Jakub Koráb v bráně Bohemians a jeho návrat do extraligy (Šimon Jiráček) Jakub Koráb v bráně Bohemians a jeho návrat do extraligy (Šimon Jiráček)
6. 7. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Náhrada za Výtiska. Koráb má schopnosti vyhrát Superfinále, věří Pacák

 



Jakub Koráb se vrací do Mladé Boleslavi a v nadcházející sezoně bude krýt záda svému bývalému spoluhráči z Future Davidu Rytychovi. Klub Technology Florbal Mladá Boleslav informoval o získání staronové posily na svém webu.

Středočeši tak reagují na překvapivé přerušení kariéry brankáře Jakuba Výtiska, který před pár dny oznámil své rozhodnutí a odůvodnil ho ztrátou motivace.

Jakub Koráb bude mít možnost po dvouleté odmlce rozšířit svou unikátní bilanci 158 extraligových zápasů a 9238 minut za Mladou Boleslav. V klubu už působil nepřetržitě v sezonách 2005/2006 až 2012/2013.

Koráb přijde do týmu vicemistra z Bohemians, jejichž je zatím ještě hráčem a u nichž má podepsanou smlouvu až do roku 2016. „S Jakubem Korábem jsme se rychle domluvili na roční spolupráci, která nám pomůže vyřešit složitou situaci. Jde o brankářského matadora s mnoha zkušenostmi z extraligy i reprezentace. Víme, co od sebe můžeme čekat. Jde o sázku na jistotu,“ sdělil generální manažer Technology Florbal MB Tomáš Pacák na klubovém webu. „Cítili jsme potřebu angažovat dostatečně zkušeného brankáře, v jehož schopnostech je odchytat vítězné Superfinále.“

29letého Jakuba Korába pojí úzké vazby k mladoboleslavskému florbalu. S klubem zažil extraligové začátky, přišel před ročníkem 2005/2006 z pražského Future a během osmi sezon si s týmem třikrát sáhl na bronz. Startoval také na Poháru mistrů 2011.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*