Daniel Kalaš v dresu Future. Foto: www.sparta-florbal.cz. Daniel Kalaš v dresu Future. Foto: www.sparta-florbal.cz.
2. 7. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta má první posilu, přichází Kalaš

 



První akvizici právě probíhajícího přestupového období ohlásila pražská Sparta. Z prvoligových Black Angels přichází univerzál Daniel Kalaš.

25letý hráč vlétl do velkého florbalu v dresu SSK Future, v jehož dresu odehrál 4 extraligové sezony. V minulém ročníku však působil o patro níž – v 1. lize hájil barvy týmu Black Angels ze severu Prahy, jemuž pomohl k záchraně v poslední možné chvíli po úspěšné baráži proti Tago Mago.

Nyní se vrací do nejvyšší soutěže, v níž oblékne rudý dres Sparty. „Ve Spartě je opravdu dobré zázemí. Mohu porovnávat s dobou, kdy jsem hrával extraligu za Future a takové zázemí jako zde jsme neměli,“ pochvaloval si Kalaš v rozhovoru pro sparťanský klubový web.

S novým týmem se už zapojil do tréninkového procesu. A hned pocítil, že extraligový florbal je úplně o něčem jiném. „Letní příprava je pro mne celkem tvrdá, naposledy jsem takovou zažil někdy před čtyřmi lety ve Future,“ přiznal.

Kalaš, který může nastoupit v útoku i obraně, přináší do mladého týmu cenné zkušenosti. V kádru by měl částečně nahradit Martina Rebra, který podle informací webu Florbal.cz míří do Tatranu. „Očekáváme od něj, že by se měl stát pevným článkem extraligového týmu a také skvělou posilou v kabině i mimo ni,“ uvedl pro klubové stránky hlavní trenér A-týmu Jaroslav Berka.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*