Martin Hovořák koučoval minulou sezonu juniorský tým SKV. Foto: SKVflorbal.cz Martin Hovořák koučoval minulou sezonu juniorský tým SKV. Foto: SKVflorbal.cz
27. 6. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Trenérem Vinohrad bude Martin Hovořák, bývalý sjezdař a Pazderův žák

 



Hráči Vinohrad zachránili extraligovou příslušnost až v samém závěru uplynulé sezony, záhy po skončení oslav však přišli o trenéra Jana Pazderu. Pro jeho nástupce sáhlo klubové vedení do vlastních zdrojů. Tým přebírá dosavadní asistent Martin Hovořák.

Pazderovi, který vytáhl Vinohrady do extraligy, se po složité sezoně nakonec povedlo tým dovést k záchraně. Když bylo po všem a Vinohrady měly jistou účast v extralize i v sezoně 2015/2016, tak kývl na nabídku ambiciózní Mladé Boleslavi. Vinohradští se možná překvapivě nesnažili ulovit žádného z volných zkušenějších trenérů a ukázali na 25letého Hovořáka.

„Vedení mě oslovilo pár dní poté, co se dozvědělo o možném odchodu Honzy Pazdery z postu hlavního trenéra,“ přibližuje nový hlavní kouč. „Jelikož chtěli navázat na práci, kterou ve Vinohradech odvedl Honza, tak se domnívám, že jsem pro ně byl vhodná volba. Přeci jen jsem u Honzy trenérsky vyrůstal a téměř dvě sezóny jsem s ním strávil na lavičce jako asistent,“ dodává Hovořák.

Muž, který vedle působení v roli asistenta A-týmu vedl juniorku hrající druhou nejvyšší soutěž, podobně jako Pazdera trenérsky začínal v pražském Future. „Začal jsem nejdříve u mladších žáků, další rok mi k tomu přibyli i starší žáci,“ vzpomíná. „Na tyto roky vzpomínám s odstupem času velice příjemně. Postupně jsem se dostal skoro ke všem mládežnickým kategoriím a následně i k mužům,“ popisuje.

Avšak ještě než začal po boku Pazdery přicházet na chuť trénování florbalu, věnoval se Hovořák úplně jinému sportu. A to velmi úspěšně! Ve sjezdovém lyžování se v juniorské kategorii dostal dokonce do reprezentace. Dnes se ale už naplno věnuje florbalu. Vedle koučování sám hraje pražskou regionální soutěž.

Hovořák jako juniorský reprezentant ČR v lyžování.Hovořák jako juniorský reprezentant ČR v lyžování.

Hovořák jako juniorský reprezentant ČR v lyžování.

Oproti časům bouřliváka Pazdery by kabinu Vinohrad mohlo čekat mírné zklidnění. „Nechci říkat, že Honza je v tomto ohledu extrém, ale je rozhodně emotivnější než já,“ přiznává Hovořák. Na druhou stranu, navzdory své minulosti na sněhu se necítí být úplným „ledovým mužem“.

„Co se týče zklidnění kabiny, nemyslím si, že by bylo potřeba. Někdy je zkrátka potřeba zvýšit hlas a hráčům důrazně připomenout některé pokyny. Tyhle situace nastávají i v jiných sportech a nevím, proč by měl být florbal výjimkou. Občas je dobré na hráče přitlačit,“ říká.

Nový šéf vinohradské lavičky, který si ještě musí vybrat spolupracovníky do realizačního týmu, by chtěl v létě rozšířit a doplnit kádr. „Vyhlídnuté posily mám. Tým by měl zůstat skoro stejný jako loni. Jediný, kdo s námi netrénuje, je Honza Svoboda,“ hlásí. Vypadá to tedy, že SKV udrží i Milana Bínu či Martina Rossiho, o něž byl zájem v jiných pražských klubech.

Vše by na Vinohradech mělo směřovat k tomu, aby se tým z Riegerových sadů vyhnul nepopulárnímu play-down. „Cíl je jasný. Probojovat se do play-off, aby nám sezóna nekončila až v květnu,“ potvrzuje Martin Hovořák.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*