Adélu Pantělejevovou čeká výzva v podobě maturity a změny působiště. . Foto: Stanislav Heloňa - denik.cz
23. 7. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Pantělejevová a Theimerová jdou do Vítkovic. Léblová končí

 



Vítkovice prochází obměnou kádru a hlásí další změny: z Olomouce získaly jednu z nejvýraznějších postav současné reprezentace juniorek, Adélu Pantělejevovou. Ze Židenic přichází Lucie Theimerová, toho času prodělávající rekonvalescenci po zranění předního křížového vazu. K týmu se vrací také Martina Mahdalová, zatímco končí Monika Léblová.

Adéla Pantělejevová věří, že Vítkovice mají nadále šanci hrát o nejvyšší příčky. „Vítkovice jsou jedním z českých TOP týmů. Ač teď prochází obměnou, tak si myslím, že stále mají šanci poprat se o titul a osobně bych k tomu ráda přispěla tak, jak nejlépe budu umět,“ řekla dvojnásobná vítězka ankety Juniorka sezony našemu serveru.

Je zřejmé, že Pantělejevová může pokukovat také po reprezentaci žen. „Myslím si, že mi Vítkovice pomohou se zlepšovat, a proto bych mohla mít v budoucnu o něco větší šanci se prosadit,“ uvedla na konto národního týmu.

Za ten už si zahrála obránkyně Lucie Theimerová, na premiéru za Vítkovice si ale bude muset počkat. Momentálně se totiž zotavuje po utržení předního křížového vazu. „Rehabilitace už skončily, nyní se věnuji posilování svalů pod trenérem Davidem Nerudem. Snad už za 14 dnů začnu běhat,“ prozradila Lucie Theimerová. „Cíl je pak zřejmý: dostat se do sestavy a získat titul,“ dívá se dopředu.

Ve Vítkovicích naopak končí jedna z nejzkušenějších hráček, Monika Léblová. „Monika se právem může považovat za jednu z legend historie vítkovického florbalu. Ale musíme jít dál, přivést do nejvyšších pater florbalu zase další nové mladé hráčky“ řekl vítkovický trenér Jiří Velecký.

Ten počítá také s tím, že do extraligového kádru zasáhnou i mladé hráčky z vlastní líhně. „Určitě počítáme s tím, že začneme využívat i několik holek z loňských úspěšných dorostenek a juniorek. V přípravě zatím na sobě mnohé pracují výborně“ dodal Velecký.

Klub v tiskové zprávě informoval také o dvou odchodech do konkurenčního FBC: hostování si v dresu rivala protáhne bývalá kapitánka vítkovických juniorek Tereza Voláková, na přestup odchází Nikol Vinklerová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*