nabídku. Věřím, že na Chodově nalezne perfektní podmínky pro svůj florbalový rozvoj a do budoucna se stane jedním z tahounů týmu,“ těší se na novou akvizici Podhráský.

Chodov už v průběhu května oznámil přestup nejlepšího střelce juniorské extraligy Ondřeje Bachtíka.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*