Erik Schuschwary. Foto: facebook.com Erik Schuschwary. Foto: facebook.com
19. 7. 2015 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Přichází první Němec: Doufám, že se hodně naučím, říká Schuschwary

 



Velké florbalové tabu je prolomeno! Do českých soutěží míří první německý florbalista. Reprezentant Erik Schuschwary posílí ve druhé nejvyšší soutěži tým Ústí nad Labem.

Tak jako se stal Bastian Schweinsteiger vůbec prvním Němcem, který kdy nastoupil za Manchester United, tak bude Schuschwary vůbec prvním Němcem, který okusí jedu z elitních českých soutěží. Je to možná přitažené za vlasy, ale opravdu se jedná o velkou premiéru.

Schuschwary hrál minulou sezonu za Igels Dresden, jenže jeho klub nepřihlásil nejvyšší německou soutěž, a tak se rozhodl zkusit štěstí na severu Čech. „Doufám, že se hodně naučím. Bude to trochu jiné než v Německu a vím, že zdejší soutěž je rychlejší a tvrdší. Druhá česká liga je, myslím si, docela kvalitní a v týmu, do kterého přicházím, je spousta mladých hráčů, kteří mají velkou motivaci a dobrý přístup k tréninku. Já sám bych si chtěl upevnit svou pozici v německém národním týmu,“ říká nová ústecká posila.

Erik Schuschwary přichází s vizitkou ofenzivně laděného florbalisty, jenž loni nastřílel v Bundeslize v 16 zápasech 13 gólů a na dalších 13 nahrál. Nejraději nastupuje na pozici levého křídla. I když je mu teprve 21 let, tak za německou reprezentaci nastoupil ve 30 zápasech a hrál na dvou světových šampionátech. I díky tomu je jedním z nejperspektivnějších německých florbalistů.

Do Ústí ale možná nezamíří jen Erik Schuschwary. Severočeši jednají ještě s brankářem Georgem Jahnem, o jehož příchodu se definitivně rozhodne až v srpnu.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*