Radku Topičová čeká skok o dvě stupně. O mísro bude tvrdý boj, říká. Foto: Linköping IBK
17. 7. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Topičová je v Linköpingu krok od SSL. Ale boj o místo bude tvrdý, říká

 



Do švédské nejvyšší soutěže míří v letní přestávce už třetí Češka. Po Elišce Krupnové a Tereze Urbánkové se dveře do nejprestižnější ženské ligy otevírají také pro Radku Topičovou, kterou Linköping přeřadil do A-týmu. Odchovankyně Slavičína se zkušenostmi z Olomouce či ELITE ví, že ji o místo v sestavě čeká tvrdý boj. O pozici v kádru nováčka mezi švédskou smetánkou ale hodlá bojovat.

Útočnici případně čeká skok hned o dva stupně, v dresu rezervy Linköpingu totiž loni hrála pouze druhou divizi, tedy třetí nejvyšší soutěž a s A-týmem pouze trénovala. Co se statistik týče, nevedla si vůbec špatně: v šestnácti utkáních vstřelila třináct branek a připsala si osm asistencí.

Z působení ve Švédsku byla ze začátku nervózní. „Neměla jsem tušení, co mám očekávat. V začátcích jsem tudíž byla hodně nervózní, ale po pár trénincích jsem se cítila mnohem lépe a zvykla jsem si,“ uvedla na webu Linköpingu.

Nakonec je s první sezonou v zahraničí spokojená. „Za ten rok jsem se opravdu hodně posunula, za což musím poděkovat spoluhráčkám, které mně se vším pomáhaly,“ zhodnotila uplynulý ročník.

Co očekává od působení v nejvyšší soutěži? „Především to bude obrovský skok. Přeci jen je to nejlepší soutěž na světě a já ještě nemám tolik zkušeností,“ řekla webu Florbal.cz. „Proto očekávám tvrdý boj o místo v základní sestavě, ještě intenzivnější tréninky než minulý rok a když jsem zmínila zkušenosti, tak také jejich přísun do dalších sezon,“ podělila se o svá očekávání.

Jen na sebe ale nemyslí. „Z týmového hlediska věřím, že naše působení v SSL bude pokračovat také po následující sezoně,“ zakončila Radka Topičová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Lízatko gang napsal:

    Myslim že tudle hráčku vytahli do herní pohody hlavne Fbc Panthers kde byla na pul ročním hostování z Elite. Pro mě jednoznačne velký talent a neskutečný dřič. O tehle hračce ješte uslyšíme.

Napsat komentář

*