Roman Karczmarczyk u žen Tatranu končí. Foto: Tatran Střešovice
15. 7. 2015 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Karczmarczyk u žen Tatranu končí! Nedocenil náročnost extraligy, říká Luděk Pasecký

 



Angažmá Romana Karczmarczyka u žen střešovického Tatranu končí, aniž by pořádně začalo. Podobně jako kontrakt Lubomíra Kocourka v Otrokovicích, také působení jablunkovského trenéra mělo jepičí život a skončilo ještě před tím, než se vůbec rozehrála nejvyšší ženská soutěž. Nového lodivoda Tatran hledá.

Mezi koučem a týmem nefungovala chemie. „Od prvních tréninků nám trochu vázla spolupráce, jednoduše by se dalo říci, že tým a trenér si příliš nesedli,“ řekl webu Florbal.cz šéftrenér tatranské ženské složky Luděk Pasecký.

Navíc se Tatranu nelíbil přístup mladého trenéra. „Bohužel se poté začaly objevovat výraznější rozdíly mezi představou Tatranu Střešovice o fungování trenéra spolu s jeho proklamovaným přístupem prezentovaným při zahájení spolupráce na jedné straně a s realitou na trénincích a zápasech na straně druhé,“ přidává další důvod Pasecký.

Problémem se ukázalo rovněž Karczmarczykovo působení v Žilině a jeho zkušenosti s týmovou psychologií. „Největším problémem se ale ukázala být nedostatečná florbalová odbornost při nastavování tréninků a při přípravě a vedení zápasů, což se ukázalo během turnaje Prague Games,“ je Tatran nebývale otevřený.

Přitom by kdokoliv mohl namítnout, že Tatran, posílený o Kristínu a Paulínu Hudákovy a Viktórii s Klárou Grossovými, nejstarší dívčí kategorii vyhrál. Jenže v průběhu turnaje vedl některé taktické porady před zápasy Pasecký, finále pak dokonce sám odtrénoval.

Po pouhých devatenácti dnech tak jablunkovský kouč skončil. „Je to velice neobvyklý krok, ze kterého samozřejmě nejsme šťastní. V každém případě však důvody tohoto rozhodnutí byly takového charakteru, že nebylo třeba čekat další období, zda se věci – v uvozovkách – srovnají,“ říká Luděk Pasecký.

Jménem Tatranu Karczmarczykovi přesto poděkoval. „Děkujeme Romanovi za jeho krátké působení u týmu, vedení extraligového týmu se pro něj zkrátka ukázalo být náročnějším úkolem, než zprvu předpokládal,“ zakončil Luděk Pasecký s tím, že věří, že Karczmarczykovi kratičké angažmá pomůže v dalším rozvoji.

Samotný trenér se k nastálé situaci vyjádřil stručně. „Jak říká Luděk, oba chceme pro ženy Tatranu to nejlepší a v současné chvíli nevidím způsob, jak bych týmu pomohl,“ říká dnes již bývalý kouč. „Problém byl v tom, že jsme se s Luďkem prostě neshodli mimo jiné v tom, jak přistupovat ke tréninkům: Luděk vše hráčkám vysvětluje dopodrobna, já chci po hráčkách kreativitu,“ vzkázal Roman Karczmarczyk.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    To bylo teda asi výběrové řízení jako řemen, když ho hned vzápětí vyhodili, mohlo to probíhat asi takhle: „Dobrý den, já bych chtěl trénovat tým žen, florbalu rozumím a hráče dovedu dobře vést.“, načež personalisté Tatranu řekli: „Ale samozřejmě, když to říkáte, žádný problém, to místo je Vaše!“, jinak si to nedovedu vysvětlit:-)

  • ich napsal:

    Však je to místečko připravené pro Marvánka. Jen tenhle trenér měl zastínit čas, než bude moc na plno Marvánek.

Napsat komentář

*